La ce sunt necesare tuburile de aer comprimat?

La multe firme și companii, crearea unui ciclu tehnologic complet implică conectarea echipamentelor funcționale la un compresor industrial. Există activități de producție care, din motive de siguranță, împiedică utilizarea instrumentelor manuale alimentate la electricitate. În industria prelucrării, lucrul cu un instrument manual de lustruit și măcinat, are loc cu tratarea suprafeței cu jeturi de apă. Conectarea la electricitate este contrară măsurilor de siguranță. Prin urmare, pentru prelucrarea materialelor se folosesc tuburi aer comprimat.

https://tamunar.ro/41-tuburi-si-furtunuri-aer-comprimat

Conexiuni dinamice ale compresorului

La crearea acestor conexiuni cele mai importante sunt tuburile aer comprimat pentru compresoare pneumatice de înalta presiune. Acestea oferă aer comprimat cu capacitatea de a efectua activități de producție dinamică.

Structura flexibilă a tuburilor din poliuretan îți permite să muți instrumentul pneumatic manual pe aproape orice traiectorie, ceea ce este deosebit de important atunci când efectuezi acțiuni profesionale specifice.

Modulele de mașini-unelte mobile conectate prin tuburi aer comprimat flexibile la compresor, se pot deplasa urmând algoritmul dat, fără a întrerupe furnizarea de aer comprimat.

https://tamunar.ro/44-furtun-poliuretan

Tuburi aer comprimat – specificații

Aerul comprimat în sistemul pneumatic este transportat prin tuburi aer comprimat pentru compresor. Tuburile aer comprimat sunt confecționate din materiale diferit, cum ar fi poliuretan și Teflon și sunt prevăzute cu câte un conector la fiecare capăt: unul este conectat la compresor, iar al doilea este conectat la scula pneumatică.

Presiunea maximă este cel mai important parametru. De obicei, această cifra este indicată în pașaportul produsului. Există două grupuri:

tuburi aer comprimat de joasă presiune capabile să reziste la maximum 8 bari;
tuburi aer comprimat de înalta presiune care pot transporta aerul comprimat cu presiune de până la 20 bar.
Ar trebui să acorzi atenție acestui parametru, deoarece, o eroare poate duce la o rupere a furtunului în timpul funcționarii, și în același timp este posibil că lucrătorii să fie răniți.

Lungimea produsului poate fi diferită – de la 0,5 până la 100 m. Lungimea tubului este aleasă în funcție de nevoile utilizatorului.

Diametrul sau secțiunea internă determina cantitatea de aer consumată pe unitatea de timp. Atunci când alegi tubul aer comprimat, trebuie să te concentrezi pe cantitatea de aer consumată de instrumentul pneumatic.

De obicei această valoare este indicată în specificațiile tehnice ale echipamentului. Diametrul conexiunii poate fi 1/4 sau 3/8 inch.

Materialul de fabricație este direct legat de caracteristicile funcționarii și, în consecință, de rezistență produsului.

Tuburi aer comprimat din Teflon

https://tamunar.ro/90-furtun-teflon-ptfe

Tubul de aer comprimat din Teflon este un tip de tub special realizat prin extrudare, sinterizare, uscare, sinterizare la temperatura înalta și turnare din PTFE (cunoscut în mod obișnuit sub numele de Teflon și regele materialelor plastice). Este utilizat pe scară largă în inginerie mecanică, electronică, automobile, aerospațiale, industria chimică, calculatoare, încălzire electrică, militară, comunicații și alte industrii tehnologice importante.