Cum sa iti pregatesti masina inainte de a pleca intr-o calatorie?

Decizia de a pleca intr-o calatorie alaturi de cei dragi reprezinta de departe cea mai buna decizie pe care o putem lua in momentele in care dorim sa ne deconectam cu orice pret de la tot acest stres cotidian, care ne oboseste si care nu ne permite sa ne bucuram din plin de micile placeri ale vietii. Pregatirea unei calatorii este de asemenea un aspect care ne poate genera mari batai de cap avand in vedere ca adesea acest lucru presupune luarea de numeroase decizii importante intr-un timp relativ scurt. Desi focusul nostru principal este indreptat de cele mai multe ori asupra alcatuirii bagajului, de foarte multe ori trecem pe un plan secundar sau chiar uitam complet de aspectele care tin de buna functionare a autovehiculului. Daca vei alege sa calatoresti cu masina, cu certitudine este important sa te asiguri ca aceasta este in stare perfecta de functionare, altminteri, s-ar putea ca intreaga calatorie sa se transforme intr-o veritabila aventura neplacuta pentru tine si intreaga familie.

Un lucru pe care este foarte important sa il intelegem despre masini este faptul ca acestea sunt constituite din numeroase consumabile, ceea ce inseamna ca, indiferent de eforturile noastre de a le mentine perfect functionale, anumite componente vor ceda in timp, ceea ce ne pune automat in situatia de a le inlocui. Gasirea pieselor auto nu ar trebui sa mai reprezinte azi o problema majora in contextul in care numeroase magazine online ne intampina cu portofolii din ce in ce mai complexe de piese auto si accesorii auto la preturi deosebit de avantajoase. Astfel, daca ai reusit sa gasesti cele mai bune oferte pentru Viena, sau pentru orice alte destinatii, iata cateva aspecte legate de masina ta pe care ar trebui sa le ai in vedere! 

Verifica starea bateriei.
Avand in vedere ca inca ne aflam in sezonul rece, este mai mult decat recomandat sa verificam care este starea actuala a bateriei. De ce este important sa faci acest lucru, mai ales in acest sezon? Pentru simplul fapt ca temperaturile foarte scazute pot afecta in mod direct buna functionare a bateriei auto, fapt pentru care de foarte multe ori masina porneste mult mai greu atunci cand este foarte frig afara. In plus, verifica si faptul ca aceasta sa nu fie aproape de epuizare.

Starea placutelor de frana.
Placutele de frana si discurile de frana sunt piese componente cu o durata de viata limitata, durata care in general este influentata si de stilul nostru de condus. Un set de placute de frana defect este un lucru deosebit de periculos avand in vedere ca o franare necorespunzatoare ne poate pune viata noastra si a celorlalti participanti la trafic intr-un real pericol. 

Verificarea starii anevelopelor.
In acest sezon este absolut obligatoriu sa ai autovehiculul echipat cu anvelope de iarna, chiar daca legislatia specifica ca sanctiunile se aplica doar atunci cand pe carosabil este zapada. Atunci cand alegi sa calatoresti in timpul iernii, trebuie sa iei in calcul faptul ca vremea poate fi imprevizibila, astfel ca daca nu dispui de anvelopele potrivite, intrega calatorie se poate transforma intr-una cu adevarat periculoasa.

www.autolux.ro

www.colibritour.ro/hotel/Viena-679070-7697