Cum să-ți alegi medicul ortodont potrivit

Alegerea medicului ortodont reprezintă o decizie importantă deoarece acesta trebuie să aibă specializările și experiența necesară satisfacerii nevoilor dumneavoastră, să aibă rezultate calitative și durabile.
Iar vizitele la stomatologie trebuie să fie unele plăcute și fără stres. Trebuie ca între ortodont și pacient să existe o relație de încredere și ajutor reciproc pentru rezultate ideale și evitarea unor întâmplări nefericite. Știm cu toții cât de mult afectează imaginea un zâmbet frumos și câtă încredere îți poate conferi acesta.
De aceea, dinții strâmbi sau  inegali pot avea un aspect inestetic, dar noi îți recomandăm echipa de specialiști de la Dentocalm din Cluj-Napoca care te ajută să-ți rezolvi orice problemă dentară.
Iată, totuși, câțiva factori pe care ar trebui să-i iei în considerare când îți alegi medicul ortodont:
•    Recenzii sau recomandări
Recenziile sau recomandările de pe internet pot fi foarte folositoare în momentul alegerii ortodontului ideal. Poți apela la cunoștiințe sau pur și simplu la persoane necunoscute de pe forum-uri sau de pe internet pentru păreri sincere și pentru a afla experiențe pozitive sau negative în legătură cu medicul sau cabinetul respectiv.
•    Rezultatele obținute și cunoștiințele
Verfică și informează-te înainte de a apela la un ortodont pentru a afla dacă are specializările necesare. Mulți medici aleg să posteze poze „înainte și după” pe site-ul lor sau pe rețelele de socializare pentru a-și evidenția progresul și rezultatele și a-și atrage mai mulți clienți. Totodată, aceste poze reflectă competența și experiența ortodontului.
•    Corectitudinea
Este important ca stomatologul să fie corect în alegerea tarifelor pentru a fi reprezantative experienței și calității lucrărilor sale și să fie corect în relația cu clienții săi (să respecte orele programărilor, înțelegerile cu aceștia și, totodată, ortodontul este obligat să-și informeze pacienții cât de bine posibil în legătură cu orice aspect).
•    Relația cu clienții
Din modul în care medicul stomatolog interacționează cu pacienții săi îți poți da seama dacă este calm sau nu, amabil, răbdător, înțelegător, empatic, profesionist etc. De asemenea, la consulațiile cu copii care, de obicei, sunt speriați și agitați puteți deduce cu adevărat implicarea și dedicarea lui.

•    Aparatura
Când vine vorba de aparate dentare și ortodonție, în general, este necesar să se folosească aparatură de calitate pentru a ușura experiența pacientului, fără durere și fără incidente pentru ca acesta să fie relaxat și să revină cu plăcere la clinică.
Prin urmare, alegerea medicului ortodont trebuie să fie bazată pe factori precum profesionalism, competența și calitatea rezultatelor sale, iar echipa Dentocalm din Cluj îți poate garanta toate acestea.