ELEMENTE IMPORTANTE ALE UNEI PLATFORME DE ECOMMERCE

Ai de gând să-ți creezi în viitorul apropiat un magazin online folosind o platformă e-commerce sau deții deja unul și dorești să-l optimizezi? Înainte trebuie să cunoști funcțiile cele mai importante și eficiente pe care trebuie să le aibă o astfel de platformă pentru a atrage cât mai mulți utilizatori, și, ulterior, cumpărători.

Chiar dacă ești nou în mediul digital, iată în continuare ce trebuie să știi despre utilizarea unei astfel de platforme online.

Ce este un magazin online?

Pentru a începe analiza strategiilor pe care le poți folosi pentru propria ta afacere, trebuie să fie clarificată în primul noțiunea de magazin online.

Un magazin virtual sau magazin electronic (e-shop) este un website de comerț electronic. Rolul său este să ajute vânzătorul să-și transpună afacerea în online sau, dacă este cazul, să vândă anumite produse și servicii prin intermediul mediul online. Astfel, clientul poate să facă cumpărături într-un mod mai comod și, totodată, mai eficient.

Care sunt funcțiile de bază ale unei platforme ecommerce?

Orice platformă de comerț electronic trebuie să aibă o serie de funcții principale sau specifice, pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului pe website-ul tău și implicit să determini creșterea vânzărillor.

Câteva dintre funcțiile de bază pe care trebuie să le îndeplinească sunt:

Înregistrarea clienților și a comenzilor: fiecare magazin online trebuie să ofere clienților posibilitatea de a-și crea un cont cu user și parolă și a plasa o comandă;
Coșul de cumpărături: magazinul online trebuie să-i dea posibilitatea clientului să salveze mai multe produse pe care intenționează să le cumpere într-un coș de cumpărături temporar;
Metode de plată: clientul trebuie să aibă posibilitatea de a plăti prin mai multe metode (card, cash, ramburs etc);
Metode de livrare ale comenzii: clientul trebuie să poată alege din mai multe opțiuni de livrare(poștă, curier etc);
Administrarea produselor și categoriilor de produse;
Managementul taxelor: TVA, taxa de transport sau alte taxe.
Odată clarificat în ce constă un magazin virtual și care sunt funcțiile de bază pe care trebuie să le îndeplinească urmează să enumerăm despre cele mai importante funcții ale unei platforme ecommerce.

Dacă vrei să-ți creezi un magazin online folosind o platformă ecommerce sau să-l îmbunătățești și optimizezi pe cel deja existent, iată aspectele pe care tebuie să le iei în calcul:

Procesul de comandă simplificat
Clienții tăi trebuie să aibă parte de un proces de plasare al comenzii cât mai rapid și simplu , care să includă printre altele și:

Listă de favorite (Wish List);
Modalitate de comandă ca oaspete, fără ca utilizatorul să fie obligat să-și creeze un cont;
Sistem de plată online cu cardul, fără cost de administrare lunar.

Conectare la rețelele de socializare
Rețelele de socializare sunt foarte folosite și de ajutor pentru a-i ține pe clienți la curent. Tocmai de accea  trebuie să le integrezi în strategia de optimizare a website-ului tău de ecommerce pentru că îți pot aduce multe beneficii.Astfel, ar trebui să ai în vedere:

Posibilitatea de creare a unui cont (dacă vizitatorul nu are deja unul) și conectare directă cu profilul de Facebook, Google;
Legătura interactivă cu pagina de Facebook sau Google;
Integrare cu Facebook chat.

Campanii de marketing
Pentru că scopul principal al magazinului tău online este vânzarea și atragerea de noi clienți, ai nevoie de o strategie de marketing eficientă, concretizată prin includerea următoarelor elemente:

Vouchere promoționale;
Sistem de promovare al ofertelor prin pop-upuri;
Facebook Shop – integrare a produselor pe pagina de Facebook pentru a fi la îndemnâna clienților;
Sistem de fidelizare prin puncte bonus;
Gift card-uri;
Produse cadou;
Give away-uri;
Colaborare cu persoane publice pentru promovare.

SEO
În strategia ta de optimizare, trebuie să iei în considerare și indexarea în motoarele de căutare. Cele mai importante elemente de menționat sunt:

Optimizarea pentru motoarele de căutare;
Integrarea cu Google Analytics pentru gestionarea statisticelor;
Preluarea și redirecționarea link-urilor deja indexate de Google.
Logiq Design îți oferă un serviciu complet pentru crearea magazinul tău online care să includă toate funcțiile necesare pentru un magazin optim și de succes pe cea mai performantă platformă de ecommerce, Magento 2. Dacă apelezi la soluțiile noastre, vei avea parte de un magazin online actualizat constant, cu un design modern, pe care se poate naviga ușor și te va ajuta să-ți crești semnificativ numărul vânzărilor.