Cum îți îmbunătățesc implanturile dentare calitatea vieții

Pierderea dinților este greu de evitati în multe cazuri. Lipsa unui dinte sau a mai multor dinți le provocă pacienților probleme , atât în ceea ce privește obiceiurile alimentare și viața de zi cu zi, dar și în ceea ce privește încrederea în sine și relaționarea cu alte persoane. Pacienții care prezintă probleme de pierdere a dințiilor ajung adesea să sufere de anxietate și să evite pe cțt posibil contactele sociale pentru a nu se face de râs. Acestea duc inevitabil la izolare și în cazuri grave la depresii.

Mai mult decât atât, odată cu pierderea unui dinte, restul dinților se vor deplasa și vor deveni inestetici, afcetând puternic decursul dezvoltării danturii . În plus, în unele cazuri aceste modificări duc la deteriorarea întregii dentiții, problemele evoluând și agravângu-se.

Implanturile dentare reprezintă o soluție eficientă pentru a-ți recăpăta încrederea de sine, a dobândi zâmbetul perfect și, totodată, pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții tale. 
Pacienții vor avea din nou un zâmbet frumos, pe care nu vor mai trebui să-l ascundă, viața socială a acestora nu va mai suferi modificări negative și vor avea capacitatea de a consuma alimentele favorite fără probleme.

Zâmbetul este cea mai bună imagine a unei persoane. În momentul în care o persoană care a pierdut unul sau mai mulți dinți este văzută zâmbind, aceasta nu doar că se va simți inconfortabil, dar cei din jur își pot face păreri greșite despre ea, formându-se prejudecăți.

Implanturile dentare reprezintă cea mai bună soluție pentru îmbunătățirea calității vieții unei persoane care se confruntă cu pierderea dinților. În plus, datorită tehnologiei de avansate de la clinica dentară Alverna Dental Studio ( https://alvernadental.com/ ), implanturile respectă trăsăturile faciale, oferind un zâmbet natural și estetic, fără ca cei din jur să-și dea seama că persoanele respective au un implant dentar.

În prezent implanturile sunt foarte asemănătoare cu dinții naturali, atât în ceea ce privește culoarea, cât și în ceea ce privește aspectul dintelui. Este foarte dificil ca cineva să facă diferența între un implant și un dinte natural.

Mai mult decât atât, în momentul în care unul sau mai mulți dinți lipsesc, acea parte a osului care a sprijinit dintele nu mai este stimulat în timpul mestecatului și se poate produce o reducere de os. Această tulburare provoacă o pierdere progresivă a osului maxilo-facial, retrăgându-i structura spre interior. Astfel, înlocuirea dinților pierduți cu implanturi dentare împiedică deteriorarea întregii dentiții.

Avantajele implanturilor dentare:

Deși există numeroase alternative care pot fi folosite pentru înlocuirea dinților lipsă (poduri, proteze detașabile), implanturile dentare oferă mult mai multe avantaje. Printre acestea amintim:

Siguranță: implanturile dentare au o rată mai mare de succes decât orice altă tehnică de restaurare dentară. Este totodată și un tratament conservator, deoarece menține aspectul și sănătatea întregii dentiții. Sunt foarte rezistente (datorită calității materialului din care sunt realizate) și durabile.

Ușor de întreținut: nu este necesar să se schimbe obiceiurile de igienă orală zilnică, deoarece implanturile trebuie tratate la fel ca dinții naturali. Acestea nu au nevoie de îngrijiri speciale așa cum se întâmplă în cazul protezelor dentare.

Îmbunătățesc calitatea vieții: implanturile oferă stabilitate și aceeași senzație ca și când ai avea dinții naturali. Ele le permit pacienților să zâmbească, să mănânce și să vorbească fără griji.

Sunt estetice: implanturile dentare reprezintă cea mai bună soluție, din punct de vedere estetic, pentru înlocuirea dinților pierduți. În plus, oferă un aspect natural și întinerit.

Cele mai bune și calitative implanturi dentare din Cluj-Napoca le găsiți la Alverna Dental Studio, performanța și experiența lor sunt reflectate în feedback-ul pozitiv primit din partea clienților mulțimiți.