Întrebări frecvente despre albirea dinților

Ce este albirea dentară?
Albirea dinților presupune schimbarea nuanței dinților pacientului într-o nuanță mai deschisă decât cea naturală. Această procedură stomatologică este folosită cu scopul îmbunătățirii aspectului danturii și, totodată, a bunăstării pacientului. O dantură albită oferă un aspect îngrijit, fresh, estetic și de invidiat.

În cazul în care sunteți nemulțumiți de zâmbetul dumneavoastră (din punct de vedere al nuanței) sau vă doriți un zâmbet strălucitor, există numeroase procedee și metode de albire a dinților în scopuri estetice.
Înainte de albirea dinților, este recomandată efectuarea unei ședințe complete de profilaxie  pentru igienizarea orală.
Cum se realizează și cât durează albirea dentară?
Cea mai eficientă și sigură opțiune este albirea dinților la un cabinet stomatologic profesionist (https://dentocalm.ro/) pentru rezultate calitative și de durată.

Procedeul durează aproximativ o oră. Tehnica realizată în cabinet este mult mai sigură și eficientă, pentru că presupune un control al cantității gelului aplicat pe dinți și, de asemenea, se folosesc substanțe mult mai concentrate.
În cabinet se pot face două feluri de albire: o albire în gutiere și o albire utilizând o lampă specială
Albirea dinților provoacă dureri?
În timpul procedurii pot apărea ușoare senzații de disconfort din cauza pătrunderii gelului prin smalț la dentină care, datorită structurii sale poroase, permite contactul gelului cu structurile microscopice din pulpa dentară. Acesta nu este, însă, un motiv de îngrijorare, deoarece nu a fost înregistrat niciun caz de îmbolnăvire a nervului dentar.

Albirea dinților afectează structura dinților?
Albirea nu este un procedeu dăunător danturii, cu condiția să se respecte perioada de 12-18 luni între tratamentele de albire. În plus, atât timp cât cabinetul stomatologic la care apelați utilizează produse profesioniste și sigure, nu aveți motive pentru care să vă îngrijorați.
Dinții devitalizați se pot albi?
În cazul dinților devitalizați se aplică o metodă de albire numită walking bleaching ce presupune aplicarea unei substanțe în interiorul dintelui, care trebuie schimbată la un interval de 3-5 zile. Procedura se repetă de 3 ori pentru un rezultat eficient.

Dacă există obturații (plombe) sau lucrări protetice dinții se pot albi?
Dinții se albesc indiferent de existența obturațiilor, însă, acestea cât și lucrările protetice nu își schimbă culoarea, păstrându-și culoarea inițială. Ideal este realizarea albirii dinților înainte de tratarea cariilor astfel încât plombele să aibă culoarea dinților după albire. 
Dacă obturațiile au fost realizate înainte de albire, acestea se pot înlocui cu ușurință folosind un material mai deschis, potrivit cu actuala culoare a dinților.

Care sunt contraindicațiile?
Acest tratament nu este recomandat femeilor însărcinate sau celor care alăptează, pacienților alergici la peroxizi și copiilor cu vârsta de până la 14 ani.
Ce trebuie să faci înainte sau după albirea dinților?
Înainte de orice fel de albire este necesar un detartraj și un periaj profesional realizat de către medicul stomatolog. În timpul albirii, pe toată perioada tratamentului plus încă 48 ore se recomandă să nu se consume cafea, cola, ciocolată, cacao, vin roșu sau alte băuturi cu un conținut ridicat de coloranți.

De asemenea, pentru un rezultat eficient, fumatul este total interzis pe întreaga perioada a tratamentului. Este posibil să apară o ușoară sensibilitate a dinților, dar aceasta se resimte după 1-3 zile sau după o aplicare de gel cu fluor.

Unde îți faci albirea dentară?
Cel mai bun loc unde îți poți albi dinții este cabinetul stomatologic Dentocalm din Cluj-Napoca pentru a beneficia de cele mai bune servicii de estetică dentară. Cu peste 20 de ani de experiență în spate, Dentocalm stă la dispoziția clienților cu o gamă variată de servicii care acoperă toate ramurile medicinii dentare. De la Profilaxie și până la Implantologie, pacienții cu probleme stomatologice dispun de toate tratamentele la fața locului fără a mai fi necesar să se deplaseze la alte unități medicale.