Vitralii la comanda – Restaurare case vechi | Lansare de site

Siteul www.pictura-vitralii-restaurare.ro prezinta serviciile de creare vitralii la comanda si de restaurare oferite de o echipa de artiști plastici profesioniști și restauratori, absolvenți de Artã și membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Tehnica tradiționalã de realizare a vitraliilor constituie garanția calitãții și durabilitatii vitraliului. Pentru spațiul religios executa vitralii decorative în stilul specific respectivului lãcaș de cult(bizantin, gotic sau renascentist).

Vitralii la comanda
Vitralii religioase,
Vitralii clasice case vechi,
Vitralii decorative ferestre, uși, luminatoare,
Restaurare case – faþadã ºi interior clãdiri,
Restaurare picturã muralã,
Restaurare vitralii,
Servicii de restaurare
Restaurare case
Restaurare componente artistice lemn, piatrã, metal,
Consultanþã tehnicã de specialitate
Diagnosticarea și stabilirea Devizului intervențiilor de restaurare
Proiectare pe specialitãþi
Estimarea costurilor de realizare a investiþiei pe baza proiectului
Suport în obþinerea autorizaþiilor ºi avizelor
Întocmirea documentației fotografice înainte de restaurare, în timpul restaurãrii și dupã finalizarea acesteia.
Dirigentarea realizãrii proiectului
vitralii la comanda

De aproximativ o mie de ani, termenul de vitralii a fost aplicat aproape exclusiv bisericilor, lăcașelor de cult și clădirilor semnificative.

Tehnica de creatie, în linii mari a ramas neschimbată până astăzi și e posibil să fi fost derivată din tehnica cloisonne și a mozaicurilor. Se pare că a apărut o dată cu construirea bisericilor, cele mai vechi datând din secolul X.

Vitraliile sunt compoziții decorative formate din bucățele de sticlă colorată, dispuse simetric sau asimetric și legate între ele prin rețele de plumb și prinse prin tije metalice de cadrul ușii sau ferestrei. Vitraliul se poate monta și în lemnul ușilor, fie ele exterioare sau interioare.

Vitraliile sunt elemente decorative insa si cu functionalitate. Ofera distinctie, armonie, nota personala si caldura ambientului. Isi gasesc loc in orice parte a incaperii. Nu sunt folosite doar la ferestre, se pot face paravane, cutii luminoase gen tablou, orice alte obiecte decorative.
Vitraliul poate impodobi o oglinda sau, pur si simplu, poate sta agatat la fereastra. Cine are vitralii in casa… are ceva deosebit.

https://www.pictura-vitralii-restaurare.ro/