Lentilele de contact torice, solutia salvatoarele pentru formele usoare si grave ale astigmatismului

Ai fost diagnosticat de foarte multi ani cu astigmatism? Purtarea unei corectii optice nu este chiar cea mai confortabila metoda pentru tine. Adaptarea la accesoriile medicale oftalmologice, fie ca te referi la ochelari de vedere sau la lentile de contact este, de foarte multe ori, extrem de anevoioasa.

Mai mult decat atat, schimbarea perechii de lentile de contact torice poate genera frecvent, in cazul afectiunii astigmatice, declansarea vederii blurate. Este de altfel cunoscut lumii medicale ca astigmatismul este una dintre problemele de vedere curemte responsabile de aparitia vederii incetosate sau blurate, care presupune incapacitatea focalizarii corecte a obiecte situate fie la apropiere, fie in departare.

Cele mai bune lentile de contact pentru astigmatism sunt cele torice, datorita formei lor speciale, cilindrice, cu rolul de a le tine in aceeasi pozitie pe timpul purtarii. Lentilele torice au un mecanism care corecteaza astigmatismul, fie ca acesta este asociat cu miopie sau hipermetropie, fie ca este simplu, compus sau mixat. Multumita lor te poti bucura de o privire clara si confort!

Cum sunt construite lentilele torice?

Spre deosebire de cele sferice, lentilele de contact torice prezinta o particularitate de constructie si de fabricatie aparte. Mai exact, ele sunt create din doua dioptrii aplicabile diferitelor curburi. Una este responsabila de corectarea miopiei sau a hipermetropiei, iar cea de a doua este destinata corectie astigmatismului.

In afara de dioptria sferica, raza de curbura si diametru, aceste lentile mai au ca parametrii axa si cilindrul. Astigmatismul este, de obicei, cauzat de o curbura neregulata a corneei, care trebuie corectata, pentru a avea o vedere clara.

Cateva informatii utile legate de astigmatism

Astigmatismul este dificil de prevenit. Anii de vedere slaba sau munca suplimentara la calculator in care va solicitati ochii pot fi prevenite prin screening-ul vizual. In plus, copiii ale caror familii au un istoric de astigmatism semnificativ ar trebui sa aiba un examen oficial pentru ochi la o varsta frageda.

Corectia optica a astigmatismului se poate face cu ochelari sau lentile de contact (moi sau rigide). Pentru o corectie permanenta se recurge la chirurgia refractiva.

Lentilele de contact pentru astigmatism ofera o vedere instabila datorita razelor de curbura inegale. Lentilele de contact rigide sunt o alternativa eficienta de corectare a astigmatismului de valoare mare sau in tratarea keratoconusului.

Cazurile usoare de astigmatism pot sa nu necesite tratament. Retine ca, ochelarii corectori si lentilele de contact prescrise de un medic sunt cele mai frecvente si mai putin invazive tratamente pentru astigmatism.

Tipuri de lentile torice

Dupa cum am spus anterior, lentile torice sunt considerate o metoda performanta si eficienta de corectie optica.
Ca marci principale de lentile, cele mai comercializate sunt lentilele Acuvue 1-Day Moist for Astigmatism, Acuvue Oasys for Astigmatism, Air Optix for Astigmatism Biofinity Toric sau Dailies AquaComfort for Astigmatism.

In concluzie, lasat netratat, astigmatismul poate duce la ambliopie (ochiul lenes). Daca exista o estompare sau o vedere slaba la un ochi, creierul va incepe sa favorizeze celalalt ochi.
Acest lucru poate duce la dezvoltarea unei ambliopii nediagnosticate care poate produce o vedere subdezvoltata a ochiului, dar si probleme permanente de vedere.

Deci, daca observi orice nealiniere sau semne de ochi incrucisati este necesar sa iei rapid legtura cu medicul tau oftalmolog sau cu un optometrist.

lentile.info/lentile-torice.html