TEHNICI PENTRU PROMOVAREA AFACERII TALE ONLINE

Ai o afacere, dar nu știi cum să o promovezi într-un mod cât mai eficient? Implementând eficient câteva strategii de marketing online vei putea obține o creșterea a notorietății afacerii prin numărul de vizualizări, dar și prin obținerea de clienți.

Trebuie să ții cont de anumite aspecte care pot îmbunătăți experiența vizitatorilor pe site-ul/pagina ta pentru ca aceștia să revină sau să rămână cu o impresie bună.

Pentru a avea o afacere online de succes este necesar să fie prezentă și în mediul digital.  O strategie de marketing online trebuie să te ajute să îți promovezi afacerea, iar apoi prin promovare să poți obține trafic pe site, care inevitabil se transformă în mai mulți clienți.

Giveaway-uri
Oamenii apreciează când primesc lucruri gratuite. Metoda giveaway-urilor este una foarte eficientă pentru promovarea afacerii deoarece îți faci brand-ul cunoscut și, astfel, este și o oportunitate ca oamenii să-ți încerce produsele/serviciile.

Conținut de calitate
Pentru promovarea online a afacerii este necesar să ai și un conținut de calitate cu informații relevante. Este important să prezinți un material interesant și atrăgător, completat de câteva poze captivante care te vor ajuta să relaționezi cu publicul tău într-un mod mult mai direct.

Rețelele de socializare
O altă strategie de marketing online se referă la activitatea din social media. Este o cale foarte bună de a promova o afacere deoarece în mediile online de socializare obții foarte repede audiență și vizitatori, care pot transforma ulterior și în clienți. Este necesar să fii activ pe rețele de socializare pentru a-ți reîmprospăta imaginea afacerii ca publicul să vadă că ești acolo și astfel le dai și încredere. Comunicarea cu clienții este esențială.

Optimizare SEO
Una dintre cele mai bune strategii de marketing online se referă la optimizarea SEO sau marketing-ul pe motoarele de căutare. Scopul optimizării SEO este acela de a obține o poziționare mai bună în motoarele de căutare.

Optimizarea site-ului se face după cuvintele cheie pe care vizitatorii le caută de exemplu pe Google. Este important ca site-ul sa fie foarte bine optimizat: să se țină cont de titlurile și de descrierile paginilor, de viteza de încărcare a paginilor, de design și de structura, de titlurile imaginilor, dar și de link-urile care duc către site.

Email marketing
Prin intermediul email marketing-ului poți comunica cu potențialii clienți sau cu abonații pe care îi ai deja.

Dacă ai obținut date de contact de la vizitatorii site-ului, poți să te folosești de acestea pentru a le trimite periodic email-uri cu oferte.

Campanii Adwords
Campaniile Adwords sunt o tehnică de promovare online prin dezvoltarea de campanii plătite pentru a atrage trafic direct pe website, sub forma unor reclame sau anunțuri.

Promovarea afacerilor prin campaniile PPC Google Adwords pot facilita plasarea într-un timp foarte scurt  în primele pagini a motorului de căutare Google.

Pentru a beneficia de cele mai bune servicii de promovare online contacteaza-ne la www.logiqdesign.ro