Inovatii in estetica dentara

Estetica dentară (cosmetica dentară) este disciplina stomatologică ce se preocupă de înfrumusețarea danturii și presupune efectuarea unor manopere stomatologice complexe cu scopul obținerii unui zâmbet perfect, în armonie cu celeilalte elemente de estetică facială.

În ziua de azi, estetica dentară reprezintă un domeniu foarte larg și foarte căutat,  ceea ce permite ca fiecare subdomeniu al medicinei dentare să fie abordat pe partea de estetică. 

Astfel, putem vorbi de chirurgie – implanturi dentare, de faţete dentare sau coroane dentare, restaurări directe ale dinţilor foarte estetice, albiri dentare sau chiar de ortodonţie implicată în realizarea esteticii dentare.

Acest serviciu stomatologic este din ce în ce mai căutat, pacienții optând pentru astfel de servicii pentru a-și îmbunătăți dantura și respectiv calitatea vieții. Recomandăm alegerea unei clinici stomatologice profesionale cu personal cu experiență precum Alverna Dental Studio din Cluj-Napca.

În cadrul esteticii dentare, unul din aceste tratamente, poate chiar cel mai solicitat, este reprezentat de albirea dentară. Albirea dentară este o manoperă stomatologică prin care se urmărește obținerea unei nuanțe cât mai deschisă, dar, totodată cu un aspect natural. 
Albirea dinților se poate face cu ajutorul unor gutiere (dispozitive din silicon care îmbracă arcada dentară), în care se pune o pastă sau gel de albire cu care se stă câteva ore pe zi și eventual pe tot parcursul nopții. Alte metode mai rapide, durabile și sigure de albire a dinților realizate într-un cabinet stomatologic pot fi efectuate cu un aparat care folosește pulbere de bicarbonat (prophy jet), aparatul de detartraj cu ultrasunete, folosirea unui gel de peroxid de hidrogen activat de lumina, etc.

Rezultate estetice maxime se obţin, însă, cu ajutorul faţetelor dentare. Acestea reprezintă niste structuri ceramice foarte subţiri, care se lipesc adeziv de suprafaţa externă a dinţilor, modificând atat forma, culoarea, cât şi uşoarele deplasări ale dinţilor. În general, dinţii vizaţi sunt cei din faţă (frontalii).

O noutate în cadrul faţetelor o reprezintă cele “no prep”, când medicul nu şlefuieşte absolut deloc smalţul dinţilor, iar aceasta se lipeşte pur şi simplu de faţa externă.

O altă noutate estetică este reprezentată de coroanele dentare sau încrustaţiile realizate cu ajutorul computerului prin noua tehnică CAD/CAM (computer-aided design/computer-aided manufacturing). Astfel se prefigurează viitoarele piese protetice dentare şi se frezează din blocuri ceramice integrale cu rezultate estetice de excepţie, dar şi cu adaptare foarte bună la nivelul preparaţiilor dentare.

Implanturile dentare este cea mai modernă și cea mai bună soluție atât din punct de vedere tehnic cât și estetic de a restaura integritatea arcadelor dentare și presupune inserarea unui dinte artificial (cel mai adese ceramic) direct în osul maxilarului, printr-o tehnică specială. Implantul dentar este permanent și este o variantă accesibilă.

Bijuteriile dentare – accesorii pentru persoanele care doresc să iasă în evidență printr-o bijuterie special realizată, ce se poate lipi pe dinte cu un adeziv special ce nu afectează structura dintelui.

La cabinetul dentar Alverna Dental Studio beneficiați de o gamă largă de servicii profesioniste de estetică dentară de cea mai bună calitate. Stomatologii de la această clinică vă stau la dispoziție pentru consultații și realizarea oricăriu tip de tratament stomatologic din domeniul esteticii dentare (cosmetici dentare) la un nivel profesional și fără disconforturi.