Avocat accidente rutiere

Ca este vorba de vatamari corporale sau chiar accidente rutiere soldate cu decese, analizand rezultatele concrete obtinute, doamna avocat Valentina Priboi confirma de fiecare data experienta si buna reputatie de care se bucura. In primul rand prin cuantumul sumelor obtinute in fiecare caz, pentru fiecare victima in parte, dar si prin celeritatea, rapiditatea operatiunilor dumneaei: in cel mai scurt timp posibil, adica numai cateva luni de zile, doamna avocat Valentina Priboi reuseste obtinerea sumelor cu titlu de despagubire.

Cu rezultate palpabile in fiecare caz, Valentina Priboi este un avocat de accidente rutiere disponibil in cea mai mare parte a Romaniei: Bucuresti, Craiova, Alexandria, Pitesti, Giurgiu, Ploiesti, Buzau, Focsani, Calarasi, Slobozia, Constanta si Brasov.

Legat de onorariu, acesta este unul de succes, adica se plateste doar la rezultat, 15% din despagubirea obtinuta efectiv.

Atat pentru situatiile in care este vorba de obtinere de despagubiri RCA cu titlu de daune morale cat si de daune materiale, practica judecatoreasca, doctrina atent analizata, legislatia atent studiata sunt cateva din “ingredientele” performantei doamnei avocat Valentina Priboi. Pentru restul, incercati www.priboi.ro sau sunati direct la (004) 0746 548 064

Inovatii in estetica dentara

Estetica dentară (cosmetica dentară) este disciplina stomatologică ce se preocupă de înfrumusețarea danturii și presupune efectuarea unor manopere stomatologice complexe cu scopul obținerii unui zâmbet perfect, în armonie cu celeilalte elemente de estetică facială.

În ziua de azi, estetica dentară reprezintă un domeniu foarte larg și foarte căutat,  ceea ce permite ca fiecare subdomeniu al medicinei dentare să fie abordat pe partea de estetică. 

Astfel, putem vorbi de chirurgie – implanturi dentare, de faţete dentare sau coroane dentare, restaurări directe ale dinţilor foarte estetice, albiri dentare sau chiar de ortodonţie implicată în realizarea esteticii dentare.

Acest serviciu stomatologic este din ce în ce mai căutat, pacienții optând pentru astfel de servicii pentru a-și îmbunătăți dantura și respectiv calitatea vieții. Recomandăm alegerea unei clinici stomatologice profesionale cu personal cu experiență precum Alverna Dental Studio din Cluj-Napca.

În cadrul esteticii dentare, unul din aceste tratamente, poate chiar cel mai solicitat, este reprezentat de albirea dentară. Albirea dentară este o manoperă stomatologică prin care se urmărește obținerea unei nuanțe cât mai deschisă, dar, totodată cu un aspect natural. 
Albirea dinților se poate face cu ajutorul unor gutiere (dispozitive din silicon care îmbracă arcada dentară), în care se pune o pastă sau gel de albire cu care se stă câteva ore pe zi și eventual pe tot parcursul nopții. Alte metode mai rapide, durabile și sigure de albire a dinților realizate într-un cabinet stomatologic pot fi efectuate cu un aparat care folosește pulbere de bicarbonat (prophy jet), aparatul de detartraj cu ultrasunete, folosirea unui gel de peroxid de hidrogen activat de lumina, etc.

Rezultate estetice maxime se obţin, însă, cu ajutorul faţetelor dentare. Acestea reprezintă niste structuri ceramice foarte subţiri, care se lipesc adeziv de suprafaţa externă a dinţilor, modificând atat forma, culoarea, cât şi uşoarele deplasări ale dinţilor. În general, dinţii vizaţi sunt cei din faţă (frontalii).

O noutate în cadrul faţetelor o reprezintă cele “no prep”, când medicul nu şlefuieşte absolut deloc smalţul dinţilor, iar aceasta se lipeşte pur şi simplu de faţa externă.

O altă noutate estetică este reprezentată de coroanele dentare sau încrustaţiile realizate cu ajutorul computerului prin noua tehnică CAD/CAM (computer-aided design/computer-aided manufacturing). Astfel se prefigurează viitoarele piese protetice dentare şi se frezează din blocuri ceramice integrale cu rezultate estetice de excepţie, dar şi cu adaptare foarte bună la nivelul preparaţiilor dentare.

Implanturile dentare este cea mai modernă și cea mai bună soluție atât din punct de vedere tehnic cât și estetic de a restaura integritatea arcadelor dentare și presupune inserarea unui dinte artificial (cel mai adese ceramic) direct în osul maxilarului, printr-o tehnică specială. Implantul dentar este permanent și este o variantă accesibilă.

Bijuteriile dentare – accesorii pentru persoanele care doresc să iasă în evidență printr-o bijuterie special realizată, ce se poate lipi pe dinte cu un adeziv special ce nu afectează structura dintelui.

La cabinetul dentar Alverna Dental Studio beneficiați de o gamă largă de servicii profesioniste de estetică dentară de cea mai bună calitate. Stomatologii de la această clinică vă stau la dispoziție pentru consultații și realizarea oricăriu tip de tratament stomatologic din domeniul esteticii dentare (cosmetici dentare) la un nivel profesional și fără disconforturi.

8 SFATURI PENTRU PURATORII DE APARAT DENTAR

Dacă v-ați montat recent aparatul dentar sau urmează să faceți acest pas, vă recomandăm câteva sfaturi pe care să le urmați pentru a vă ușura procesul de purtare a aparatului ortodontic și pentru a nu vă complica viața de zi-cu-zi.

1.    Acordați-vă timp să vă acomodați cu aparatul dentar
Primele zile după aplicarea aparatului ortodontic acordați atenție sporită mestecatului în timpul alimentației până la acomodarea cu noua situație și cu prezența brackeților. Odihniți-vă pe cât posibil astfel încât să nu fiți nevoiți să faceți mișcări bruște care v-ar putea crea disconforturi și dureri. Perioada de acomodara a purtării aparatului ortodontic variază de la persoană la persoană, în funcție de organism, iar această perioadă este cea mai dificilă și sensibilă deoarece majoritatea pacienților întâmpină dureri.  

2.    Alegeți alimentele moi
Supele sau ciorbele de legume, piureurile pot fi variante în primele zile după aplicare și după activarea aparatului dentar. Totodată, lichidele sunt recomandate pentru substiturirea mâncării solide.

3.    Mâncați încet
Acest pas este folositor pentru a nu vă durea dinții, fiind mai sensibil ca de obicei.

4.    Beți lichide reci
La câteva ore după aplicarea aparatului dentar sau după vizita la ortodont apare o senzație de tensiune la nivelul dinților. Consumarea băuturilor reci sau chiar ținerea unui cub de gheață în gură poate ameliora acest disconfort.

5.    Spălați des dantura
Imediat după terminarea mesei veți observa că au rămas resturi alimentare pe dinți prinse de aparatul ortodontic. Acestea, dacă nu sunt îndepărtate, creează mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor dăunătoare, mirosuri neplăcute, carii dentare și probleme parodontale. De asemenea aciditatea generată prin fermentarea acestora irită mucoasa obrajilor și gingiile, favorizând apariția rănilor și a aftelor bucale. Iar aceste probleme dentar vor determina doar complicații cu aparatul dentar.

6.    Alte alimente pe care vi le recomandăm în timpul purtării aparatului dentar
–    brânzeturile, iaurturile, sunt bogate în Calciu și ajută la întărirea smalțului și duce la neutralizarea mediului acid.
–    supele cremă, ouăle, sunt foarte sănătoase și sățioase, ușor de consumat cu aparatul dentar.
–    fructele și legumele crude sunt chiar indicate să le consumăm, dar trebuie tăiate în bucăți mai mici pentru a evita incizia (mușcarea).
–    untul de arahide sau de migdale.
–    shake-uri, milkshake-uri. 
–    unii aleg să-și prepare la blender multe mâncărurile pe care le aveau înainte de a-și monta aparatul ortodontic sau alegalternative pentru a renunța în totalitate la preparatele favorite.

7.    Evitați dulciurile și micile plăceri ale ronțăitului
–    dacă sunteți un fan al deserturilor,nu renunțați la acest răsfăț, dar asigurați-vă că îndepliniți o igienă corespunzătoare pentru a nu rămâne depuneri. Evitați ronțăirea bomboanelor, caramelelor, ciocolatei (mai ales cu alune).
–    consumul sucurilor carbogazoase, mai ales a celor îndulcite, cauzează demineralizări și apariția cariilor interdentare.
–    semințele nedecojite: consumate cu moderație.
–    fumatul- un obicei dăunător atât sănătății cât și danturii. Îngălbenește elasticele de pe aparat, încetinește circulația din vasele de sânge de la nivelul gingiilor și poate avea un efect de prelungire a tratamentului precum și apariția efectelor negative cum ar fi retracțiile și iritațiile gingivale.

8.    Trusa portabilă
Este important să aveți tot timpul o periuță de dinți, pastă și o periuță interdentară, pentru ca după fiecare masă să îndepărtați resturile alimentare. Astfel, dinții vor fi curați, gingiile sănătoase și se vor irita mai greu.

Montarea aparatului ortodontic necesită experiență și precizie. Alegerea unui cabinet stomatologic profesionist cu prețuri avantajoase este greu de găsit, de aceea vă recomandăm cabinetul stomatologic Alverna Dental Studio (https://alvernadental.com) din Cluj-Napoca. Datorită experienței vaste din domeniul ortodonției, aceștia satisfac în totalitate preferințele clienților, rezultatele vorbind de la sine.

Sfaturi pentru igiena orala la copii

Deși o igienă orală completă și regulată este esențială încă de la vârste fragede pentru copii, părinții tind să neglijeze acest obicei important, ca mai apoi să întâmpine probleme dentare la cei mici.

Dr. Gretchen Henson, medic stomatolog la Centrul Medical Interfaith din New York City a declarat într-un comunicat de presă al centrului că „Dezinformarea abundă, iar obişnuinţa copiilor de a lua gustări pe tot parcursul zilei, ce poate duce la probleme dentale grave, este din ce în ce mai răspândită”. 

Problemele dentare grave sau mai puțin grave sunt adesea consecințe ale ignoranței părinților și lipsa dezvoltării obiceiurilor dentare benefice copiilor. De asemenea, este încurajat ca cei mici să fie dezvățați de deprinderea de a mânca dulciuri și gustări nesănătoase regulat care produc carii și alte complicații stomatologice.  

Prevenirea degradării dinţilor, precum şi alte probleme dentare pot apărea chiar şi la copii în vârstă de şase luni.

În plus, din cauza neglijării vizitelor la cabinetul stomatologic copii nu sunt obișnuiți cu mediul respecitv, formându-se frica de dentist și de tratamentele sau aparaturile stomatologice. 

Unul dintre rolurile controalelor dentare la cabinetul stomatologic este acela de a preveni potențialele probleme dentare sau tratarea celor deja existente. 

La cabinetul stomatologic Dentocalm (Cluj) găsiți cele mai bune servicii pedodontice din Cluj-Napoca deoarece aceștia dispun de o tehnologie avansată cu inhalosedare pentru copiii dumneavoastră. Inhalosedarea este soluția ideală pentru diminuarea fricii de groaznicul cabinet stomatologic  și pentru ca cei mici să se bucure de o experință dentară fără durere sau complicații. Totodată, echipa primitoare Dentocalm este una bine instruită și cu experință, tot timpul dedicați pacienților mai mici sau mai mari și rezultatelor ideale.

Bacteriile cariilor dentare sunt extrem de contagioase şi uşor de transferat pe obiecte precum linguri, jucării sau suzete. Nu lăsaţi bunicii sau dădacele să împartă ustensilele pentru mâncat cu cei mici, şi nu îi lăsaţi să pupe copii pe gură, tocmai din această cauză. Spălați sau dezinfectați riguros tot timpul suzeta sau ustensilele folosite. 

Nu lăsaţi copii să ia gustări toată ziua, deoarece chiar şi cele mai sănătoase gustări pot lăsa reziduuri ce hrănesc bacteria cariilor dentare. 
Dacă le oferiţi copiilor gustări, acestea ar trebui să constate în fructe proaspete sau mâncăruri întregi, în schimbul mâncărurilor lipicioase şi ambalate precum ursuleţii gumaţi (jeleurile în general), pacheţelele de fructe bezelele, fructe uscate, cereale îndulcite, etc .

Periaţi dinţii copiilor dumneavostră sau învățați-i într-un mod distractiv să-și spele dinții de cel puţin două ori pe zi, folosind o periuță potrivită care să nu fie prea dură și pastă de dinţi cu un conţinut mare de fluor, punând pe periuţă o cantitate asemănătoare bobului de orez.

Vârsta de la care copii pot începe să îşi perieze singuri dinţii variază de la individ la individ. Un copil ce îşi poate lega singur şireturile şi îşi poate face o coadă, poate avea dexteritatea necesară pentru a şi peria singur dinţii. Aceştia trebuie să înceapă să folosească aţa dentară și apa de gură, în momentul în care au doi dinţi ce se ating pentru eficientizarea procesului de curățare orală.

În caz că aveți anumite nelămuriri sau doriți mai multe detalii cu privire la igiena orală a copiilor dvs sau la tratamentele stomatologice potrivite celor mici, cabinetul stomatologic Dentocalm vă este disponibil de luni până vineri între orele 9-20 pe Calea Turzii, numărul 7, etajul 3, oferind și parcare clienților.

Magazin online vs magazin offline

Odată cu dezvoltarea tot mai accentuată a mediului digital, tot mai mulți întreprinzători optează pentru magazinele online, în defavoarea celor tradiționale. Fie că este un magazin online sau unul clasic, scopul este același: creșterea vânzărilor și a profitului și extinderea afacerii.
Internetul a revoluționat modul de a achiziționa servicii și produse, în prezent totul fiind la îndemână, la un click distanță, oriunde și oricând.
Ambele variante au avantaje și dezavantaje, în funție de așteptările și preferințele întreprinzătorului.

Avantaje magazin online:
•    Nu necesită închirierea unui spațiu fizic (plus cheltuielile utilităților: apa, curent, etc.) și angajarea mai puținor persoane în cazul în care tu te poți ocupa de munca de ambalare și expediere a produselor, astfel se reduc substanțial cheltuielile;
•    Program non-stop: față de un magazin clasic unde trebuie să ai minim un anagajat care să lucreze 8 ore zilnic, cel online nu are program, site-ul tău fiind la dispoziția clienților la orice oră, aceștia putând comanda în timpul lor liber, în timpul serviciului sau oricând le permite timpul;  
•    Costuri reduse pentru întreprinderea magazinului online: nu există cheltuieli pentru mobilarea spațiului, alarme sau chirie lunară, așa cum se întâmplă în cazul magazinului clasic. Costurile creării magazinului digital fiind doar taxele de realizare și de întreținere periodică a website-ului, fiind mult mai mici;

În cazul locului de depozitare, această problemă se poate soluționa cu ușurință prin metode precum DropShipping care redirecționează comanda către furnizori, care vor livra comenzile solicitate în numele companiei tale, conform contractului încheiat;   
•    Promovarea afacerii este mult mai ieftină și eficientă. Comunicarea cu clienții se desfășoară mult mai ușor și rapid prin mail-uri, rețele de socializare (care oferă posibilitatea unei expuneri foarte mari) și anunțuri pe internet; 

Targetarea publicului țintă, de asemenea, se face mult mai ușor, mesajul ajungând la tragetul dorit. Totodată, există diferite metode de promovare și de măsurare a traficului și a rezultatelor, pentru a putea ști ce strategie să adopți, ce metode să păstrezi sau să modifici;
•    Poți afla părerea clineților despre servicii sau produsele oferite de tine în mod direct prin recenziile și feedback pentru a ști ce să îmbunătățești, iar feedback-ul pozitiv îți va aduce și mai mulți clienți;
•    Clienții pot comanda de oriunde (dacă tu permiți acest lucru), locația acestora nemaifiind o problemă, website-ul tău poate să se adreseze clienților din toată țara. În legătură cu curieratul, poți colabora cu diferite comapnii din acest domeniu;
•    Poți lucra de acasă, desfățurându-ți activitatea obișnuită și între timp să te ocupi și de afacerea ta online; 
•    Diversitatea mult mai mare față de un magazin offline deoarece nu mai există problema lipsei spațiului de depozitare, magazinul tău dispunând de o gamă mai variată de produse.
Dezavantaje magazin online:
•    Pot apărea diferite probleme tehnice care țin de site, pe care trebuie să le rezolvi cât de repede posibil pentru a nu-ți afecta traficul și a nemulțumi clineții;
•    Expedierea comenzilor poate dura între minim 1-3 zile, transferul de bani putând dura la fel câteva zile. 

În plus, clientul se poate răzgândi, să trimită coletul înapoi cu un cost de retur, astfel apărând diferite complicații care nu se pot soluționa pe moment. Poți avea de-a face cu clienți neserioși care te vor pune în situații neplăcute sau chiar să pierzi bani din această cauză;
•    Concurența foarte mare care te poate descuraja. Datorită simplității creării unui magazin online, din ce în ce mai multă lume alege să îți creeze un magazin online. Trebuie să depui multă muncă și să aloci un buget mare pentru promovarea business-ului tău pentru a nu pierde potențiali clienți.  
•    Produsele trebuie ambalate corespunzător pentru a nu se deteriora în timpul transportului, în timp ce într-un magazin tradițional vânzătorul pune produsul pur și simplu într-o pungă și îl înmânează clientului.
Avantaje magazin offline:
•    Clientul poate să observe îndeaproape produsul dorit, pentru a-și face o idee asupra calității acestuia, gradul de încredere este mult mai mare în achiziționarea unui lucru palpabil, față de o imagine virtuală;
•    Din păcate, în România, oamenii încă sunt specptici și neîncrezători când vine vorba de tranzacțiile online,  în ciuda faptului că cele mai multe platforme dispun de sisteme de plată securizate, ce nu reprezintă un pericol nici pentru clienți, nici pentru deținătorii de afaceri.
•    Accesibilitatea mult mare. Este foarte simplu ca în momentul în care ai nevoie de ceva să te deplasezi la cel mai apropiat magazin să ți-l achiziționezi fără a mai aștepta câteva zile pentru a-ți fi expediat coletul.
•    De asemenea, multe persoane optează pentru magazinul tradițional și ca activitate socială sau pentru a-și petrece timpul liber.
Dezavantaje magazin offline:
•    Aglomerația și așteptatul la cozi sunt principalele cauze, acești factori diminuează plăcerea de a face cumpărături;
•    Lipsa timpului reprezintă un motiv pentru multe persoane, mai ales în prezent, clienții fiind nevoiți să se adapteze programelor de lucru magazinelor (contrar platformelor e-commerce), care uneori sunt greu de respectat.

Astfel, după cum ai putut observa există avantaje și dezavantaje în cazul ambelor variante. Alege cea care este optimă pentru tine, iar în cazul în care optezi pentru magazinul online, contactează-ne pentru mai multe informații pentru a te putea ajuta.

În cazul în care doriți să optați pentru implementarea unui magazin online pentru a vă îmbunătăți afacerea și, totodată, cifra de afaceri prin creșterea numărului cliențiilor, îi poți contacta pe cei de la Logiq Design (https://www.logiqdesign.ro) pentru a te putea ajuta în acest domeniu. Aceștia îți garantează calitatea serviciilor lor prin rezultatele perfomante și prin vasta experiență de peste 5 ani în programare web. 
Îi poți contacta la numărul de tel 0746 778 303 sau îi găsești pe strada Ploiești 17-19A, din Cluj-Napoca.

Cum să ai o dantură de vedetă

Vrei ca dinţii tăi să fie la fel de albi şi strălucitori precum ai vedetelor sau ai personajelor din reclame? Află că este mult mai ușor decât ți-ai închipuit, o dantură impecabilă înseamnând, în primul rând, o igienă dentară riguroasă și controale periodice la medicul stomatolog.

Multe persoane apelează la paste de dinți cu efect de albire pentru îndepărtarea sau diminuarea petelor pentru rezultate rapide, dar problema cu aceste „remedii de casă” este că nu oferă rezultate de durată, iar de multe ori pot chiar să sensibilizeze dantura și să agraveze probleme dentare deja existente. 

În ceea ce privește periuța de dinți potrivită și eficientă, se recomandă una electrică pentru un efect sporit, care ajută la curăţarea petelor de pe suprafaţa dentară. Pentru o albire mai pronunţată, medicul stomatolog vă poate ajuta cu o albire dentară profesională, prin folosirea unei substanţe active pe bază de peroxid.

Albirea dentară presupune schimbarea nuanței dinților pacientului într-o nuanță mai deschisă decât cea naturală. Procedeul durează aproximativ o oră. Tehnica realizată în cabinet este mult mai sigură și eficientă, pentru că presupune un control al cantității gelului aplicat pe dinți și, de asemenea, se folosesc substanțe mult mai concentrate.
O dantură perfectă nu înseamnă doar dinţi albi, ci şi un aspect uniform.

Eventualele defecte de suprafaţă, coloraţiile smalţului sau defectele uşoare de poziţie se pot corecta cu ajutorul faţetelor dentare la care apelează majoritatea vedetelor. Aceste foiţe foarte fine din ceramică se lipesc printr-o tehnică adezivă de suprafaţa exterioară a dinţilor, aducându-i la forma şi culoarea dorită. În unele cazuri, dinţii se pot îmbrăca integral în coroane estetice, din ceramică.

În cazul problemelor dentare mai grave (de exemplu lipsa unui sau mai multor dinți) o altă soluție eficientă sunt implanturile dentare. Implantologia este ramura medicinii dentare care urmărește refacerea integrității arcadelor dentare prin inserarea unui dispozitiv metalic (implant) în interiorului osului, care înlocuiește unul sau mai mulți dinți pierduți. Implantul poate fi acoperit cu o coroană dentară, punte dentară (când este vorba de mai multe implanturi) sau cu proteze mobilizabile. În funcție de situație, acestea pot fi aplicate în aceeași ședință cu inserarea implanturilor, sau la câteva luni în funție de complexitatea cazului.

Iar pentru o aliniere corectă a dinţilor la nivelul arcadei dentare este nevoie de  aplicarea unui aparat dentar care trebuie menţinut pe o perioadă de câteva luni până la 2 ani, în funcție de complexitatea problemelor pacientului. Acesta pot avea un aspect estetic, chiar invizibil, când sunt aplicate pe faţa internă a dinţilor. Aparatele dentare sunt de mai multe feluri: aparate ortodontice fixe sau aparate ortodontice mobilizabile.

De asemenea, strălucirea naturală şi un smalţ sănătos se pot menţine cu ajutorul periajului dentar, de cel puțin două ori pe zi, completat de clătirea cu apa de gură şi folosirea aţei dentare, dar şi de controalele periodice la un dentist bun care  monitorizează starea dinţilor și să sfătuiască pacienții.
Cel mai bun loc unde poți să obții dantura perfectă, asemenea vedetelor este clinica dentară Dentocalm (definindu-se cu sloganul „Din grija pentru tine si familia ta!”) din Cluj-Napoca.  Conceptul creat pentru clinica Dentocalm este acela de a îmbina într-un mod unic buna dispoziție și profesionalismul. Clienții noștri sunt musafirii noștri și sunt întâmpinați cu aceeași căldură de fiecare dată când ne trec pragul.

Cu peste 20 de ani de experiență în spate, Dentocalm stă la dispoziția clienților cu o gamă variată de servicii care acoperă toate ramurile medicinii dentare. De la Profilaxie și până la Implantologie, pacienții cu probleme stomatologice dispun de toate tratamentele la fața locului fără a mai fi necesar să se deplaseze la alte unități medicale.

Alverna Dental Studio

Pentru că în prezent este dificil să alegi o clinică dentară cu o gamă complexă de servicii de calitate prin tehnologie de ultimă oră și, în același timp, personal primitor și instruit, cel mai bun loc în care găsești toate serviciile de care ai nevoie este Alverna Dental Studio.
Clinica Alverna Dental Studio este o clinică de stomatologie și tursim dentar din Cluj Napoca. Dotată cu aparatură de ultimă generație, medici profesioniști și ambianța primitoare îți îmbunătățesc experiența la stomatolog și te ajută să scapi de frica de a merge la dentist.

Echipa Alverna Dental Studio este o echipă de tineri profesionisti, entuziasmati si iubitori de rezultate reușite. Tocmai din acest motiv pun suflet în munca lor și fac tot posibilul ca pacienții să aibă zâmbetul mult visat. Clienții sunt cele mai importante persoane din clinică, de aceea echipa Alverna Dental se ocupă în permanență de confortul clientului de la timpul de așteptare până la ieșirea din clinică. 
Clinica dentară Alverna Dental Studio dispune de propriul laborator dentar, iar acest lucru scade considerabil timpul de livrare al serviciilor și garantarea unor rezultate performante.

Mai jos vă enumerăm serviciile de care puteți beneficia la clinica Alverna Dental Studio și vă garantăm că prețurile sunt mai mult decât accesibile.
•    Implantologie
Lipsa unui sau mai multor dinți pot fi rezolvate prin intermediul implanturilor dentare, fără a afecta dinții vecini. Operația de implant nu este complicată, este aproape lipsită de durere, cu un rezultat ușor de prezis și de influențat.
Atenta pregătire a operației de implant face ca rezultatele să fie maxime din toate punctele de vedere.

•    Estetică dentară
Descoperirile știintifice au creat o serie de materiale tehnice moderne care oferă premisele unei intervenţii medicale nu doar corecte, dar și aspectuoase. Coroanele integral ceramice sau de ceramică pe zirconiu, inlay-urile ceramice sunt mijloacele care fac acest lucru posibil.
La Alverna Dental Studio, partea estetică a intervențiilor stomatologice este abordată cu seriozitatea impusă de cele mai înalte standarde de calitate.
La clinica noastră dentară puteți să beneficiați de efectele lămpii de albire, care vă va reda, fără durere sau alte reacții, aspectul dorit al danturii.

•    Odontologie
În cazul unui dinte atacat de carie, scopul primar al medicului dentist este ca acesta să fie curățat în mod temeinic și să i se redea calitățile funcționale, estetice și morfologice.
Cu cât un dinte afectat de carie este descoperit mai devreme, cu atât dintele poate fi tratat mai bine, conservând astfel vitalitatea acestuia și ocolind iminența unei operații endodontice.

•    Profilaxie
Cel mai bun tratament posibil este evitarea și prevenirea apariției problemelor dentare. Aplicarea unei igiene riguroase, ireproșabile, duce la o probabilitate cu până la 60 de ori mai mică de apariție a cariilor dentare, conform studiilor de specialitate. De asemenea, verificarea periodică a dentiției contribuie în mod semnificativ la acest aspect.

•    Protetica
În protetică, este foarte importantă comunicarea cu pacientul, proces în urma căruia se stabileşte tipul de lucrare protetică, se fac comparații între diferite tipuri de lucrări, se iau în calcul ipotezele folosirii diferitelor tipuri de materiale şi se pun în balanță avantajele sau dezavantajele folosirii acestora în cazul concret al fiecărui pacient. Abia apoi se ia decizia optimă.

•    Chirurgie
Dacă se va întâmpla ca un anumit dinte să nu poată fi salvat și o intervenție chirurgicală de extracție în scop ortodontic este necesară, vom acționa în așa fel încât să reducem la maximum durerile și să evităm traumatismul.
La Alverna Dental Studio, în cazul intervențiilor chirurgicale care o cer, administrăm un anestezic corespunzător, care să ne asigure că operația se va desfășura în condiții de confort și siguranță pentru pacient.

•    Endodontie
Tratarea endodontică exactă a unui dinte este de o importanță asemănătoare cu crearea unei fundații solide pentru o clădire.
Dacă rădăcina unui dinte este tratată corect, prin respectarea indicațiilor din literatura de specialitate, această operaţiune poate să-i prelungească perioada de viață, în condiții de estetică și funcționalitate corespunzătoare..

•    Ortodonție
Toată lumea îşi doreşte dinţi aliniaţi, frumoşi şi sănătoşi!
Atunci când dinții pacienților sunt prea îngrămădiți sau prea distanțaţi, atunci când există dinți extruzați sau incluși, se poate ajusta alinierea acestora cu o multitudine de tratamente ortodontice.
Aparatele ortodontice pot fi fixe sau mobile, vizibile sau mai puţin vizibile.
Este la latitudinea fiecărui pacient să decidă ce fel de soluție preferă pentru a-și ajusta dentiția.

Clinica dentară Alverna Dental Studio poate fi gasită în două locații din Cluj-Napoca: 
•    str. Alverna, nr. 33 – Alverna Dental Studio 1
•    str. Viilor, nr. 52B, et. 1 – Alverna Dental Studio 2

Puteti oricând să îi contactati la numerele de telefon:
•    Alverna Dental Studio 1: +40 748 085 933
                                     +40 728 085 933
•    Alverna Dental Studio 2: +40 770 265 223

De asemenea, îi puteți contacta completând formularul de contact de pe site-ul acestora chiar aici www.alvernadental.com

Igiena dentară corectă – cum să păstrăm dinții sănătoși

Igiena dentară este unul din cele mai cunoscute și discutate subiecte din stomatologie şi din viața cotidiană, în acelaşi timp. Întâlnim sute și mii de articole despre cum să avem grijă de sănătatea dinților și zâmbetului, proceduri şi servicii stomatologicecare pot fi efectuate chiar și acasă sau cele ce necesită intervenția unui medic cu experiență.

Principiile de bază incluse în igienana dentară zilnică cuprind spălatul dinților de două ori pe zi, folosirea aței dentare și apei de gură. La fel de importante, dar efectuate periodic sunt vizitele regulate la clinica stomatologică și o dietă echilibrată. Respectând acești pași și combinându-i eficient, găsim și calea succesului către o dantură sănătoasă și, în același timp, atrăgătoare.

Spălatul pe dinți: un ritual vital pentru sănătatea dentară, dar adesea ignorat
De ce ignorat? Pentru că am devenit obișnuiți cu un stil și mod de a ne spăla pe dinți, considerând că pasta și periuța deja sunt suficiente, pentru că suntem mereu grăbiți și încărcați cu alte probleme. Puțini dintre noi se întreabă dacă igiena dentară cu care ne-am obișnuit este cea corectă, deoarece a devenit o rutină. Spălatul dinților elimină resturile de mâncare, în acest mod și bacteriile ce pot afecta starea cavității bucale, favorizând în sens direct apariția cariilor. Pentru ca spălatul pe dinți să fie executat în mod corect și să beneficiem de o curățire eficientă a cavității bucale, trebuie să fie respectate câteva reguli simple:

Spălatul dinților nu trebuie să fie mai scurt de 3-5 minute. Exact, curățirea rapidă a dinților nu este eficientă, întrucât nu toate resturile de mâncare pot fi ușor curățate de pe dinți – acest proces necesită mai mult efort cuantificat în timp. Specialiștii din domeniu cunosc că omul modern se află mereu într-o criză de timp, de aceea propun două modele de spălare a dinților: spălatul de 3 ori pe zi a câte 3 minute sau de 2 ori a câte 4-5 minute. În așa mod, păstrezi echilibrul dintre timpul petrecut la o spălare și eficiența, productivitatea acesteia.

Folosim mișcări de sus în jos sau circulare pentru a spăla dinții. Conform specialiștilor, mișcările orizontale, cel mai des folosite de către noi, lezează suprafața dintelui, în special, mișcările orizontale lungi. O curățare corectă presupune spălarea sub un unghi de 45 de grade și, cel mai important, cu mișcări scurte, totuși, cavitatea noastră bucală nu ocupă prea mult spațiu; o curățăm moderat.
Periuța de dinți se recomandă să fie confecționată din fire de tărie medie.

Folosirea aței dentare
Aţa dentară este un element al igienei orale mai rar folosit în igiena dentară, care provoacă și unele controverse. Folosită corect și periodic, ea completează eficient celelalte obiceiuri sănătoase. Aţa dentară este necesară pentru a îndepărta resturile greu accesibile pentru periuța de dinți, de aceea, folosirea acesteia este preferabilă pentru a nu lăsa bacteriilor un mediu propice de dezvoltare. Specialiștii în stomatologie sfătuiesc să fie folosită de persoanele care au riscul mărit de apariție a afecțiunilor gingivale, precum fumătorii.

Alimentația, factor-cheie în sănătatea dentară
Modul în care ne alimentăm afectează nu doar proporțiile corpului nostru, cantitatea de energie pe care o folosim pentru existență, dar și sănătatea danturii noastre. Există alimente care dăunează și dimpotrivă, alimente care ajută la menținerea unui zâmbet frumos și sănătos.
Alimentele bogate în calciu cu siguranță trebuie să facă parte din regimul nostru alimentar zilnic. Găsim cazeina, proteina care ne protejează dinții, în brânzeturi și iaurturi. Laptele sau ouălele asigură raportul de vitamina D, la fel jucând un rol important în menținerea smalțului dinților.
Fructele și legumele sunt, de asemenea, recomandate ca parte din meniul nostru, cu excepția câtorva și anume:

Portocalele, lămâile și grapefruit-ul, care subțiază smalțul și pot deveni o cauza majoră a cariei dentare.
Roșiile nu au un efect pozitiv asupra dinților din cauza acidității înalte.
Ceaiul și cafeaua: acizii tanici din cafea (și din anumite ceaiuri) atacă smalțul dentar și pătează dinții.

Dulciurile: conținutul ridicat de zahăr din dulciuri favorizează dezvoltarea bacteriilor și sunt material pentru formarea acizilor – toate acestea duc la apariția cariilor și afecțiunilor parodontale.
Vinul roșu: pe cât de gustos, pe atât de nociv dinților tăi, acesta conține pigmenți puternici ce îți pătează dinții.
Trebuie să fim atenți la ce mâncăm, cum combinăm alimentele și cât de des facem excepții de la reguli.

Profilaxie dentară profesională
Profilaxia dentară este un set complex de elemente ce ajută la prevenirea apariției și evoluției cariei dentare și a bolilor parodontale în stomatologie. Astfel, aceasta contribuie la evitarea complicațiilor și a tratamentelor mai grele și costisitoare în același timp.
Profilaxia dentară ține de modul de viață individual, ceea găsim mai sus: spălatul dinților, ața dentară, apa de gură, alimentația sănătoasă. Profilaxia profesională include periajul profesional și detartrajul: proceduri ce se efectuează de două ori pe an.

Prin consultația stomatologului și efectuarea acestor proceduri, putem evita și diminua acțiunea factorilor care duc la deteriorarea dinților. Printre acești factori menționăm bacteriile ce formează placa dentară, substanțele organice conținute în alimentele pe care le consumăm, dar și calitatea smalțului și a dentinei, toți factorii influențând structura dintelui.
Îngrijirea dinților este o responsabilitate foarte mare, întrucât dinții au rol și în masticație, și în vorbire, dar și la asigurarea sănătății întregului organism. Nu este niciodată plăcut să treci printr-o afecțiune dentară, mai ales pentru că acestea pot deveni dureroase, lovesc în buget și taie din timp. Ai grijă de dinții tăi, investește în sănătatea ta!

www.dentarbre.com

Reprezentarea clienților în procedură penală

Orice persoană ar trebui să-și cunoască drepturile și obligațiile și să fie reprezentată în mod corect în orice caz legal. O persoană are dreptul să primească asistență legală și să fie reprezentat în procedurile penale. Asistența și reprezentarea juridică sunt reglementate de regulile procedurii penale, setate de Parlamentul României în Codul Penal al României.

Aceste norme sunt menite să asigure exercitarea eficientă a responsabilităților organelor judiciare și să asigure respectarea drepturilor participanților la procedurile penale. Se urmărește, de asemenea, ca procedurile să respecte Constituția și reglementările Uniunii Europene, precum și faptele și acordurile privind drepturile fundamentale ale omului semnate de România. Dacă sunteți în căutarea unui avocat în România care să vă ajute, să vă ghideze și să vă reprezinte în mod corect în instanță, puteți consulta Hammond Partnership, o firmă internațională de avocați din România.

De ce să alegeți firma de avocați Hammond?
Hammond Partnership are o experiență vastă în litigiile și cazurile de arbitraj, atât la nivel local, cât și la nivel internațional, precum și la toate nivelurile, inclusiv la Curtea Supremă. Experții ce activează în cadrul firmei de avocatură Hammond oferă asistență deplină în toate cazurile de litigii, indiferent dacă sunt instanțe litigioase internaționale sau transfrontaliere.

Nu contează dacă este vorba despre un caz care trebuie să fie tratat într-o instanță ordinară sau un caz pentru Curtea Supremă – veți găsi asistență juridică la această firmă. Avocații români de la Hammond Partnership sunt experimentați și orientați spre client. Fiecare caz, oricât de complicat, este tratat cu grijă și atenție și se realizează o cercetare corespunzătoare. Cei de la Hammond Partnership sunt ferm convinși că nu există nici o problemă fără o soluție. Avocații vă vor ajuta să aflați despre drepturile și obligațiile dvs. și vă vor acorda asistență pe parcursul procedurilor.

www.hammond-partnership.com

Cauti o locuinta spatioasa, exact pe gustul tau? Iata de ce ai nevoie de ajutorul unei agentii imobiliare

O locuinta, indiferent daca este una amenajata dupa cele mai noi tendinte sau este una ceva mai modesta, este mai presus de acestea lucruri un loc in care reusim sa ne gasim mereu linistea si confortul de care avem atata nevoie. Achizitionarea unei locuinte reprezinta un moment de o importanta mai aparte avand in vedere ca exista o serie de decizii, care mai de care mai importante pe care trebuie viitorii proprietari trebuie sa le ia, de cele mai multe ori intr-un timp destul de limitat. Astfel de decizii insa nu ar trebui niciodata luate pe fuga avand in vedere ca o locuinta este in general un lucru in care investim sume uriase de bani, motiv pentru care de foarte multe ori o locuinta este catalogata drept una dintre cele mai importante investitii pe care un om o face de-a lungul vietii. Piata imobiliara este una care s-a dezvoltat incredibil in ultimul deceniu, fapt pentru care ofertele imobiliare se regasesc in prezent intr-un numar care depaseste orice imaginatie.

Desi ofertele imobiliare sunt generoase astazi, gasirea acelei locuinte perfecte nu este un lucru atat de usor avand in vedere ca acest lucru presupune in mod cert urmarirea cu strictete a unor exigente personale pe care este important sa le stabilim inainte de a pleca in aventura gasirii unei locuinte noi. Indiferent daca te afli in cautarea unui apartament cu 3 camere in Cluj-Napoca, sau in orice alt oras care este pe gustul tau, cert este faptul ca unele dintre cele mai practice solutii la care poti apela in astfel de situatii sunt serviciile agentiilor imobiliare.

Iata cateva motive pentru sa apelezi cu incredere la serviciile unei agentii imobiliare atunci cand iti doresti sa gasesti rapid si eficient locuinta mult visata.

O agentie imobiliara este precum un partener in aventura identificarii locuintei perfecte.

O agentie imobiliara trebuie privita precum un partener sau un aliat de nadejde in aceasta “aventura” in care cu siguranta vei intampina tot soiul de dificultati. Avantajul principal al colaborarii cu o agentie imobiliara se datoreaza faptului ca acestea dispun de numeroase mijloace prin care pot identifica cu usurinta doar acele locuinte care se incadreaza in profilul descris de tine. Practic, tot ce trebuie sa faci este sa ii comunici agentului imobiliar toate acele detalii pe care trebuie sa le aiba viitoarea locuinta, iar in functie de acest lucru, rezultatele nu vor intarzia sa apara. Asigura-te insa ca vei colabora cu o agentie imobiliara dedicata clientilor, cu experienta in domeniu.

O agentie imobiliara te ajuta sa reduci semnificativ aria cautarilor pe care le ai de facut.

In urma unor analize amanuntite, agentiile imobiliare iti vor furniza cateva rezultate, astfel ca vei stii cu exactitate de unde trebuie sa incepi. Atunci cand alegi sa faci toate aceste cautari pe cont propriu, trebuie sa ai in vedere faptul ca pentru acest lucru este necesar sa te inarmezi cu multa rabdare avand in vedere ca este foarte putin probabil ca vei ajunge la rezultatul scontat inca din prima zi.

www.rbcimobiliare.ro/vanzare-apartamente-3-camere-cluj-napoca/