Platforma WiBAS™ G5 mmWave de la Intracom Telecom a fost selectată pentru teste avansate de către furnizorii de servicii 5G din întreaga lume. Echipamentul radio selectat este produs in Romania, la Intrarom

Atena, Grecia – 22 noiembrie 2021 – Intracom Telecom, furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații, a anunțat finalizarea cu succes a testelor de laborator și de teren ale sistemului său radio WiBAS™ G5 PtMP (point to multi point) la o serie de furnizori de servicii 5G din America de Nord, Europa și Asia-Pacific, utilizând spectrul lor de 24GHz, 26GHz și 28GHz.

Mai exact, în a doua jumătate a anului, compania a efectuat cu succes cinci teste ale sistemului WiBAS™ G5 în laboratoarele și pe site-urile operatorilor de telecomunicații, unde sistemul a demonstrat servicii fără întreruperi și performanță operațională. După ce a finalizat cu succes toate testele efectuate, sistemul WiBAS™ G5 și-a reconfirmat capacitatea de a furniza câteva sute de Mbps abonaților la distanțe de peste 5 km.

John Tenidis, Marketing Director al Wireless Solutions Portfolio la Intracom Telecom, a declarat: „În urma acestui test, Intracom Telecom a obținut un rezultat foarte bun: „Dorim să mulțumim companiilor participante pentru că ne-au oferit oportunitatea de a demonstra, în laborator și pe teren, performanța superioară a noului sistem WiBAS™ G5, care este conceput pentru conectarea locuințelor și a companiilor din zonele suburbane și rurale. Această platformă preia tehnologia matură WiBAS™ și îmbunătățește hub-ul și terminalele de abonat cu software inteligent integrat. Datorită acestuia, echipamentele radio pot funcționa alături de sistemele 5G în canale mmWave adiacente.”

Tehnologia WiBAS™ PtMP (point to multi point) de la Intracom Telecom a devenit alternativa preferată la soluțiile de acces prin fibră optică și cupru în Europa, Asia de Sud-Est, Orientul Mijlociu și Africa. Implementările recente, de succes, ale rețelei FWA ale companiei sunt realizate cu operatori și ISP de top din Italia, Spania, Indonezia, Nigeria și Arica de Sud.