Preturi de early booking! Un nou concept in imobiliare!

Agentia imobiliara City Resident din Timisoara, lanseaza un inedit concept pe piata imobiliara din Romania.

TRANZACTII IMOBILIARE FARA COMISION LA CUMPARATOR, IN SISTEM DE EARLY BOOKING!

Acest concept inseamna ca agentia imobiliara nu percepe niciun fel de comision de la cumparator. Cumparatorul beneficiaza in plus de o reducere suplimentara in cazul in care achita cash pana la o anumita data.

120 de noi pacienți pe zi pot beneficia din august de tratament cu radioterapie în cadrul IOB

Institutul Oncologic București, unul dintre puținele instituții publice sanitare capabile, prin dotări, aparatură și corp medical să ofere tratamente și intervenții de top în domeniul oncologic. 
120 de noi pacienți pe zi pot beneficia din august de tratament cu radioterapie în cadrul IOB 

Joi, 16 mai 2019, a avut loc deschiderea Zilelor IOB, a conferinței cu titlul ”Complexitatea cancerului – o continuă provocare”, în cadrul unui eveniment desfășurat în sala Amfiteatru în prezența reprezentanților de elită medicală a insitututului. Alături de mnagerul IOB, doamna dr Kajanto Lidia au fost prezenți pentru scurte declarați de presă și Prof. Dr. ANGHEL Rodica – coordonatorul catedrei de radioterapie si oncologie medicala, Prof. Dr. BLIDARU Alexandru – șef sectie chirurgie oncologica si seful catedrei de chirurgie oncologica, formator atestat chirurgie oncologica, Acad. Prof. Dr. BRATUCU Eugen – coordonatorul catedrei de chirurgie oncologica, Acad. Prof. Dr. HORVAT Teodor – seful catedrei de chirurgie toracica, Acad. Prof. Dr. BALANESCU Ion – fost manager IOB, Conf. Dr. STANCULEANU Dana Lucia – sef sectie oncologie medicala 1, Conf. dr Monica Dragomir – sefa sectiei de oncopediatrie, Dr. MARINCAS Augustin Marin – Director Medical IOB și dr Vasile Cepoi – director ANMCS. 

În cadrul conferinței, managerul IOB a prezentat situația laboratorului de radioterapie. ”În momentul de fata sunt functionale doua echipamente de radioterapie, doua acceleratoare liniare, care pot trata pana la 180 de pacienti/zi. Suntem in curs de autorizare si ma bucur pentru asta, a noului accelerator achizitionat prin Banca Mondiala, suntem printre primele 5 centre de radioterapie, publice, care au beneficiat de acest program. Prin adiția acestui nou aparat se vor putea trata încă maxim 120 de pacienți/zi. În acest moment in cadrul IOB, trebuie sa stiti ca exista o lista de asteptare pentru tratamentul cu radioterapie de mai bine de 90 de zile, asta insemnand cateva sute de pacienti care nu pot beneficia. Noul echipament va putea fi însă funcțional in cursul lunii august din cauza intarzierilor ce tin de autorizatiile de constructie ale buncarului”, a declarat Managerul IOB. Din păcate cea mai mare problemă ține însă de lipsa personalului de specialitate, a fizicienilor medicali. ”Degeaba avem echipamente, avem medici suficienți dacă nu avem fizicieni medicali. In acest moment dintr-un necesar de 12 fizicieni medicali, in cadrul IOB sunt doar 5, va puteti imagina cat de greu este sa operationalizam la maxim aparatele existente in beneficiul pacientilor”, a precizat dr Kajanto. 

Criza fizicienilor este una cu care se confruntă toate clinicile care au radioterapie pentru că salariile acestora au rămas în grila veche de salarizare și nebeneficiind de măririle de anul trecut și pentru că  există prea puține universități care să ofere specializarea pentru fizicienii medicali. ”E nevoie de un program de sustinere a acestei categorii profesionale, pentru ca radioterapia este o procedura de tratament foarte complexa, eficienta si care are rezultate pe termen lung in tratarea cancerului. In acest moment, la nivel național există doar două Mastere de Fizica Medicală, în cadrul facultăților de fizică de la Iasi si Bucuresti absolut insufcient pt a acoperi necesarul de specilisti. O solitie ar fi ca si facultatile, universitatile de medicină și farmacie sa organizeze aceste mastere pt pregatirea fizicienilor medicali si ingineri medicali”, a mai subliniat dr Kajanto. 

Centru medical de excelență în tratarea cancerului
IOB este printre puținele spitale publice de stat care au dotări, aparatură și beneficiază de programe naționale sau în cadrul căruia se pot desfășura proceduri unice, cum este Chirurgia minim invaziva – folosită în rezectiile pulmonare reglate, chiar daca dotarea și consumabillele sunt foarte scumpe, se compensează prin reducerea timpului de internare a pacientului și printr-o recuperare cât mai rapidă. Trebuie menționat că în acest moment, Institutul Oncologic din București beneficiază de dotare de ultimă generație pentru diagnostic: un aparat Computer Tomograf de 64 sliceuri care este varf de lance in domeniu, un aparat RMN de ultima generatie dotat cu echipament de anestezie compatibil cu RMN si care are posibilitatea de supraveghere a functiilor vitale fiind singurul spital public din București care are aceste dotare. 

”În contextul creșterii incidenței cancerului, la cote alarmante, nevoile unui insitutut oncologic ca al nostru sunt tot mai mari, de aceea ne bucurăm că suntem în faza de evaluare a unui program de eficientizare energetică a clădirilor institutului, în valoare de 24 milioane de euro, în contextul în care, în acest moment costurile cu mentenanța și cheltuielile pentru energie electrică și termică se ridică la 100 000 euro/lună, bani ce provin tot veniturile proprii și decontările de la CASMB. Aș prefera să eficientizez prin canalizarea cheltuielilor către îmbunătățirea actului medical, către maximizarea numărului de pacienți pe care să îi putem trata zilnic decât să aruncăm în continuare banii pe conducte pline de rugină”, a precizat dr Kajanto. 

Conferință “Complexitatea cancerului – o continua provocare”
Anul 2019 aduce cu el o aniversare importantă pentru comunitatea noastră şi nu numai. Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din Bucureşti, sărbătoreşte 70 de ani de la înfiinţare şi 30 de ani de la transferul pe platforma Fundeni, reprezentând pe toată această perioadă un reper de cercetare ştiinţifică şi un pilon principal de ajutor pentru persoanele afectate de cancer.

Ne folosim de această ocazie pentru a vă invita cu deosebită plăcere să luaţi parte alături de noi la Zilele Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, conferinţă aniversară pe care o vom desfăşura sub tema „Complexitatea cancerului – o continuă provocare” în zilele de 16-18 Mai 2019, atât în institutut cât şi în cadrul complexului Hotel Caro, Bucureşti.


Un eveniment organizat cu sprijinul MedicHub Media
MedicHub Media (parte din Enayati Group), coorganizatorul conferintei Zilele IOB (editiile 2017, 2018 & 2019) este publisher și companie de comunicarea integrată și educație în domeniul medical, cu peste 15 ani de experienţă. MedicHub își consolidează portofoliul de publicații medicale (Medic.ro, Farmacist.ro, Oncolog-Hematolog.ro, ORL.ro etc.) și poziția în piață prin achiziționarea, în noiembrie 2017, a săptămânalului Viața Medicală. De asemenea, platforma digitală www.medichub.ro, poziționată drept locul de întâlnire al lumii medicale, este un jucător activ  inovativ în lumea profesioniștilor din sănătate.

Lansare de carte “Ai dragoste de tine” – Tania Tita

Cum ar fi daca ai alege ca de acum inainte sa fii blanda cu tine insati indiferent de orice, in loc sa-ti fii cel mai mare judecator?

Cum ar fi daca ai incepe o imprietenire cu acele aspecte din tine insati pe care le-ai judecat toata viata si ai face pasi spre o mai mare impacare cu sine?

Cum ar fi daca in loc sa te extenuezi, ai invata sa-ti respecti ritmul interior si sa ai incredere ca lucrurile se vor rezolva, fara ca tu sa trebuiasca sa ajungi la extenuare?

Cum ar fi daca ai incepe sa iti simti viata, in loc sa o gandesti?

Lansare de carte “Ai dragoste de tine”:

Bucuresti: 11 mai – 4:00 PM – 7:00 PM

Brasov: 18 mai – 2:00 PM – 5:00 PM – Spicy Cups Magnolia

Constanta: 29 mai – 6:00 PM – 9:00 PM – Pofta de Verde

Cluj: 8 iunie (se va anunta)

Iasi: 14 iunie (se va anunta)

Desi am pornit pe un drum spiritual de multa vreme, mi-am fost dintotdeauna cel mai mare judecator, in loc sa imi fiu cea mai buna prietena, iar asta m-a extenuat si m-a mentinut intr-o postura de agresivitate fata de propria persoana pentru foarte mult timp.

Pana la un moment dat, cand lucrurile au inceput sa se schimbe. Am cunoscut cuvantul blandete si am inceput sa il las sa ma invete despre ma pot imprieteni cu mine insami si cum ma pot primi cu mai multa blandete in fiecare zi.

Tot ceea ce cautam dintotdeauna era de fapt propria mea acceptare si blandete. Asteptam iubirea din afara mea, dar de fapt aveam cea mai mare nevoie de propria mea iubire si de un spatiu de armonie in care sa functionez cu mine insami.

Asa ca am pornit intr-o explorare interioara a ceea ce inseamna sa ma imprietenesc cu mine insami si ce inseamna acest lucru in viata mea de zi cu zi.

A avea dragoste de mine inseamna a invata sa ma primesc intr-un spatiu de iubire si acceptare neconditionata, chiar si atunci cand tiparul este sa ma judec si sa ma intorc impotriva mea. De fapt, mai ales atunci.

Propria viata si relatie cu mine insami s-a schimbat profund din momentul in care am inceput sa merg pe acest drum. Este o calatorie care se continua, dar de data asta este o calatorie mai blanda, mai armonioasa, pe care o fac cu mai multa prezenta si rabdare si mai ales, cu multa iubire de sine.

Asa a luat nastere cartea “Ai dragoste de tine”.

Te astept cu bucurie si cu inima deschisa la lansarea de carte din orasul tau, pentru a incepe o discutie despre cum sa ne imprietenim cu noi insine si cum putem face transformarile de care avem nevoie pentru a trai dintr-un spatiu de mai multa impacare si iubire de sine.

Pentru inscriere, te rog sa intri pe pagina urmatoare si sa urmezi pasii din formular: https://taniatita.info/lansare-carte/

Buna organizare a unei lansari in 5 orase necesita multa implicare, asadar apelez la tine pentru a-mi confirma inscrierea si a ma anunta in timp util daca cumva nu mai poti ajunge. Iti sunt recunoscatoare pentru sustinerea ta in acest demers.

Te astept cu drag pe tine si pe prietenele tale de suflet, pentru a porni impreuna pe drumul imprietenirii cu sine.

A ta partenera de transformare interioara,

Tania Tita

In cazul in care nu ajungem in orasul tau si iti doresti sa achizionezi cartea, o poti comanda de pe linkul urmator: http://taniatita.info/cartea

Despre Tania:

Tania Tita este autor si holistic coach, precum si organizatoarea unor numeroase proiecte de suflet dedicate in mod special implinirii femeilor. Este dedicata evolutiei sale personale si drumului de cunoastere de sine si isi impartaseste cu sinceritate propria sa calatorie pe acest drum.

In propriile ei cuvinte:

“Nu ma pasioneaza niciun titlul si nicio eticheta, caci stiu ca sunt mult dincolo de asta. Ma pasioneaza, in schimb, propria mea explorare interioara si constientizarile pe care le am in aceasta incursiune. In acest moment, traversez o perioada inspre mai multa autenticitate, sinceritate si iubire de sine, dincolo de toate conceptele spirituale. Ma aflu pe un drum al blandetii si impacarii cu sine, care imi ofera o perspectiva frumoasa de a fi in lume. Simt ca incep sa armonizez cerul cu pamantul, divinul cu umanul, lumina si umbra, femininul si masculinul, caci simt ca in aceasta armonizare sta intregirea mea.”

10 Lucruri neștiute despre fațetele dentare

10 Lucruri neștiute despre fațetele dentare
Dacă te-ai gândit vreodată să optezi pentru aplicare unor fațete dentare – foițe fine din porțelan aplicate permanent pe suprafața dinților pentru a ascunde imperfecțiunea unui dinte (culoarea, forma sau poziția) – iată câteva aspecte pe care trebuie să le știi despre această intervenție stomatologică.
1.    Trebuie să alegi un medic stomatolog cu experiență, care să îți prezinte cazurile anterioare și ale căror rezultate să fie pe placul tău. Dincolo de o procedură estetică, este o intervenție stomatologică destul de complexă, de aceea trebuie să te asiguri că ai ales cel mai bun medic stomatolog pentru tine. 
2.    Fațetele dentare nu sunt obligatorii, sunt o opțiune. Dacă nu ești mulțumit de aspectul zâmbetului tău sau a anumitor dinți sau îți dorești un zâmbet alb permanent, fațetele pot fi o opțiune. Medicii stomatologi le recomandă și pentru a corecta anumite probleme, precum dinți ușor nealiniați sau care nu mai pot fi albiți.
3.    Același zâmbet nu se potrivește tuturor. Zâmbetul trebuie să fie personalizat. Foarte mulți pacienți știu deja cum ar trebui să arate zâmbetul lor, încă dinainte de a vizita cabinetul stomatologic. Însă la fel ca o coafură, nici zâmbetul acesta nu se potrivește tuturor. 
Specialiștii Dentocalm (https://dentocalm.ro) nu reproduc un zâmbet dorit de pacient dacă acel zâmbet nu i se potrivește. Zâmbetul trebuie să fie în perfectă armonie cu fața pacientului, de aceea personalul instruit de la clinică se asigură că zâmbetul realizat pentru fiecare pacient este în funcție de trăsături, culoarea dinților, preferințe, etc.  
4.    Nu este nevoie să îți pui fațete dentare pe toți dinții. Fațetele dentare pot fi aplicate pe un singur dinte, pe un set de dinți sau pe toți dinții, în funcție de nevoile tale și de buget. Aspectul zâmbetului poate fi schimbat complet și dacă optezi pentru aplicarea fațetelor doar pe dinții frontali, însă acest aspect presupune ca ceilalți dinți să fie într-o stare perfectă, astfel încât să nu existe nicio diferență.
5.    Alegerea nuanței este adesea dificilă. Pacienții își doresc întotdeauna ca dinții să arate natural, dar să fie și cât mai albi. Pentru a găsi nuanța perfectă și a evita aspectul de dinți falși, prea albi, medicul stomatolog analizează foarte bine nuanța pielii pacientului și creează o nuanță de alb personalizată, pentru ca noul zâmbet să fie în deplină armonie cu aspectul acestuia.
6.    După ce stabilești toate detaliile legate de aspect și funcționalitate cu medicul stomatolog, sunt realizate fațete dentare temporare. Pentru a fi sigur că zâmbetul tău va arăta așa cum îți dorești, medicul stomatolog îți va lua amprente și va realiza fațete dentare temporare care vor arăta la fel ca cele permanente. Nu vor fi la fel de strălucitoare ca cele permanente, însă te vor ajuta să-ți faci o idee despre cum va arăta zâmbetul tău.
7.    Zâmbetul de test. După ce sunt finalizate fațetele dentare, trebuie să le porți pentru 7-10 zile, timp în care vei observa dacă totul este în regulă, dacă aspectul și funcționalitatea lor sunt ok, urmând apoi o nouă vizită la medicul stomatolog pentru a discuta schimbările care urmează să se realizeze.
8.    Gingiile tale vor fi foarte inflamate. Pe lângă sensibilitatea generată de cimentare, există un proces de vindecare prin care gingiile trebuie să treacă pentru a se acomoda cu noii dinți. Un analgezic te poate ajuta.
9.    Fațetele dentare au o durată de viață de 15-20 ani, urmând ca apoi să fie înlocuite. În cazul în care nu ai grijă de ele, va fi nevoie să le înlocuiești mai devreme.
10.    Cu cât îți încleștezi maxilarul sau scrâșnești dinții mai mult, cu atât procesul de vindecare va fi mai lung. Însă toată această durere este temporară, pacienții Denttaglio Clinic uită complet că au fațete dentare după aproximativ o lună, simțindu-le exact ca pe dinții naturali.

Mituri despre aparatul dentar

Din ce în ce mai multe persoane doresc să aibă o dantură cât mai dreaptă și aspectuoasă pentru un zâmbet perfect și apelează la un aparat dentar. De-a lungul timpului s-au dezvoltat o serie de mituri și informații eronate cu privire la aparatul dentar, care împiedică pacientul să beneficieze de un tratament ortodontic adecvat și care creează pacienților sentimentul de frică.
Mai jos sunt enumaerate unele dintre aceste mituri false:
•    Aparatul dentar se pune doar pe dinții permanenți
Există mitul conform căruia aparatul dentar se pune doar după ce se schimbă toți dinții de lapte. Este frecventă situația în care părinții nu vin cu copilul la medicul ortodont din cauza acestei informații eronate. Dinții sunt înghesuiți, deoarece maxilarele sunt prea mici. Începând cu vârsta de 7 ani medicul poate recomanda purtarea unui aparat dentar. Cu cât se intervine mai devreme, când oasele sunt maleabile, pentru a face loc dinților, cu atât durata și costul tratamentului vor fi mai mici. Mai mult decât atât, se evită extracțiile dentare și complicațiile ulterioare iar dantura permanentă are mai multe șanse să se dezvolte corect. 
•    Aparatul dentar nu este valabil și pentru adulți
Aparatul dentar este recomandat pentru toate categoriile de vârstă și ajută la aliniera dinților armonios și funcțional și obținerea unei mușcături corecte și sănătoase. Singura diferență este aceea că tratamentul durează mai mult în cazul adulților, decât la copii și adolescenți. Rețineți că rezultatele sunt la fel de eficiente și în cazul persoanelor adulte. Nu este niciodată prea târziu să îți pui aparat dentar și să te bucuri de un zâmbet perfect sănătos.
•    Procesul de montare a aparatului dentar este dureros
Montarea aparatului dentar este o procedură nedureroasă. Aceasta durează aproximativ o oră pentru fiecare arcadă. Arcurile flexibile folosite din prezent oferă un pus de confort pacientului cu aparat dentar. După montarea acestuia, pot apărea leziuni de mici dimensiuni la nivelul obrazului sau limbii. Acestea dispar de la sine în câteva zile. Pentru a atenua disconfortul creat, medicul ortodont vă poate recomanda aplicarea unei cantități mici de ceară specială la nivelul bracketilor care cauzează probleme.
•    Aparatul dentar este inestetic
În ziua de astăzi, aparatele dentare sunt considerate atât un accesoriu la modă, cât și o dovadă a preocupării de sine. Pacientul are acum la dispoziție o gamă extrem de variată de aparate dentare din care poate alege un model foarte puțin vizibil, de exemplu, cel cu bracketi ceramici sau de safir ori un aparat invizibil, precum cel lingual. De asemenea, pentru un design mai vesel, puteți opta pentru elastice colorate, extrem de populare în rândul copiilor și adolescenților.
•    Dantura se va strâmba la loc
După ce aparatul dentar este îndepărtat, dinții au nevoie de timp pentru a se fixa în os în noua poziție, cea corectă. În funcție de fiecare pacient, medicul ortodont va recomanda purtarea unei gutiere în vederea menținerii rezultatelor obținute în urma tratamentului ortodontic. Gutiera este transparentă, comodă și greu de sesizat de către cei din jur. Prin urmare, menținerea rezultatelor este ultima etapă în tratamentul cu aparat dentar.
Vă așteptăm la cabineul stomatologic Dentocalm (https://dentocalm.ro) din Cluj-Napoca pentru abeneficia de cele mai bune și estetice aparate dentare, specific fiecărui pacient.

Cum să-ți menții dinții albi după procesul de albire dentară

Cea mai sigură și eficientă metodă de a-ți păstra zâmbetul alb, strălucitor și sănătos este să urmezi un tratament de albire dinți într-un cabinet stomatologic (https://dentocalm.ro) . Albirea dinților implică o serie de intervenții care îți vor asigura nu numai o dantură perfectă de invidiat, dar și protecșia danturii pe termen lung. Cu toate acestea, după procesul de albire al dinților, vei dori ca rezultatele obținute în cabinet să reziste pentru un timp cât mai îndelungat. 
Iată câteva metode care te vor ajuta să-ți menții dantura albă după ce ți-ai albit dinții:
    Protejează-ți dantura după tratament
După tratamentul de albire a dinților, primele patru ore sunt esențiale, deoarece gelul de albire este încă activ. De aceea, dentiștii recomandă să nu mănânci și să nu bei apă în aceste patru ore, pentru a lăsa gelul să acționeze în continuare.
    Igiena dentară corespunzătoare
Igiena dentară după tratamentul de albire al dinților trebuie să includă periajul dinților de cel puțin două ori pe zi, precum și folosirea aței dentare și apa de gură pentru o bună igienă. Imediat după tratament, este recomandată o pastă de dinți cu efect de albire, care să mențină efectul obținut după tratament. În perioada aceasta, este bine să renunți la pastele de dinți abrazive.
În plus, dacă ai o sensibilitate dentară, stomatologul îți poate recomandă și o past de dinți care să îți protejeze smalțul și gingiile. De obicei, este recomandat ca înainte de tratamentul de albire al dinților să se efectueze un tratament de detartraj, de aceea, o perioadă, se poate ca dantura ta să fie mai sensibilă.
    Evită alimentele care pătează dinții
In perioada post-tratament, dinții tăi vor absorbi coloranții din alimente mai repede. De aceea, imediat după tratamentul de albire al dinților, este bine sa eviți consumul unor alimente care, în general, pătează dinții.
În plus, este recomandabil evitarea fructelor foarte pigmentate (precum cireșe, căpșuni, fructe de pădure, sfeclă), a sucurilor acidulate și evitarea ceaiurilor și a cafelei.
Cafeaua poate păta dinții destul de sever mai ales după tratamentul de albire al dinților. În primele săptămâni după tratament, evită, de asemenea, și vinul roșu, sucul de roșii, sosul de soia, oțetul balsamic, sucurile de fructe naturale sau din comerț, precum și dulciurile sau produsele de fast-food care conțin coloranți alimentari.

    Evită fumatul
Consumul regulat de produse din tutun și fumatul constant este un factor foarte dăunător atât pentru dantura ta, mai ales după efectuarea tratamentului de albire al dinților, cât pentru și sănătatea ta.
În această perioadă, porii smalțului sunt deschiși, și tocmai din acest motiv dinții sunt mai sensibili la diverși agenti de pătare. Ar trebui să renunți la fumat cel puțin două săptâmani după tratamentul de albire.
     Evită produsele de albire din comerț sau metodele alternative
Multe persoane aleg să folosească produse de albire a dinților din comerț sau să își prepare acasă diverse tratamente naturiste care fie să albească dinții, fie să le întrețină strălucirea. Numeroși medici stomatologi consideră aceste metode ineficiente și în unele cazuti chiar periculoase pentru dantura ta.
Unele produse sunt abrazive, în timp ce altele pot produce durere sau discomfort. Dacă vrei să ai dinții albi și sănătoși, discută cu medicul tău stomatolog despre frecvenăța tratamentelor de albire pe care le poți urma într-un an.
Un tratament de albire al dinților nu ar trebui repetat cu o frecvență mai mare de 8-12 luni.

Spectacol Caritabil « Sunetul Muzicii »

14 mai 2019, Spectacol Caritabil « Sunetul Muzicii » Gala « Pentru Voi » 2019

Gala “Pentru Voi”, cel mai important eveniment caritabil din Timișoara, pentru persoanele cu dizabilități intelectuale se află la a XIII-a ediție.  
Anul acesta, va avea un format nou.  Musical-ul “Sunetul Muzicii” va fi pus în scenă pentru prima dată la  Opera Natională Română din Timișoara, cu soliști, cor și orchestră,, în data de 18 iunie 2019, la ora 18.45.   
Spectacolul este caritabil, pentru susținerea serviciilor sociale furnizate de Fundația “Pentru Voi”, de care depind 200 de persoane cu dizabilități intelectuale.

Participarea la spectacol se face cu o donație de 50 lei pentru loc în stal și balcon și 100 lei pentru un loc în loje si avanloje.
Locurile în lojă si avanlojă sunt numerotate si se procură de la fundație 
Locurile în stal și balcon se pot procura on line: www.goin.mobi/…/FundatiaPentruV…/project/view/id=35… și se plătesc cu cardul. Aplicatia GOiN este disponibila în varianta android și iOS.
Locurile din stal și balcon se ocupă în ordinea sosirii la eveniment.

Informatii despre eveniment și pe site-ul fundatiei :

www.pentruvoi.ro/stiri-si-evenimente/gala-pentru-voi-2019-spectacol-caritabil-in-sprijinul-persoanelor-cu-dizabilitati-intelectuale-21

Persoana de contact: Simona Hanga – tel. 0755056306

“Invităm timișorenii la unul dintre cele mai frumoase musical-uri, ale cărui melodii le-au iubit si fredonat zeci de generatii, interpretat de Orchestra, Corul și soliștii Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, sub bagheta maestrului Peter Oschanitzkyi, un concept artistic în viziunea regizorului Nicolae Brănzeu, cărora le mulțumim pentru că sunt alături de persoanele cu dizabilități intelectuale. Invităm presa sa ni se alăture în cadrul unui parteneriat media și multumim celor care deja au facut-o : Ziua de Vest, TVR Timișoara , Radio Timișoara!

Mulțumim sponsorului principal al evenimentului, Berg Banat, care ne-a susținut în repetate rânduri, meritând pe deplin titlul de “ Ambasador Pentru Voi” 2019! Invităm mediul de afaceri timișorean să fie alături de persoanele cu dizabilități intelectuale, devenind sponsori ai Galei “Pentru Voi” 2019”, a declarat Laila Onu, Directorul general al fundației.

Laila Onu,
Director General

Produse care nu trebuie sa iti lipseasca niciodata din locuinta

Intretinerea unei locuinte inseamna multa dedicare din partea proprietarilor, dar presupune totodata si o serie destul de variata de investitii pe care acestia trebuie sa le faca in mod periodic astfel incat treburile casnice sa se desfasoare in mod corespunzator. Lista de cumparaturi este de cele mai multe ori destul de lunga, astfel ca nu este de mirare ca de foarte multe ori ne scapa anumite lucruri, astfel ca odata ajunsi acasa realizam defapt ca ne lipsesc cateva achizitii importante. Produsele pentru curatentie, detergentii, dar si consumabilele am putea spune ca sunt cele care beneficieaza rareori de atentia noastra, astfel ca de multe ori uitam sa achizitionam anumite produse din aceasta categorie. Alcatuirea unei liste de cumparaturi cu siguranta ne-ar scuti de numeroase astfel de probleme, insa de foarte putine ori putem spune ca facem acest lucru, din motive numai de catre noi stiute. 

Desi avem in general tendinta sa achizitionam doar acele produse de care avem stricta nevoie, este recomandat sa gandim putin lucrurile si pe termen mai lung, chiar si atunci cand vine vorba despre achizitii mai putin importante. Exista totusi o serie de produse indispensabile pe care ar trebui sa le avem mereu in locuinta care fac desigur parte din categoria consumabilelor, astfel ca, achizitionand o cantitate mai mare din aceste produse reprezinta fara doar si poate cea mai inspirata decizie pe care o putem lua. Iata asadar despre ce produse este vorba! 

    Bateriile.
O mare parte dintre produsele electronice functioneaza pe baza electricitatii furnizate de baterii, astfel ca este indicat sa avem mereu in locuinta macar un set de astfel de produse. Ceasul de perete, telecomanda, aparatul de ras sau anumite jucarii pentru copii reprezinta doar cateva dintre cele mai comune exemple de produse care functioneaza pe baza de baterii. 

    Saci de gunoi.
Sacii de gunoi am putea spune ca reprezinta niste achizitii pe care ne vedem nevoiti sa le facem in mod periodic, astfel ca pentru a ne scuti de numeroase deplasari, este mult mai simplu sa achizitionam mai multi saci menajeri atunci cand mergem la cumparaturi.

    Odorizantul.
Nimic nu se compara cu o locuinta curata si care miroase a prospetime. Putem obtine foarte usor acest rezultat cu ajutorul unui odorizant pentru camera, pe care le regasim astazi intr-o diversitate ce depaseste orice imaginatie. Asigura-te c a alegi fragranta preferata si ca acesta nu lipseste niciodata din cadrul locuintei tale. 

    Folia alimentara.
Folia alimentara, fie ca vorbim despre cea de plastic sau despre cea de aluminiu reprezinta una dintre cele mai accesibile si mai practice metode prin care putem pastra prospetimea alimentelor pentru o perioada mai indelungata, ceea ce le transforma in niste produse indispensabile in orice locuinta. 

    Adeziv instantaneu.
Adezivul instantaneu reprezinta de asemenea un produs indispensabil in orice camin avand in vedere utilitatea acestuia in ceea ce priveste remedierea unor obiecte care necesita lipire. Desi situatiile in care vei avea nevoie de acesta sunt relativ rare, nu se stie niciodata cand vei avea nevoie de acest produs minune.

Campanie de informare şi recrutare privind înscrierea la instituţiile de învăţământ pentru formarea angajaţilor din sistemul penitenciar

Penitenciarul Spital Targu Ocna recrutează candidați pentru locurile repartizate în anul 2019 Administrației Naționale a Penitenciarelor, în instituțiile de învățământ universitar și post liceal din sistemul de apărare ordine publică și securitate națională.

Și oferta de anul acesta pune la dispoziția tinerilor care își doresc o carieră în sistemul penitenciar românesc, o gamă variată de specialități, care pe lângă domeniile atractive și gratuitatea școlarizării oferă și siguranța încadrării absolvenților.

Administrația Națională a Penitenciarelor a pus la dispoziția tinerilor oferta educațională pe websiteul instituției, iar prin intermediul unei pagini pe platforma de socializare Facebook, ”Admitere – Administratia Nationala a Penitenciarelor”, viitorii candidați pot afla amănunte pe parcursul derulării înscrierilor.

Totodată, în perioada 13 mai 2019 – 30 mai 2019, lucrătorii din cadrul Biroului Resurse Umane și Formare Profesională din cadrul Penitenciarului Spital Targu Ocna vor desfășura campanii pentru promovarea ofertei educaționale, în mijlocul tinerilor absolvenți ai liceelor din orasele Onesti, Moinesti, Targu Ocna si Comanesti.

Instituţii de învăţământ universitar:

1.    Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti
    Facultatea de Poliţie, domeniul de licenţă Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, specializarea Ordine şi siguranţă publică – penitenciare, curs de zi, durata studiilor 3 ani, 40 locuri (bărbaţi şi femei);
2.    Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti
    Facultatea de Informaţii, specializarea Psihologie – informaţii – curs de zi, durata studiilor 3 ani, – 5 locuri (bărbaţi);
3.    Universitatea Nationala de Aparare ,, Carol I ”
    Facultatea de Comandă si Stat Major, in domeniul Logistică, cursuri de zi, durata studiilor 3 ani – 10 locuri (femei şi bărbaţi);

Instituţii de învăţământ postliceal:

Școala Militară de Maistri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ,, Basarab I” Pitești, cursuri de zi, durata studiilor 2 ani:
    Auto – specialitatea militară Auto – 5 locuri ( femei și bărbați)
    Construcții – specialitatea militară Construcții – 3 locuri ( femei și bărbați)
    Intendență – specialitatea militară Bucătar – 10 locuri ( femei și bărbați)
    Comunicații și informatică – specialitatea militară Administrare securitate sisteme/rețele de comunicații/imformatică – 5 locuri( femei și bărbați)
    Comunicații și informatică – specialitatea militară Operare și mentenanță echipamente de comunicații – 5 locuri ( femei și bărbați)

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, învăţământ de zi, durata studiilor 1 an:
    210 de locuri bărbați, 
    30 de locuri femei.

Purtător de cuvânt
Comisar șef de penitenciare
Gabriel Vraciu

Implanturi Premium – ce sunt și ce avantaje aduc

Industria implanturilor dentare s-a dezvoltat vertiginos din 1965, când i-au fost aplicate implanturi dentare primului pacient ce a beneficiat de un asemenea serviciu stomatologic. De la primele implanturi dentare din titan, tehnologiile de confecționare și prelucrare s-au schimbat enorm.
Totuși, ce reprezintă clasa de implanturi Premium?

Deși conceptul de implant dentar pare simplu (o construcție menită să înlocuiască un dinte lipsă), există multipli factori ce determină nivelul de calitate al fiecărui tip utilizat de stomatologi. Când vorbim de implanturi Premium, nu ne referim la preț. Implanturile Premium sunt perfectionate în conformitate cu ultimele tehnologii și adaptate cerințelor pacienților, reieșind din experiența reală a multor generații de stomatologi. Ele sunt net superioare și în plan estetic, și după viteza de adaptare a pacienților (osteointegrare rapidă, funcționare excelentă imediat după finalizarea lucrării dentare, rezistență în timp).

Una din clinicile stomatologice din Chișinău care lucrează cu gama de implanturi Premium – Nobel Biocare este Imperial Dent.
De ce să alegeți implanturi Premium?
Există câteva argumente forte pentru investiția într-un implant clasa Premium.
•    Studii științifice riguroase
•    Corespondența cu standartele internaționale de calitate
•    Produse inovaționale
•    Colaborarea strânsă a producătorilor cu stomatologii
•    Utilizare simplă

Implanturile Nobel Care au în spate peste 40 de ani de studii științifice în domeniul stomatologiei. Studiile clinice contează enorm pentru orice materiale utilizate în medicină, stomatologie în particular. Teoria folosită de ingineri la elaborarea unui produs nu poate fi susținută decât prin demonstrații practice – studiile clinice.
Procesele de producere ale implanturilor Nobel Care sunt certificate în corespondență cu standardul ISO 13485 (Producerea dispozitivelor medicale). Certificarea contează, pentru că un implant este o investiție de durată, doar implanturile calitative rezistă în timp.
TiUnite (suprafaţa patentată a implantelor) crește viteza de osteointegrare și stimulează creșterea activă a osului pe toată suprafața implantului (osteoconductivitatea). Implanturile au o estetică excelentă datorită NobelProcera şi NobelClinician. Aceste aspecte inovaționale reprezintă avantaje clare, comparativ cu alte implanturi pe piață.

Colaborarea cu medicii stomatologi are un rol important în rata de success a procedurilor de implantare. Programele de instruire și calificare fac diferența dintre un tratament ”pe dibuite” și unul profesionist.
Simplitatea în utilizare se bazează pe 3 piloni: marcare cromatică şi ambalare comodă pentru întreaga gamă de produse, protocoalele clare de foraj pentru implantarea propriu-zisă și componentele, instrumentele standard. Un implant ușor de utilizat scapă de probleme atât stomatologul, cât și pacientul.

Pacienții adesea se orientează după preț, când aleg un implant dentar. Nu trebuie să uitați totuși că, spre deosebire de alte servicii stomatologice, implanturile sunt investiții pe termen lung. Deviza Nobel Care spune totul despre aceste produse – ”Produse pentru viaţă!”.