Exercițiu cu forțe şi mijloace în teren cu tema Intervenția Echipei de Căutare – Salvare Urbană în caz de incident cu prăbușiri de structuri construite post cutremur. București, 20 iunie 2019

Exercițiu cu forțe şi mijloace în teren
cu tema
Intervenția Echipei de Căutare – Salvare Urbană în caz de incident cu prăbușiri de structuri construite post cutremur.
București, 20 iunie 2019

Din nefericire, nu există nici o regiune care sa fie ferită de riscul apariției dezastrelor naturale sau antropice. În contextul așteptării în țara noastră a unui mare cutremur, a apariției frecvente a inundațiilor și în care tehnica învechită duce la producerea accidentelor de muncă de mare amploare se impune ca o necesitate stringentă, în vederea diminuării efectelor dezastrului, pregătirea și prevenirea populației și antrenarea constantă a forțelor de intervenție pentru creșterea eficienței și coerenței acțiunilor acestora.

Joi 20 iunie 2019 începând cu orele 1000 va avea loc un Exercițiu cu forțe şi mijloace în teren cu tema Intervenția Echipei de Căutare – Salvare Urbană în caz de incident cu prăbușiri de structuri construite post cutremur.

Având ca motto “Salvarea vieții!” exercițiul, dedicat atât salvatorilor deveniți eroi si tuturor celor care încă își dedică timpul si eforturile acestui nobil ideal cât și memoriei victimelor care nu au putut beneficia de acțiuni de salvare conduse coerent, profesionist, face parte dintr-un exercițiu mai larg de Alarmare – Evacuare condus de Serviciul de Management al Situațiilor de Urgență (S.M.S.U.) al Primăriei Sectorului 2 (P.S.2) București

SCENARIUL EXERCIȚIULUI (Creat de SMSU Primăria Sector 2 București)
Situația Generală
În dimineața zilei de 20 iunie 2019 în jurul orei 10.00, în zona Vrancea (epicentru), s-a produs la o adâncime de 110 km, un seism cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter, urmat de 2 replici (5,2 și 4,3 grade), care a produs distrugeri materiale și victime umane în rândul populației în județul Vrancea, județele limitrofe acestuia și în Capitală. Durata cutremurului 57 secunde.
Pe raza sectorului 2, în special în zona Mihai Bravu, Colentina, Str. Chiristigiilor seismul a produs următoarele distrugeri:
    avarierea rețelelor electrice, utilitare și telefonice,
    fisurarea structurii mai multor blocuri de locuințe și clădiri din zonă,
    căderi de tencuială de pe fațadele mai multor blocuri și clădiri din zonă, situație ce îngreunează, pe anumite porțiuni, circulația pietonală și a mijloacelor de transport în comun,
    stâlpi și copaci rupți datorită cărora a fost întreruptă circulația pe un tronson de pe Șoseaua Mihai Bravu, ca urmare a blocării carosabilului,
    rănirea unui număr însemnat de persoane surprinse de mișcarea seismică.
Situație Specifică
Cutremurul are ca urmări:
    spargerea și crăparea unor geamuri de la nivelul etajelor  și 3 ale primăriei Sectorului 2,
    fisurarea scării de evacuare la etajul 4, dinspre strada Chiristigiilor,
    rănirea mai multor persoane dintre care 6 aflate în imposibilitatea de a se deplasa / imobilizate:
    2 la parter (1 la Direcția Publică de Evidența Persoane și Stare Civilă Sector 2 
1 la Serviciul Registratură, / Direcția Relații Comunitare)
    1 la etajul 1 la Serviciul Registratură, Relații cu Publicul
    3 la etajul 4 la Direcția de Management Proiecte 
(2 pe latura Bucur Obor
1 pe latura Str. Chiristigiilor))
    Un incendiu produs la conducta de alimentare cu gaze, de la subsol și altul produs de la un scurtcircuit la etajul 4 al clădirii Primăriei, pe latura dinspre strada Chiristigiilor, care nu au putu fi stinse cu mijloace proprii, se extind la nivelul subsolului și al etajului 4.

INTERVENȚIA ECHIPEI DE CĂUTARE – SALVARE URBANĂ

Echipa de Căutare – Salvare Urbană, descrisă în Anexa 1, intervine în zona afectată din aria sa de competență în baza acordului de parteneriat strategic încheiat cu Asociația “Foișorul de Foc”, în sprijinul forțelor profesioniste de intervenție, punând-se sub comanda lor.
Se va interveni în zona desemnată de comanda SMSU al Primăriei Sectorului 2 București (latura dinspre magazinul Bucur Obor a fațadei parc a primăriei) executând salvare de la înălțime prin tehnici de acces și lucru în coardă și asistență medicală primară de urgență prespitalicească. Situl de intervenție este descris în Anexa nr 2.

Victimele găsite și salvate de Echipa de Căutare – Salvare Urbană vor avea următorul profil:
F 56 ani Poli contuzionată/Politraumatizat 
B 19 ani Poli contuzionată 

La finalul intervenției Echipei de Căutare – Salvare Urbană va avea o ședință tehnică de analiză a procesului de intervenție. În urma acesteia se va genera un Raport de activitate conținând observații în legătură cu eficiența intervenției și modalitățile de creștere a capacității de răspuns în situații de urgență. Raportul va fi transmis SMSU PS2.

În realizarea acestui exercițiu E.C.S.U. a beneficiat de suportul și ajutorul partenerilor și prietenilor săi:    Magazinul Himalaya
INCD INSEMEX Petroșani
Irina Dincă și Emanuel Sandu
Sorin Sanda
Asociația “Foișorul de foc”

______________________________________
Contact
Dr. Radu Berca – coordonator Echipa de Căutare – Salvare Urbană
Tel.: +40 723025498 E-mal: dr.bercar@gmail.com

******************************************************
Anexa nr 1
PREZENTARE ECHIPEI DE CĂUTARE SALVARE URBANĂ

Echipa de Căutare Salvare Urbană este formată, prin reorganizare și extindere din membrii Unității Zonale Muntenia a Asociației “SEARCH AND RESCUE SERVICE” Romania sau S.A.R.S. Romania (in traducere: Serviciul de Căutare-Salvare) – un serviciu specializat în desfășurarea de acțiuni de tip “Search and Rescue” sau SAR (in traducere: acțiuni de căutare-salvare) şi intervenții în caz de dezastre, inclusiv acțiuni umanitare, în concordanță cu necesitățile la nivel național, zonal şi local şi cu normele generale admise pe plan internațional.
Personalul care deservește Echipa de Căutare Salvare Urbană este format din personal angajat voluntar, care corespunde cerințelor de pregătire fizica si psihica si are aptitudinile necesare in vederea îndeplinirii atribuțiilor.
Activitatea Echipei de Căutare Salvare Urbană este finanțata prin intermediul P.F.A. Berca Ștefan Radu, din venituri proprii, din donații, sponsorizări si alte taxe legale, dobânzile si dividendele rezultate din plasarea sumelor in condiții legale, si respectiv bunuri de la asociații sau alte persoane juridice sau fizice din tara sau din străinătate.
Echipa de Căutare Salvare Urbană colaborează cu autorități ale administrației publice, structurile profesioniste din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgenta, Ministerului de Interne si Reformei Administrative, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Sănătății precum si cu alte structuri, organisme, organizații, guvernamentale si neguvernamentale, din tara si din străinătate, care manifesta interes pentru promovarea si dezvoltarea activităților de tip SAR.

Echipa de Căutare Salvare Urbană este reprezentată de ofițerul coordonator Dr. Radu Berca și are date de contact:
Dr. Radu Berca
Telefon:    +40723025498
E-mail:    dr.bercar@gmail.com
Adresă de corespondență:    Str. Calea Moșilor nr 298, bl. 48, sc 2, ap. 37, Sect. 2, București 

Echipa de Căutare Salvare Urbană în colaborare cu P.F.A. Berca Ștefan Radu au dezvoltat o serie de cursuri şi training uri specifice (F.A.C.T. – Prim ajutor medical specializat/premedical, T.O.T. – Formare de formatori, R.A.T. – Lucru la înălțime prin tehnici specifice alpinismului utilitar.
Echipa de formatori cuprinde personal medical cu studii superioare şi medii, personal medical şi paramedical cu pregătire în formarea profesională cu atestare din tara (CNFPA, APAUR, SNCRR) şi din străinătate (ERC, GRETA Viva5, MDA).
 ******************************************************
Anexa nr 2

Situl de intervenție al Echipei de Căutare Salvare Urbană

1.    Consiliul local Sector 2 București
Salvare de la înălțime – acoperișul clădirii Consiliului Local 
Salvare verticală prin coborâre pe tiroliană combinată cu rapel / în rapel cu victimă imobilizată pe targă/placă spinală. 

KDY Design ofera servicii de Creare Website Prezentare, Magazin Online, Promovare Online, Mentenanta, Administrare si Servicii IT

Avand o experienta de peste 10 ani in domeniu, pe langa activitatile de creare site web si magazin online ne putem ocupa de tot ce inseamna administrarea site-ului dvs, modificari, creare bannere pentru promotii, creare landing pages, creare articole pentru promovare web, creare si administrare campanii Adwords si tot ce tine de imaginea dumneavoastra in mediul online.

Cum economia este cea mai importantă, din ce în ce mai multe firme doresc ca serviciul lor de IT să fie preluat de KDY Design, care dă dovadă de profesionalism şi promtitudine de fiecare dată. De ce? Pentru că, prin externalizarea acestui serviciu, managementul companiilor se poate concentra pe activităţile de profil, iar tot ceea ce înseamnă mentenanţă pentru calculatoarele firmei, suport, backup merge către firma KDY Design, specializată în acest sens şi care datorită tehnologiei de ultimă generaţie pe care o foloseşte poate oferi calitatea de care are nevoie orice companie.

Unul dintre principalele avantaje al externalizării funcţiei de IT dintr-o companie îl reprezintă costurile care devin mult mai scăzute, calitatea serviciilor creşte, iar firma care a externalizat acest serviciu face economii de aproape 50%. Cum se produc aceste economii? Practic, la un cost mult mai scăzut, compania care a externalizat funcţia de IT scapă de griji suplimentare faţă de angajaţi şi are acces la o echipă mult mai completă şi mult mai experimentată decât ce ar putea obţine contra costuri mult mai ridicate de la angajaţii săi.
Din partea KDY Design veţi primi intotdeauna atenţia, expertiza şi soluţia de care aveţi nevoie pentru a vă îndeplini obiectivele propuse.

Pentru mai multe detalii acceseaza site-ul nostru http://kdy-design.ro/

Workshop gratuit “Etichete la apogeu. Noi perspective”

Brainplay Community, comunitatea celor care doresc sa isi antreneze mintea, organizeaza un nou workshop gratuit intitulat “Etichete la apogeu. Noi perspective”. 

Va asteptam sambata, 29 iunie, incepand cu ora 11:30 la Qreator, zona Piata Victoriei.

Etichetăm și suntem etichetați de către cei din jur prin prisma unor caracteristici precum culoarea pielii, tipul de vestimentație sau comportamentul într-o anumită situație. Punând etichete la fiecare pas, uităm că ceea ce cunoaștem despre cineva reprezintă doar o infimă parte din ceea ce este el ca întreg. 

De la etichete la comportamente, drumul este scurt și nesănătos, așadar îți propunem un workshop de dezbatere și joc. Vom evidenția impactului etichetărilor și modul in care putem sa imbunatatim relatiile cu cei din jur. 

Workshopul intitulat “Etichete la apogeu. Noi perspective” este organizat de Brainplay Community, sambătă 29 iunie, începand cu ora 11.30 la Qreator, Bd. Aviatorilor 8A, București. 

Acest workshop este pentru tine dacă: 
•    Te-ai confruntat cu prejudecățile și etichetele celor din jur
•    Obișnuiești să îi încadrezi pe cei din jur în tipologii fixe
•    Te-ai simtit nedreptatitcel puțin o dată în urma etichetărilor celorlalti

Înscrierile se primesc la  brainplaycommunity@gmail.com

Cine suntem?

Brainplay Community este o comunitate unica de învățare care organizeaza workshopuri și mini-cursuri tematice de dezvoltare personală care au drept scop antrenarea minții.  Metodele aplicate sunt: joc, improvizatie, studiu de caz, dezbatere si argumentare. 

Daniela Cristea – sociolog, dezvoltator program educative, blogger 

Bianca Preduț – jurnalist presă online, trainer certificat, dezvoltator metode alternative învățare

BOB-CONCIERGE – PRIMUL ASISTENT AUTOMATIZAT CARE ADUCE O DIVERSITATE MARE DE BUNURI SI SERVICII DIRECT IN CASA CONSUMATORULUI

Startup-ul romanesc Multinode Network SRL lanseaza „BOB-concierge” – primul dispozitiv automatizat destinat blocurilor rezidentiale, care efectuaza un mix de servicii pentru locatari – de la livrarea cumparaturilor e-commerce, inclusiv a produselor alimentare cu pastrare la rece si a mancarii, pana la serviciile de curatatorie chimica si minishop alimentar de tip self check out. Automatele fac parte din domeniul Internet Of Things si functioneaza impreuna cu o aplicatie mobila.

BOB-concierge este o inovatie 100% romaneasca, atat producerea automatelor, cat si executia software-ului inteligent sunt dezvoltate in Romania. Primul automat este deja instalat intr-un bloc rezidential din Bucuresti si satisface necesitatile zilnice a locatarilor. In acest an compania planifica producerea si amplasarea in blocurile rezidentiale a inca 50 de astfel de automate, iar in urmatorii 2-3 ani reteaua va fi extinsa pana la 5,000 de dispozitive instalate in toata tara. 

„Suntem convinsi ca acest aparat va deveni rapid un element standard din infrastructura unui bloc rezidential modern. BOB-concierge aduce in spatiile rezidentiale, direct la usa consumatorului, serviciile care pana acum au fost accesibile doar in spatii publice. Asemenea experienta va fi mult apreciata de locatari si va aduce succes proiectului”, spune Mihai Girnet, CEO-ul Multinode Network SRL.
Startup-ul planifica sa convinga investitorii pentru resursele financiare necesare pentru a dezvoltarea unor retele similare de automate in alte cateva tari din regiune.

Pentru urmatoarea etapa de dezvoltare a acestui proiect este prevazuta extinderea esentiala a serviciilor oferite consumatorilor. 
Infiintat in 2018, Multinode Network SRL este un startup romanesc cu capital strain. La momentul actual investitia in acest proiect valoreaza $1 mln.

Transport Marfa & Mobila Bucuresti

Transport Marfa Europa

Va oferim servicii de transport marfuri, transport bagajele si mobilier la preturi foarte mici. Va puteti programa cu cateva zile inainte, astfel veti obtine cele mai bune preturi.
Preturi cuprinse intre 120-150 ron Bucuresti Local

In tara preturile incep de la 2 ron pe km tur & retur.Duba sprinter 13 m cubi 

Preturile noastre sunt negociabile, in functie de distanta unde trebuie transportata incarcatura cat si de greutatea acesteia!

Servicii Complete Transport Marfa / Mobila Europa

Mereu oferim tarife avantajoase si servicii de calitate pentru serviciile noastre de transport, pentru ca ne place sa contribuim la succesul dvs. sau al companiei din care faceti parte. Experienta noastra vasta in serviciile de transport, ne ajuta sa oferim cea mai buna solutie pentru necesitatea si bugetul dvs.
Dispeceratul nostru este deschis 24 ore din 24.Suntem pregatiti oricand, la orice ora, sa preluam apelul dvs. si sa va oferim servicii de transport marfa in regim de urgenta, indiferent de tipul de marfa transportat.

Informatii NON-STOP la numerele de telefon: 

Servicii de taxi transport marfa, servicii complete de mutari mobila, montat si demontat in regim de urgenta non-stop cu vanuri Mercedes, la preturi foarte mici!

Ai marfa sau mobila de trasportat in Bucuresti sau in Tara? Noi va oferim servicii de transport marfa sau mobila in Bucuresti si tara, la preturi foarte mici!

Echipa noastra de mutari va incarca mobila dvs. in autoutilitarele proprii la data si ora prestabilita. Suntem profesionisti si facem totul ca la carte, mobila dvs. va fi manevrata si asezata corespunzator pentru a nu se produce stricaciuni în timpul transportului!

Firma de Transport Marfa onoram fiecare comanda cu mare grija, de aceea suntem recomandati cu incredere de clientii nostri!

Transport marfa si transport mobila in Bucuresti si spre alte orase. Oferim servicii complete!

 Transport Marfa Ieftin Bucuresti si tara la preturi foarte mici!

Mereu oferim tarife avantajoase si servicii de calitate pentru serviciile noastre de transport, pentru ca ne place sa contribuim la succesul dvs. sau al companiei din care faceti parte. Experienta noastra vasta in serviciile de transport, ne ajuta sa oferim cea mai buna solutie pentru necesitatea si bugetul dvs.

Preturile noastre sunt negociabile, in functie de distanta unde trebuie transportata incarcatura cat si de greutatea acesteia!

Despre Noi

Transport marfa in Bucuresti si tara la preturi foarte mici! Va oferim servicii de transport marfuri, transport bagajele si mobilier la preturi foarte mici. Transport marfa si transport mobila in Bucuresti si spre alte orase. Oferim servicii complete!

Transport mobila Bucuresti asigura:

– Asiguram transportul marfurilor in regim de urgenta, Non-Stop.

– Transportam orice fel de marfuri, in conditii de deplina securitate, toate livrarile facandu-se cu promptitudine.

– Transporturi rutiere in Bucuresti si Europa

– Transporturi de Marfa si Mobila in Bucuresti si Extern 

– Asiguram seriozitate, integritate, calitate si cantitate pentru marfa la fiecare livrare.

Transport Marfa / Mobila Austria Germania Franta Olanda etc..

Transport Marfa / Mobila Europa – Calitatea serviciilor noastre de transport marfa este sustinuta de cel mai bun personal! Seriozitatea, promptitudinea, profesionalismul si experienta sunt lucruri de care dam dovada de fiecare data cand cineva apeleaza la serviciile noastre!
Firma de Transport Marfa onoram fiecare comanda cu mare grija, de aceea suntem recomandati cu incredere de clientii nostri!
Transport marfa si transport mobila in Bucuresti si spre alte orase. Oferim servicii complete!

Asiguram transport de marfa si mobila oriunde in EUROPA! Asiguram transport pentru orice tip de mobila sau diverse obiecte voluminoase.

Atentia si grija pentru fiecare obiect in parte, ne dau dreptul sa oferim certitudinea ca marfa, mobila sau obiectele dvs. personale pe care le transportam vor ajunge la destinatie in conditiile identice

Poluarea atmosferică dăunează sănătății umane și mediului. În Europa, emisiile multor poluanți atmosferici au scăzut substanțial în ultimele decenii, determinând o îmbunătățire a calității aerului în regiune. Cu toate acestea, concentrațiile poluanților atmosferici continuă să fie foarte mari, iar problemele legate de calitatea aerului persistă. O proporție semnificativă a populației Europei locuiește în zone, în special orașe, unde apar depășiri ale standardelor de calitate a aerului: poluarea cu ozon, dioxid de azot și pulberi în suspensie (PM) induce riscuri grave pentru sănătate. Mai multe țări au depășit în 2010 una sau mai multe limite de emisie la patru poluanți atmosferici importanți. Reducerea poluării atmosferice rămâne așadar importantă.
Poluarea aerului este o problemă la nivel local, paneuropean și al emisferei. Poluanții atmosferici emiși într-o țară pot fi transportați în atmosferă, contribuind sau ducând la o calitate scăzută a aerului în alte zone.

Pulberile în suspensie, dioxidul de azoten și ozonul de la nivelul soluluien sunt recunoscuți în prezent drept cei trei poluanți care afectează cel mai grav sănătatea umană. Expunerile pe termen lung și cele maxime la acești poluanți variază ca gravitate și impact, de la efectele minore asupra sistemului respirator până la decesul prematur. Aproximativ 90% din locuitorii orașelor din  Europa sunt expuși la poluanți în concentrații peste nivelurile de calitate a aerului considerate dăunătoare pentru sănătate.  De exemplu, pulberile fine în suspensie (PM2,5) din aer reduc speranța de viață în UE cu peste opt luni. Benzopirenul este un poluant cancerigen din ce în ce mai îngrijorător care, în mai multe zone urbane, în special din Europa centrală și de est, este prezent  în concentrații care depășesc pragul stabilit pentru protecția sănătății umane.

Poluarea atmosferică este dăunătoare pentru sănătatea umană și pentru ecosisteme. O mare parte a populației nu locuiește într-un mediu sănătos, potrivit standardelor actuale. Pentru a urma o cale sustenabilă, Europa va trebui să dea dovadă de ambiție și să nu se rezume la legislația actuală.

Hans Bruyninckx, director executiv al AEM

 Poluarea aerului afectează și mediul.

Acidificareaen a fost redusă substanțial între 1990 și 2010 în zonele Europei cu ecosisteme sensibile, aflate sub influența depunerilor acide de compuși de azot și sulf în exces.
Eutrofizareaen este o problemă de mediu cauzată de excesul de substanțe nutritive care pătrund în ecosisteme. În acest domeniu s-au făcut mai puţine progrese. Suprafaţa ecosistemelor sensibile afectate de excesul de azot atmosferic s-a redus foarte puțin între 1990 și 2010.
Concentrațiile mari de ozon duc la distrugerea culturilor. Majoritatea culturilor agricole sunt expuse la niveluri de ozon care depășesc obiectivul pe termen lung al UE destinat să protejeze vegetația. Această problemă priveşte în mod considerabil o proporție importantă a zonelor agricole, în special din Europa de sud, centrală și de est.
Calitatea aerului din Europa nu s-a ameliorat întotdeauna odată cu reducerea generală a emisiilor antropice (produse de om) de poluanți atmosferici. Cauzele sunt complexe:

nu există întotdeauna o legătură liniară clară între scăderea emisiilor și concentrațiile poluanților atmosferici observate în aer;
există o contribuție crescândă a transportului pe distanțe mari a poluanților atmosferici din alte țări din emisfera nordică către Europa.
Așadar, este încă nevoie de eforturi orientate pentru a reduce emisiile, cu scopul protejării în continuare a sănătății umane și a mediului în Europa.

Surse de poluare a aerului
Sursele de poluare atmosferică sunt variate și pot fi antropice sau naturale:

arderea combustibililor fosili în producerea de energie electrică, transporturi, industrie și gospodării;
procese industriale și utilizarea solvenţilor, de exemplu în industria chimică şi extractivă;
agricultură; 
tratarea deşeurilor;
erupţiile vulcanice, praful aeropurtat, dispersia sării marine și emisiile de compuşi organici volatili din plante sunt exemple de surse naturale de emisie.
Politicile Uniunii Europene
Obiectivul UE pe termen lung este de a atinge niveluri ale calității aerului care să nu afecteze sau să inducă riscuri inacceptabile pentru sănătatea umană și mediu. UE acționează pe mai multe niveluri pentru a reduce expunerea la poluarea aerului: prin legislație;prin cooperarea cu sectoarele responsabile cu poluarea aerului, precum și cu autoritățile internaţionale, naţionale şi regionale, cu organizațiile neguvernamentale și prin cercetare. Politicile UE au scopul de a reduce expunerea la poluarea aerului prin reducerea emisiilor şi prin stabilirea limitelor şi a valorilor ţintă pentru calitatea aerului. La sfârșitul anului 2013, Comisia Europeană a adoptat Pachetul pentru calitatea aerului, care cuprinde noi măsuri de reducere a poluării aerului.

Folosești sistemul potrivit de automatizare pentru afacerea ta?

Fiecare afacere își dorește și are nevoie să se promoveze pe sine și produsele sale, în așa mod încât să se vândă la maxim către publicul țintă. Prin urmare, afacerile trebuie să promoveze singure pentru a fi descoperite de către alții. Numai după notorietate, ei vor avea succes în vânzări.
Pentru a facilita și a ajusta ceea ce companiile oferă clienților și pentru a putea colecta informațiile adecvate de care are nevoie fiecare afacere, este necesar să utilizați un sistem CRM.
Ce înseamnă un sistem CRM și de ce este un mast-have în secolul XXI?
Pentru că auzim tot mai des CRM, haideți să ne și clarificăm cu semnificația acestuia.

Customer Relationship Management, ceea ce din engleză înseamnă managementul Relațiilor cu Clienții.
Dacă vă întrebați, cine are nevoie de acest sistem, ei bine, să știți că oricine are un proces de lucru. Pentru că pentru a îmbunătăți un proces, mai întâi trebuie să îl urmărești cum decurge. Aici intervine CRM, care este un ”spațiu” în care centralizăm toate datele despre clienții noștri, de la nume și prenumele lor, cine este responsabil de comunicarea cu acest client, până la istoricul interacțiunii cu ei, și anume: la ce etapă din pâlnia vânzărilor ne aflăm. Mai mult decât atât, un sistem CRM duce evidența produselor cumpărate sau serviciilor prestate fiecărui client în parte.

Acum că ne-am clarificat cu CRM, haideți să vedem ce înseamnă AmoCRM.
AmoCRM este un sistem de automatizare a proceselor în companie și este un complex de instrumente personalizate, cu ajutorul cărora departamentul de vânzări își va mări eficiența de minimum 4 ori.
Poate AmoCRM să optimizeze toate procesele de vânzări, marketing și suport clienți?

Ne este mai ușor să vă demonstrăm că aceasta este posibil, decât să vă vorbim despre întreg procesul de optimizare. Dar, da, este posibil ca un singur sistem să vă integreze toate procesele de lucru și astfel să puteți monitoriza când este cazul să accelerați sau să încetiniți, în anumite situații.
Din practica noastră de lucru prima întrebare, după prezentarea serviciului nostru, este despre prețul acestui pachet întreg de optimizare.

Nu vă costă nici mai mult, nici mai puțin, decât vă calculăm individual pentru afacerea dumneavostră.  Desigur, prețul depinde de nevoile pe care le are fiecare și acesta diferă de la caz la caz.
Când e momentul potrivit să apelezi la un asemenea sistem
”Cu cât mai devreme, cu atât mai bine. ”
Probabil că această zicală, în cazul nostru, descrie cel mai bine situația când trebuie să te adresezi pentru un sistem CRM.

Cu cât mai devreme o să îl aplici afacerii tale, cu atât mai puține dureri de cap o să ai pe parcursul activității tale. De ce? Probabil înțelegi că orice CRM va avea nevoie de timp să se adapteze proceselor interne pe care le aveți, și o altă perioadă să le urmărească. Deci, perfect ar fi ca chiar de la începuturi să apelezi la un asemenea sistem.

Dacă de la începutut ai un număr limitat de clienți și ți se pare că totul merge bine și fără un asemenea sistem, iar la un momentat dat te pierzi printre task-uri și simți că pierzi controlul, atunci nu mai e cazul să te convingem noi dacă ai nevoie de AmoCRM sau nu.
AmoCRM automat fixează fiecare interacțiune cu clienții de pe toate canalele cum ar fi: web-site, telefon, e-mail, rețele de socializare sau chat-bot, convertindu-i prin intermediul pâlniei de vânzări.
Deci, ești sigur că nu pierzi nici un potențial client pe drum.

Testarea gratuită
Te întrebi dacă este posibilă o testare gratuită sau refuzul în cazul în care serviciul nu corespunde așteptărilor tale? Noi îți garantăm că dacă o să urmezi toate instrucțiunile noastre și o să depui efort și maximă implicare în colaborarea cu noi, atunci nu ai nevoie de nici o testare, ci doar de multă pasiune și dorință de muncă!
Însă pentru cei mai sceptici dintre voi, avem posibilitatea unei testări gratuite.
Cât de scumpă este o asemenea plăcere? Ne ”scoți” toată echipa la o bere, ca între prieteni.

https://amocrm.md/

Importanța masajului pentru organele interne

Într-o perioadă în care stresul cotidian și ritmul de viață alert își pune amprenta asupra fiecăruia din noi, masajul este o soluție salvatoare pentru multe probleme fizice și psihice cu care ne confruntăm. Masajul visceral în Chișinău este una din metodele cele mai simple și vechi prin care oamenii își tratau unele probleme de sănătate. Și primul efect pe care îl putem observa după o cură de masaj visceral, pe care domnul Vladimir Colun l-a adus și în Chișinău, este relaxarea fizică, dar acesta nu este doar singurul beneficiu, pentru că scopul adevărat este unul profilactic, iar de-a lungul timpului, s-a demonstrat multitudinea efectelor benefice asupra organismului.

Ce este masajul visceral și beneficiile lui asupra organismului
Un tip de masaj mai nou și mai puțin utilizat în țara noastră este masajul visceral – o metodă veche și blândă de tratament care ajută la eliminarea stagnării, restabilirea poziției naturale și normalizarea funcționării tuturor organelor interne situate în cavitatea abdominală. Mai mult, această procedură de tratament influențează favorabil starea tuturor organelor și sistemelor. Scopul acestui masaj este de a recrea, armoniza și crește comunicarea în organism, pentru a îmbunătăți funcționalitatea mecanismului intern și a se menține o stare de sănătate optimă.

La un curs de masaj visceral înveți cum să tratezi dezechilibrul funcțional și structural al organismului, cu scopul de a ameliora disfuncțiile vasculare, respiratorii, nervoase, urogenitale, digestive, limfatice și muscularo-scheletice. Acesta ajută la restabilirea mobilității biomecanicii organelor interne, iar la final restabilirea circulației sângelui și funcției organului. Experții cred că această tehnică a masajului visceral ,,lansează” circulația sângelui și a limfei pe tot corpul. Se consideră că 70% din patologia umană poate fi rezolvată tratând organele interne, pentru că de acestea depinde, în mare parte, starea de bine a organismului.
În termeni simplificați, e vorba despre o repoziționare a organelor, dar, având în vedere complexitatea organismului uman, este mult mai mult decât atât.

Ce tratează masajul visceral
Prin masajul visceral se tratează diverse afecțiuni ale organismului: dureri de cap, leziuni ale pieptului, dureri periferice și sciatice, interacțiuni somatice-viscerale, balonare, constipație, greață, reflux gastroesofagian, ulcer, reflux de acid, obezitate, astm, probleme de sănătate ale femeilor și bărbaților, probleme pediatrice (gastrită, colică, constipație, vărsături persistente), anxietate, depresie, tulburări post-traumatice etc. Manipularea viscerală este o metodă blândă de tratament, potrivită atât pentru adulți, cât și pentru copii. Datorită unui curs de masaj visceral în Chișinău înveți arta de a trata prin masajul abdomenului ce poate îmbunătăți semnificativ sănătatea, fără utilizarea pastilelor și altor realizări farmacologice. Cel mai important lucru pentru a obține un rezultat bun este de a găsi un profesionist competent. Acest tip de masaj foarte delicat poate fi preluat la cursuri profesionale de masaj și, avansat, la un curs de masaj visceral.

Pentru un masaj eficient și calitativ, care poate să aibă doar beneficii asupra organismului, e necesar ca specialistul să fie unul calificat, să posede cunoștințe aprofundate, iată de ce este important să faci studii în domeniu și să le primești de la specialiști calificați. Școala de masaj din Chișinău Spa Therapy îți propune cursuri de masaj de la profesioniști și competenți, care pun accentul pe metodele și tehnicile folosite de cei mai buni specialiști de talie națională și internațională. Diploma obținută la școala de masaj Spa Therapy îți oferă posibilitatea unei angajări chiar și peste hotarele țării.
Ce învață studenții la școala de masaj Spa Therapy despre arta masajului visceral

Procedeele de masaj se execută cu o anumită tehnică, după reguli și metode bine stabilite, respectând toate condițiile de igienă și urmând cu strictețe indicațiile sau contraindicațiile medicale. Terapeutul este cel care trebuie să cunoască foarte bine tehnicile specifice pentru direcționare corectă cu scopul echilibrării tensiunilor. La baza profesiunii de maseur stau aptitudinile fizice și psihice naturale, tehnica și metodele de masaj se învață și se desăvârșesc prin practică. Iată de ce este important să primești cursuri de masaj în Chișinău calitative, care să te ajute în efectuarea corectă a masajului visceral eficient. Dacă vrei să fii un specialist bine pregătit, să cunoști toate secretele unui masaj perfect, să fii în continuă studiere, să îți perfecționezi cunoștințele, să fii informat și instruit conform standardelor internaționale, vino la școala de masaj din Chișinău, unde vei căpăta cunoștințe vaste în domeniu, aplicându-le în practică.

https://www.scoalademasaj.md/

Informare privind incheierea unui an de activitate Brainplay Community

Brainplay Community, singura comunitate din Romania care se ocupa cu antrenarea mintii prin 4 metode – joc, improvizatie, dezbatere si joc de rol, a incheiat recent primul an de activitate!
Infiintata in luna mai 2018, comunitatea isi propune sa ofere un cadru deschis oamenilor pentru crearea unui mindset de crestere.
Misiunea Brainplay este sa devina prima optiune pentru cei care cauta atat solutii concrete la provocarile cotidiene cat si starea de echilibru prin aplicarea lor. 

Ceea ce ne diferentiaza este unicitatea conceptului: abordam cele 4 metode atat din punct de vedere emotional cat si concret. 

O parte din beneficiile pe care participantii le pot obtine sunt: insusirea de noi abilitati si competente prin joc, redescoperirea potentialului prin exercitii de improvizatie, lucrul cu instrumente de analiza si interpretare prin dezbatere si o mai buna intelegere a diferentelor dintre oameni si situatii prin jocul de rol. 

In cele 12 luni de la infiintare am organizat workshopuri, mini-sesiuni de training (4h) si sesiuni deschise (open session) pentru grupuri cuprinse intre 10 -20 persoane, atat dupa format propriu, cat si customizate, iar feedback-urile primite au fost dintre cele mai bune. In paralel, am reunit in online o comunitate activa, interesata de propria crestere si, implicit, de imbunatatire a calitatii vietii. 

Ramanem in contact: 
Subscribe blog: www.brainplaycommunity.wordpress.com
Like& Share Facebook: https://www.facebook.com/brainplaycommunity/
Follow Linkedin: https://www.linkedin.com/company/brainplay-community/

Pentru oferta personalizata si colaborari: 
Mail: brainplaycommunity@gmail.com
Tel: 0735.828.997 Daniela;  0755.932.260 Bianca