De ce să optezi pentru Magento 2?

Dacă vrei să-ți întemeiezi un magazin online, noi, cu certitudine, îți vom recomanda platforma Magento 2. Nu doar că este printre cele mai utilizate platforme în prezent, dar prin și beneficiile și performanța sa, clienții nu rămân dezamăgiți.

Magento este o platformă utilizată de website-urile e-commerce din întreaga lume. Programul a fost creat inițial de Varien Inc., o companie privată din Statele Unite, care avea sediul central in Culver City, California. 
Prima versiune pentru uz general-disponibil a fost publicată de către Varien la data de 31 martie 2008. Directorul General și fondatorul Varien, Roy Rubin, a vândut ulterior o cotă substanțială către eBay, care, în final, a achiziționat și, ulterior, a desființat compania.

În mai 2015, un studiu realizat de aheadWorks a declarat cota de piață a Magento între cele mai populare platforme de e-commerce ca fiind de aproximativ 29,8%. Peste 250.000 de comercianți din întreaga lume utilizează platforma Magento Commerce.
În momentul actual, companii prestigioase precum Samsung, Coca Cola, Nike ,Cisco Systems, Ford, Fox Connect, Lenovo, Olympus, Men’s Health, Nestle Nespresso sau Vizio utilizează Magento pentru magazinele lor online. Luând în considerare succesul și notorietatea acestor mari branduri, nici nu ar mai trebui să stai pe gânduri.

Motivele pentru care să alegi Magento 2:
•    Open Source
Magento Community Edition este gratuit și codul sursă al acestuia poate fi modificat, însemnând că utilizatorii își pot customiza codul în funcție de necesități și îl pot îmbunătăți cu noi funcții sau module prin care site-ul poate deveni mai rapid și mai eficient. Fiind scris în limbajul de programare PHP, există foarte mulți dezvoltatori și programatori care fac astfel de modificări și contribuie cu îmbunătățiri. Aceștia pun mai departe codul sau modulele create la dispoziția celorlalți utilizatori, gratuit de cele mai multe ori.

Magento Marketplace este locul unde noi teme sau extensii pot fi găsite, testate și utilizate în final în producție.
•    Flexibilitate/Mobile-friendly
Posibilitățile de customizare sunt multiple și implică atât partea de front-end, cât și back-end. Sunt permise multiple integrări de servicii terțe ca de exemplu sisteme de plată, transport, etc. Teme personalizate ce funcționează pe toate genurile de dispozitive, un mare avantaj dacă luăm în considerare numărul mare de utilizatori de smartphone-uri.

•    Siguranță
În acest domeniu, Magento 2 excelează, fiind rare situațiile în care site-urile care au folosit platforma au întâmpinat probleme. Aceste situații sunt rare datorită atât implicării dezvoltatorilor Magento, cât și a utilizatorilor care își construiesc un site, de aceea aplicarea update-urilor la zi pentru teme, module sau extensii este necesară.
•    SEO friendly
Această platformă nu numai că te ajută, dar te și încurajează să crești organic, rapid și ușor, având posibilitatea de a adăuga descrieri, meta descrieri, meta keywords la produse și la paginile web și, de asemenea, poți rescrie link-uri pentru a-ți crește site-ul cât mai mult.
•    Dedicat pentru E-commerce
WordPress, de exemplu, îți oferă posibilitatea de a construi și gestiona un magazin online. Acest lucru este disponibil prin intermediul unui plugin, în vreme ce în cazul Magento 2 vorbim de un întreg sistem foarte bine gândit și pus la punct, a cărui scop precis este prezentarea și comercializarea online a diferitelor produse.
•    Performanța superioară
Magento este capabil de a face site-ul să funcționeze mai rapid decât pe hostingul tradițional. Principalul motivul al pierderii potențialilor clienți este încărcarea prea lentă a website-ului. În schimb, prin găzduirea Magento, utilizatorii pot finaliza rapid procesul de achiziție, fiind satisfăcuți de experiența lor în magazinul respectiv și vor reveni pe site-ul tău! 
Grație optimizării caracteristicilor specifice găzduirii Magento, performanța ajunge la nivelul maxim, garantând o funcționare ușoară și rapidă a paginii web.

Viteza, performanța și optimizarea influențează în mod semnificativ poziționarea pe motoarele de căutare, asigurând o clasare mai bună în căutări. Faptul că ai un magazin e-commerce bun este inutil dacă nimeni nu-l poate găsi. 
Prin urmare, precum am mai menționat și anterior beneficiile platformei Magento sunt multiple, excelând pe multe aspecte. Pentru a-ți plasa website-ul printre primele pagini de Google și pentru a le conferi clineților tăi sigurnță, performanță și calitate, alege cu încredere Magento 2. 

Dacă dorești să-ți creezi un magazin online pe platforma Magento 2, cea mai bună firmă din acest domeniu sunt cei de la Logiq Design (https://www.logiqdesign.ro) care excelează prin eficiența serviciilor lor de calitate. Aceștia au o experiență de 6 ani în domeniul magazinelor online, mai ales pe Magento 2, iar clienții sunt mereu mulțumiți de rezultate. Pentru ca afacerea dumneavoastră să prospere, să atragă mai mulți clienți și să-și măreasca profitul, vă vor ajuta la dezvoltare ei și vă vor oferi cele mai bune soluții.