Cum ne pregatim motocicletele pentru iesirile din timpul sezoanelor calde?

Da, stim, probabil ca este destul de devreme sa ne gandim la deplasariel cu motocicletele in conditiile in care iarna inca isi face de cap si ne surprinde in mod regulat cu vreme capricioasa si temperaturi scazute. Acest lucru insa nu inseamna ca nu ne putem pregati temeinic motocicleta pentru sezonul cald, atunci cand deplasarile cu aceasta reprezinta pentru cei mai multi dinte noi unul dintre cele mai relaxante moduri in care ne putem petrece timpul. Motocicletele nu sunt foarte diferite de autoturisme atunci cand spunem ca pentru a functiona in parametrii normali este necesar sa le acordam in primul rand o ingrijire corespunzatore. Piesele moto, la fel precum cele auto se pot uza in timp, astfel ca acum reprezinta momentul oportun sa le inlocuim in situatia in care durata acestora de viata a trecut. Mai mult decat atat, pentru a ne putea deplasa cu motocicleta in deplina siguranta este totodata necesar sa ne asiguram ca dispunem de tot echipamentul necesar, altiminteri,  acum este momentul perfect sa facem o astfel de investitie.

Indiferent daca esti un conducator moto amator sau unul profesionist, cert este faptul ca pentru a avea parte de deplasari cu motocicleta confortabile si in deplina siguranta, este necesar ca mai inainte de toate sa ne asiguram ca piesele moto functioneaza corespunzator si ca dispunem de tot echipamentul necesar. Inlocuirea sau gasirea unor piese moto si consumabile nu ar trebui sa reprezinta o mare bataie de cap in conditiile actuale avand in vedere ca magazinele online ne intampina astazi cu oferte pe care cu greu le putem refuza. 

Ce trebuie mai exact sa facem pentru a ne putea pregati temeinic pentru iesirile cu motocicleta?

Verifica starea echipamentului moto si daca acesta este complet.

Desi acest lucru nu are legatura directa cu motocicleta, ci mai degraba cu siguranta conducatorului moto, cert este faptul ca fara un echipament moto adecvat nu ar trebui sa plecam niciodata la drum. Echipamentul moto reprezinta unul dintre acele lucruri care pot face diferenta dintre viata si moarte in cazul unor accidentari. In acest sens este recomandat sa verifici care este starea echipamentului tau moto sau daca acesta este complet (geaca, casca, manusi, ghete, pantaloni) , in caz contrar sa faci investitiile necesare. 

Verifica starea anvelopelor moto.

Indiferent de stilul de condus sau de locurile in care alegi sa te aventurezi, cert este faptul ca intr-un final, anvelopele moto vor atinge un grad de uzura care le va face inutilizabile. In situatia data, este recomandat sa le inlocuiesti de indata avand in vedere ca starea de uzura a acestora are o influenta directa a modului incare se comporta motoclicleta pe drum.  Asadar verfica amanuntit care este starea anvelopelor motocicletei. 

Starea placutelor de farana si a uleiului.

Uleiul, placutele de frana, discurile de frana reprezinta doar cateva lucruri care fac parte din categoria consumabilelor, ceea ce inseamna ca au o durata de viata limitata. Inainte de inceperea noului sezon este indicat sa verifici in detaliu care este starea acestora si sa le inlocuiesti/schimbi in cazul in care situatia o cere.

www.motomus.ro