Cel mai bun aparat dentar din Cluj

Aparatul dentar este un tratament stomatologic de îndreptare a dinţilor, de îmbunătăţire a înfăţişării danturii şi a modului în care aceasta funcţionează.
Aparatul dentar nu îmbunătățește doar aspectul zâmbetului, ci  protejează dinții pe termen lung (prin alinierea mușcăturii). Dinții drepți sunt mult mai ușor de curățat, iar riscul apariției cariilor sau a bolii parodontale este mai scăzut. Totodată, aparatul ortodontic poate fi recomandat pacienților adulți înaintea realizării unui tratament protetic, pentru a crea o bază corectă  pe care acesta să poată fi aplicat.

Pe lângă beneficiile estetice ale aparatului dentar, un astfel de tratament vă ajută să evitați pierderea gingiei și a osului, apariția afecțiunilor parodontale sau a durerilor în articulațiile mandibulare.
Primul pas este un control stomatologic complet, ce include radiografii şi amprente ale arcadelor dentare. Apoi medicul va stabili tratamentul dentar potrivit şi modul în care acesta va decurge. De obicei sunt implicate diverse dispozitive ortodontice şi aparate dentare.

Cele mai bune aparate dentare din Cluj le găsiți la cabinetul dentar Dentocalm de pe Calea Turzii, numărul 7, etajul 3. Aceștia dispun de o aparatură de ultimă generație și oferă servicii profesionale, prin experiența vastă din domeniu și personalul calificat. 
Aparate dentare se împart în 3 mari categorii: aparate ortodontice mobile, aparate ortodontice fixe şi aparate ortopedice.
Aparatele dentare mobile sunt cele mai folosite aparate la copii datorită . Ele reprezintă alegerea cea mai bună în cazurile de reeducare a funcţiilor (ex: deglutiţie, poziţia limbii) şi în cazul înghesuirilor dentare mai mici.

Aparatele dentare mobile trebuie purtate atât pe parcursul nopţii, cât mai mult pe durata zilei (cât mai mult posibil), dar se scot în timpul meselor, când copilul doreşte să vorbească şi bineînţeles pentru igienizarea aparatului. Acestea se pot realiza în diferite culori, lucru ce îi încântă pe micuţi şi îi determină să le poarte cu drag.
Aparatele dentare fixe pot fi de mai multe tipuri: metalice, ceramice, invizibile. În cazul copiilor, cele mai utilizate aparate ortodontice sunt cele vizibile metalice sau ceramice.

Aparatele ortodontice fixe se pot purta la orice vârstă şi sunt alcătuite din brackeți – elemente lipite pe suprafaţa vestibulară sau linguală a dintelui, pe toată durata tratamentului şi pot fi metalice, ceramice sau transparente, arcuri – cele care furnizează forţa pentru a deplasa dinţii şi legăturile elastice – pentru fixarea arcurilor în brackeți.
Aparatele dentare ortopedice sunt utilizate la copii pentru a corecta decalajul bazelor osoase (de obicei sunt completate ulterior de aparate dentare fixe) şi pot să fie însoţite de tracţiuni extraorale. Cele mai frecvent utilizate la copii sunt: activatorul, twin-blocul şi trainerul cu menţiunea că se recomandă să fie folosite la copiii cu vârsta între 8 şi 12 ani.

De asemenea,  aparatele dentare invizibile sunt foarte căutate în ultima perioadă datorită aspectului foarte natural, cele mai reprezentative pentru această categorie fiind invisalign din gama aparatelor ortodontice mobile şi incognito, din gama aparatelor dentare fixe. Aparatele incognito sunt foarte apreciate datorită faptului că acest tip de aparat dentar este montat în spatele dinților, fiind foarte puțin vizibil.
Igiena în timpul purtării aparatelor dentare este foarte importantă, mai ales că din cauza aparatului dentar rezidurile alimentare se pot depune în locuri greu de curățat. Periajul dentar este esențial şi trebuie făcut corect şi meticulos timp de 2 până la 3 minute cu perii soft sau ultrasoft. 
Pentru zonele în care accesul este dificil, se pot folosi periuţe interdentare, alături de aţa dentară ideală pentru curăţarea aparatelor dentare şi apa de gură.