Cum sa obtii profit pentru bussinesul tau eficientizand ambalarea

Livrarea produselor se face in ziua de azi mult mai usor decat in trecut. Serviciile de curierat inlesnesc fluxul operational, asigurand rapiditatea si eficienta serviciilor catre clientul final. Cererea foarte mare de servicii de expediere, a dus la modificare metodelor de calcul, astfel incat azi, costul unui colet se stabileste in functie de dimensiune, greutatea marfurilor fiind de multe ori secundara.
Acest lucru a dus la regandirea metodelor de ambalare, cererea pietei generand noi produse care sa faciliteze transportul si sa reduca costurile. Asa au aparut produsele flexibile, care ajuta la impachetarea marfurilor, fara a mari foarte mult volumul coletului.
Ambalarea a ajuns sa insemne azi mai mult decat un proces simplu din fluxul zilnic, pe care toti incercau pana nu demult sa il faca cat mai functional, ci un diferentiator in raport cu firmele concurente. Aceasta schimbare de paradigma se datoreaza faptului ca ambalajele pot fi realizate la dimensiunile dorite, de exemplu, cutiile se pot produce in functie de dimensiunile dorite si pot fi personalizate astfel incat sa reprezinte un brand, devenind un instrument de promovare. Ambalajele pot fi personalizate, pentru a promova imaginea brandului care expediaza coletul, fie prin imprimare, fie prin lipirea directa pe suprafata ambalajelor a unor etichete autoadezive reprezentative.
Cu cat sunt mai calitative ambalajele folosite, cu atat impactul asupra clientului va fi mai mare.  Psihologia din spatele acestei strategii este simpla, intrucat ambalarea de calitate se traduce prin increderea clientului in brandul tau, prin construirea unei perceptii pozitive, care pe termen lung nu poate fi decat un castig pentru orice companie.
Ambalarea de calitate inseamna atat produse care sa se detaseze prin performante dar si prin alegerea solutiilor adecvate. O solutie de ambalare adecvata inseamna, de exemplu, alegerea unei dimensiuni de cutie corecte. Da, o cutie de dimensiune potrivita va asigura ca produsele ajung intacte la destinatar, si asta pentru ca daca este aleasa o cutie dintr-un carton prea subtire, iar in interiorul ei este pus un produs mult prea greu, este posibil ca in timpul transportului, coletul sa aiba de suferit. Alegerea unei cutii de dimensiune potrivita si din carton suficient de gros sau adecvat trimiterii pentru care este destinat, nu numai ca va asigura integritatea produselor livrate in timpul transportului, dar va scurta si timpul alocat pregatirii marfurilor. Angajatii care pregatesc coletelor nu vor mai fi nevoiti sa aplice ambalaje suplimentare, de exemplu, banda adeziva sau folie stretch care sa intareasca cutia.
Cutiile raman prima optiune atunci cand ne gandim la livrarea coletelor, insa nu toate produsele se pot introduce in cutie. Sunt multe produse care se pot expedia intr-un plic de curierat care sa protejeze continutul de umezeala si praf, si care sa ocupe cat mai putin spatiu (de exemplu, articolele fashion, precum hainele, gentile sau accesoriile).
Cutiile de carton sunt un produs ieftin, insa daca expediem un ceas intr-o cutie de marimea unei cutii de pantofi, costurile de transport vor fi mai mari decat ar trebui. In acest caz, utilizarea sacilor de curierat devine o solutie excelenta, scazand considerabil taxele de transport, intrucat sunt usoare si asigura volum mic.
Desi poate parea costisitor pentru o firma sa foloseasca pentru ambalarea produselor sale a mai multor tipuri de ambalaje, realitatea este ca acest lucru va duce la scaderea costurilor si un plus de profit pentru companie. Avantajul folosirii metodelor complementare este dat de capacitatea de adaptare mult mai mare la nevoile consumatorului, costuri de transport mici, costuri logistice mici.  Folia stretch industriala este simplu de utilizat, reducand astfel costurile din departamentele logistice, in care personalul alocat pregatirii marfurilor pentru expediere, consuma mult mai putin timp si resurse. Fiind un produs simplu, acesta poate fi utilizat chiar si de catre personal fara experienta.
Incercati sa va informati in ceea ce priveste solutiile de ambalare existente pe piata si alegeti un furnizor de incredere care va poate ghida in alegerea solutiilor optime.