ZGARZI ELECTRONICE – CUM LE FOLOSESTI PENTRU REZULTATE RAPIDE

Un comportamentul adecvat este esențial atât pentru oameni, cât și pentru animalele de companie, întrucât fac parte din familiile noastre și îi iubim ca atare. Cu toții vrem ca dragul nostru cățel să se comporte frumos cu noi, cu oaspeții noștri și cu străinii pe care îi întâlnește pe stradă. Dresajul este cheia deprinderii ”bunelor-maniere”.

Folosirea zgărzilor electrice este o metodă simplă, rapidă și eficientă de a-ți dresa cățelul. Acestea funcționează pe bază de stimul-răspuns, provocând o reacție imediată. Procesul solicită efort minim din partea dumneavoastră și a câinelui. În plus, aceste aparate electrice nu-i fac rău și nu-i provoacă durere. Sunt disponibile 6 tipuri de zgărzi în stoc. Aveți posibilitatea de alege pe cea care corespunde cel mai bine dimensiunilor și temperamentului câinelui dumneavoastră. Oferim produse care poartă marca celor mai buni producători de pe piață. Pentru instrucțiuni mai detaliate cu privire la modul de utilizare a zgărzilor de dresaj, consultați manualul, care poate fi achiziționat la noi.

ZGARDA ELECTRONICĂ
Principiul de funcționare este simplu: atunci când cățelul este hiperactiv și agitat, zgarda trimite un semnal sonor care să-l liniștească. Dacă semnalul sonor nu-și face efectul, zgarda vibrează, apoi generează un impuls electrostatic. Cățelul învață să asocieze comportamentul neadecvat cu impulsul electrostatic și se dezvață de acel comportament. Procedura nu este dureroasă. Cu ajutorul acestei zgărzi, plimbările în parc vor deveni o adevărată relaxare pentru tine și pentru cățel. Nu va mai alerga în toate direcțiile, nu va mai fugări toate animalele din parc și nu va mai speria copiii.

ZGARDA VIBRATOARE
Dacă nu vă place ideea de impuls electrostatic, puteți alege o zgardă care funcționează pe bază de vibrație și sunet. Îți punem la dispoziție o gamă largă de produse, de diverse mărci.

ZGARDA ANTI-LĂTRAT
Câinele dumneavoastră obișnuiește să latre în cele mai neoportune momente? S-ar putea să vă incomodeze oaspeții, să nu vă lase să dormiți sau să lucrați și să-i deranjeaze pe vecini. Zgarda anti-lătrat este soluția pentru toate aceste mici inconveniențe. Acestea răspund la vibrațiile corzilor vocale printr-un semnal sonor, apoi printr-un impuls electric slab, care este inofensiv pentru cățel.

ZGARDA ANTI-TRAGERE LESĂ
Dacă cățelul dumneavoastră este hiperactiv și îi place să alerge în toate direcțiile, probabil că încearcă să scape de lesă. Acest lucru îl pune în pericol, de aceea, trebuie să vă asigurați că îl dezvățați de acest obicei. Zgarda anti-tragere lesă funcționează pe bază de vibrație sau impuls, care se activează atunci când cățelul încearcă să se debaraseze de lesă.

ZGĂRZI LED
Vremea este deseori un impediment pentru plimbările pe-afară. Totuși, niciunui cățel nu-i place să stea în casă toată ziua, mai ales unui hiperactiv! În cazul în care ieșiți noaptea sau pe timp de ceață, o zgardă LED vă este de mare ajutor. Datorită tehnologiei cu lumini LED, acest accesoriu vă va ajuta să nu vă pierdeți cățelul sau să-l găsiți ușor în întuneric sau în ceață.

ZGĂRZI GPS
Cu ajutorul unei zgărzi GPS, vă puteți asigura că n-o să vă pierdeți cățelul. Puteți conecta dispozitivul GPS la telefonul sau tableta dumneavoastră și astfel să-l urmăriți oricând și oriunde. Dacă cățelul dumneavoastră este explorator de felul său, acest accesoriu vă va fi de mare ajutor.

Chiar dacă au temperamente diferite, toți cățeii au un lucru în comun: nevoia de afecțiune și grijă. Asta presupune cât mai multe plimbări, jucării pentru câini, posibilitatea de a ”socializa” cu alți căței, precum și activități interactive. Pentru ca toate acestea să se desfășoare într-un mod relaxant și plăcut atât pentru cățel, cât și pentru dumneavoastră, trebuie să existe cooperare din partea lui. Zgărzile pentru dresaj, combinate cu mici recompense pentru câini, special create să vă ajute în dresaj, fac acest lucru posibil. Noi vă venim în ajutor cu accesorii de calitate, la un preț accesibil. Astfel, dresajul devine simplu li eficient, iar rezultatele – palpabile.

Comunicat presa Summit Aviatie ICAO NGAP2

Presedintele Asociatiei Aeronautice Romane, Diana Dumitrache, Director General al Institutului European de Aviatie si Presedinte al Grupului de Strategie si Planificare din cadrul ICAO NGAP a luat cuvantul in Panelul dedicat ICAO care a avut loc in cadrul celui de-al doilea Summit International Global de Aviatie ICAO NGAP 2 Summit (“Next Generation of Aviation Professionals”), care a avut loc in Republica Populara Chineza in perioada 12-14 Decembrie 2018.

Se estimeaza ca industria aviatica va creste semnificativ in urmatorii 20 de ani. In viitorul apropiat comunitatea aviatica globala este de asteptat sa se confrunte cu o lipsa de profesionisti calificati. Pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme, organizatia globala de aviatie ICAO a lansat initiativa Noua Generatie a Profesionistilor din Domeniul Aviatiei (NGAP).

Diana Dumitrache a subliniat necesitatea implementarii programelor NGAP in fiecare dintre tarile ICAO, cu scopul de a dezvolta strategii al caror rol sa fie acela de a atrage, instrui, educa si retine noua generatie de profesionisti in domeniul aviatiei civile, la nivel global si regional.

Co-gazduit de Municipalitatea Shenzhen din Provincia Guangdong, de Societatea Chineza de Aeronautica si Astronautica, precum si de Universitatea Beihang, Summitul a incercat sa ofere o oportunitate unica pentru schimbul de informatii, discutarea si evidentierea importantei NGAP in implementarea strategiilor de siguranta, securitate, navigatie aeriana, protectia mediului si dezvoltare economica intr-un context global aflat intr-o continua evolutie.
Summitul a avut ca scop reunirea comunitatii din domeniile aviatiei, educatiei si al pietei fortei de munca cu scopul de a genera strategiile si actiunile necesare pentru implicarea, educarea si retinerea urmatoarei generatii de profesionisti in domeniul aviatiei si totodata stabilirea unor parteneriate viabile necesare pentru implementarea acestor strategii.

Summitul s-a adresat oficialilor guvernamentali responsabili pentru domeniul aviatiei, al transportului, al educatiei si al fortei de munca, precum si reprezentantilor industriei aeronautice si ai institutiilor academice si de formare profesionala.

Asociatia Aeronautica Romana
www.aeroas.ro
office@aeroas.ro

Cel mai mare Barometru de Craciun realizat de Ferratum analizeaza obiceiurile de cumparare la nivel global din peste 23.000 de gospodarii

Ferratum Oyj (“Ferratum”) a derulat cu succes cea de-a noua editie consecutiva a barometrului international. Barometrul de Craciun™ a analizat planurile consumatorilor din perioada sarbatorilor de iarna si a fost realizat in peste 23.000 de gospodarii din 19 tari, lucru ce il transforma in cel mai mare studiu realizat pana acum de Ferratum.
Rezultatele din acest an arata ca 21% dintre respondenti planuiesc sa cheltuie mai mult decat Craciunul trecut, in timp ce 43% au declarat ca intentioneaza sa pastreze acelasi nivel ca in anul precedent. Sondajul indica si faptul ca cei dispusi sa cheltuie cea mai mare parte din salariu pentru vacanta de iarna sunt locuitorii din Mexic (48%), din Brazilia (38%), din Romania (29%) si din Bulgaria (25%). In acelasi timp, tarile care vor aloca cel mai putin din venitul lunar pentru sarbatori sunt Danemarca (13%), Finlanda (11%), Germania (10%) si Olanda (10%).
Romanii au afirmat in proportie de 40% ca vor aloca acelasi buget ca si anul trecut, in vreme ce 34% sunt dispusi sa investeasca mai multi bani pentru aceste sarbatori, incadrandu-se intre 100 si 200 Euro.

Craciunul este despre familie
Timpul petrecut cu familia si cu cei dragi de sarbatori reprezinta ceea ce 69% dintre respondenti au afirmat ca este cel  important pentru ei. Potrivit sondajului, 18% apreciaza sarbatoarea si spiritul Craciunului mai mult decat sa primeasca cadouri sau sa practice sporturi de iarna. Dintre cei care merg la cumparaturi pentru cadouri, aproximativ 22% au declarat ca intentioneaza sa achizitioneze produse si servicii online pentru acest Craciun, Marea Britanie si Germania fiind cei mai activi cumparatori din mediul virtual. Participantii la studiu din Estonia (16%), Croatia (15%) si Letonia (14%) prefera, in schimb, magazinele traditionale pentru cumparaturile de Craciun.

Brazilienii si romanii sunt dispusi sa aloce cei mai multi bani calatoriilor din aceasta perioada – pana la 27% din venitul lor lunar – in timp ce respondentii din Polonia, Letonia si Olanda vor aloca doar 10%-13% acestora. Cand calatoresc, 71% dintre respondentii australieni, 56% dintre canadieni si 39% danezi sunt dispusi sa cheltuiasca mai mult de 100 EUR pe noapte intr-o camera de hotel, in timp ce majoritatea respondentilor din Germania (70%), Romania (33%) si Estonia (28%) au spus ca prefera o camera AirBnB mai mica pentru cazarea lor.
Potrivit Barometrului International de Craciun™, 18% dintre respondenti declara ca rezolutia pentru Noul An este despre dorinta de a petrece mai mult timp cu cei dragi. Alti 14% au spus ca doresc sa calatoreasca mai mult si 13% ca ar dori sa-si renoveze casa. Sportul si un stil de viata sanatos sunt, de asemenea, pe lista de rezolutii, 12% dintre participanti afimand ca ar dori sa devina mai activi.

Romania – cum sarbatorim si care sunt rezolutiile pentru Noul An?
Romanii considera ca cel mai important moment de sarbatori il reprezinta timpul petrecut alaturi de familie (60%), isi doresc sa se bucure de spiritul Craciunului (26%) si au in plan sa cumpere cadouri pentru sarbatori (11%). In ceea ce priveste cumparaturile, acestea se vor axa in proportie de 19% pe articole vestimentare, urmate de dulciuri & delicatese (18%) si de jocuri & jucarii (11%).
Pentru Noul An, romanii isi doresc sa petreaca mai mult cu apropiatii (32%), sa-si renoveze casa (27%) si sa calatoreasca mai mult (25%). De asemenea, 15% dintre respondenti viseaza la o viata mai activa.

Consumatorii se indreapta din ce in ce mai mult catre mobile banking

Aproape 70% dintre respondenti din Norvegia si Suedia au spus ca prefera utilizarea cardului in detrimentul platilor in numerar. Cu toate acestea, nu numai scandinavii se indreapta spre stilul de viata fara numerar – mai mult de jumatate dintre participantii a 12 din cele 19 tari din cadrul studiului au declarat ca prefera sa utilizeze cardul.
Peste 70% dintre toti participantii la sondaj (din 18 tari) au declarat ca vor utiliza serviciile de mobile banking pentru nevoile lor financiare din perioada Craciunului (10% mai mult decat in studiul din vara al Barometrului) si aproape 90% dintre respondentii din Australia, Suedia, Canada si Olanda au declarat ca vor utiliza mobile banking in aceasta perioada. Singura tara cu mai putin de 50% dintre participantii la studiu care refuza utilizarea serviciilor bancare mobile a fost Bulgaria.

Potrivit sondajului, 52% dintre respondenti vor acoperi costurile de sarbatori de Craciun din economii, in timp ce 23% au spus ca vor acoperi partial cheltuielile cu imprumuturi de la Ferratum si 13% intentioneaza sa utilizeze carduri de credit. Cele mai populare cadouri din 2018 vor fi articolele vestimentare, 16% dintre respondenti afirmand ca achizitia de haine pentru cadouri ar fi in topul listei lor de Craciun. Jucariile si jocurile (10%), dulciurile (9%) si activitatile in familie (8%) au fost alte alegeri populare.

Nota pentru editori
• Barometrul de Craciun Ferratum a fost efectuat in randul clientilor Ferratum Group in 19 tari cu un chestionar online standardizat pentru toate locatiile. Veniturile au fost mentionate in moneda locala si investitiile relative pentru sarbatori, calculate in raport cu venitul familiei disponibil in fiecare tara. Veniturile disponibile au fost ajustate pentru fiecare locatie in functie de paritatea puterii de cumparare bazate pe cifrele anului 2014 ale Bancii Mondiale.
• Peste 23.000 de gospodarii au participat la acest sondaj. Respondentii au avut varste cuprinse intre 18 si 61 de ani, iar 57% dintre participanti au fost femei. Venitul mediu disponibil al gospodariilor care au participat a fost de €866 – €3,861. Marimea medie a gospodariilor este de 2.9 persoane.
• In plus fata de factorii demografici, respondentii au fost intrebati despre venitul net lunar disponibil, cat de mult cheltuiesc in perioada sarbatorilor, pe ce activitati cheltuie banii, daca vor folosi serviciile AirBnb pentru cazare si daca vor utiliza mobile banking-ul in timpul calatoriilor in strainatate.
• Sondajul a folosit valuta respectiva a fiecarei tari iar raspunsurile au fost echivalate astfel ȋncat sa reflecte puterea de cumparare a fiecareia. Toti respondentii la sondaj au fost anonimi.

Despre Ferratum Grup:
Ferratum Group este un furnizor international de servicii bancare mobile destinate consumatorilor si intreprinderilor mici, distribuite si gestionate pe dispozitive mobile. Fondata in 2005 si cu sediul in Helsinki, Finlanda, Ferratum s-a extins rapid in 25 de tari din Europa, Africa, America de Sud si de Nord si in regiunea Asia-Pacific.

Ca pionier in tehnologia serviciilor financiare digitale si mobile, Ferratum se afla in prim-planul revolutiei bancare digitale. Ferratum Mobile Bank, lansata in 2016, este o platforma inovatoare de servicii mobile care ofera o gama variata de servicii bancare, inclusiv plati si transferuri online in timp real, intr-o singura aplicatie. In prezent este disponibila pe cinci piete europene. Ferratum are aproximativ 2 milioane de clienti activi si fosti care au beneficiat de un imprumut in trecut (la 30 Septembrie 2018) din care peste 799.000 au un cont activ in Mobile banking sau cel putin un imprumut luat in ultimele 12 luni.
Grupul Ferratum este listat in Prime-Standard la Bursa de Valori din Frankfurt sub simbolul “FRU”. Pentru mai multe informatii, vizitati www.ferratumgroup.com

ZGARDA ANTILĂTRAT PENTRU DRESAJ CALMEAZĂ CÂINELE FĂRĂ DAUNE

CUM ZGARDA ANTILĂTRAT ÎȚI SALVEAZĂ CÂINELE ȘI TE SCAPĂ DE VECINI NEMULŢUMIŢI

Câinele este unul din cele mai imprevizibile animale, chiar dacă ni s-ar părea contrariul. Atunci când vorbim despre lătratul câinilor, realizăm că este un obicei enervant, în special, dacă avem vecini pretențioși. Zgarda antilătrat îți permite nu doar să îți liniștești câinele, dar și să o folosești ca zgardă pentru dresaj al acestuia.
Deseori, mulți stăpâni ajung la decizia de a abandona patrupezii lor din cauza zgomotului pe care îl emit aceștia. Alt motiv care îi aduc la acest pas fiind reacția vecinilor, dar și prezența copiilor mici, care au nevoie de liniște. O zgardă antilătrat reprezintă un dispozitiv antilătrat prin intermediul căruia puteți să controlați comportamentul agresiv al câinelui. Astfel, ea devine instrumentul care vă ajută să depășiți problemele sus enumerate.

CUM FUNCȚIONEAZĂ O ZGARDĂ ANTILĂTRAT?

O zgardă antilătrat reacționează la vibrațiile corzilor vocale ale patrupedului dumneavoastră. Dispozitivul răspunde în două moduri consecutiv. Întâi, printr-un semnal sonor care atenționează câinele și care îi provoacă o mică stare de incomoditate. Urmează un impuls electrici slab, provocând senzația de usturime, care îl face pe patrupedul dumneavoastră să renunțe la lătrat.
Acest impuls nu este periculos pentru animal, întrucât nu provoacă durere, fiind mai mult un mod de a preîntâmpina cățelul la ce reacționează negativ zgarda. Cățelul nu va suferi, iar într-o perioadă relativ scurtă de timp nu veți fi deranjat de lătratul câinelui și de observațiile vecinilor. Specialiștii în dresaj vin cu noutăți îmbucurătoare, lătratul câinelui dispărând deja în primele săptămâni de folosire a unui dispozitiv antilătrat caini.

CE PUTEȚI ADAPTA LA ZGARDA DUMNEAVOASTRĂ?

Un asemenea instrument permite numeroase modificări. Zgărzile antilătrat vin cu posibilitatea de a alege regimul acestora și intensitatea impulsului, mărimea, lungimea curelei. Majoritatea produselor oferite de către noi vin cu 7 regimuri de activare, la primele 2 câinele primind doar o avertizare sonoră, următoarele 5 fiind impulsuri, intensitatea cărora poate fi reglată.
Mărimea și lungimea curelei permite ca zgărzile să fie potrivite atât pentru câini masivi, cu talie mare, cât și pentru câinii de dimensiuni mici, dar foarte gălăgioși. În acest mod, evitându-se strangularea, îngreunarea proceselor respiratorii și pierderea zgărzi patrupedelor.
Dacă dețineți un animal de companie personal, iar acesta reușește să vă creeze probleme cu liniștea, vecinii sau pur și simplu, sperie trecătorii, o zgardă antilătrat vă stă mereu la dispoziție. Aceasta nu doar vă oferă siguranță în rezultat, dar vă și garantează un tratament nedureros asupra câinelui, neprovocându-i daune sănătății acestuia.

www.zgarda-dresaj.ro

La ce vârstă poți să-i pui o zgardă electronică câinelui tău

Știm cât de multe griji îți faci pentru câinele tău care e parte din familia voastră. Și e normal să îți pui întrebări înainte de a începe să folosești anumite produse pentru el. Tocmai din această cauza, vom vorbi despre utilizarea zgărzii electronice, fie că este vorba despre o zgardă de dresaj sau o zgardă anti-lătrat.

REPERE ÎN TIMP PENTRU UTILIZAREA UNEI ZGĂRZI ELECTRICE
Cea mai comună întrebare a posesorilor de câini referitoare la întrebuințarea unei zgărzi electronice, în rutină dresajului oricărui câine, este vârstă de la care ar fi potrivit că ei să o folosească.
La fel că multe alte lucruri pe care le faceți în dresajul câinelui, acest lucru e la fel de individual precum și este și câinele tău, comparativ cu alții. Asemenea oamenilor, unii câini vor reacționa diferit la o vârstă diferită. Utilizarea unei zgărzi electronice este la fel. Unii câini ar putea să înceapă un program de antrenament mai devreme, în timp ce alții trebuie să aștepte puțin mai mult.
Un punct de reper pentru începutul folosirii unei zgărzi electronice ar fi – dacă câinele este suficient de mare încât să înțeleagă că acest obicei este îndreptat către el. În esență, noi trebuie să fim cei care apreciază dacă dezvoltarea mentală a cățelușului este oportună pentru a înțelege ce comportament cauzează din start utilizarea acestora din momentul ce le-am atașat la gâtul lui. Pentru că e foarte important că înainte să înceapă procesul de instruire să evaluezi cățelușul din punct de vedere comportamental.

Un alt indicator cheie în evaluarea dacă un câine e gata de a începe un program de formare folosind un echipament de dresaj ar fi să observi reacția lui la o situație accidentală. Am văzut toți cum un cățeluș mic reacționează atunci când sunt prinși într-un loc îngust sau nu pot ieși de undeva. Deseori poți observă un comportament foarte prudent sau chiar de retragere într-o situație similară cu cea care se află în apropierea unei uși care e pe cale să se închidă. Iată acesta este un indiciu – cățelușul tău începe să înțeleagă cum să reacționeze în situații de pericol și cum funcționează unele elemente din anturajul mediului sau de trăi.
Pur și simplu să îi atașezi zgarda va însemna un proces de deprindere, sau chiar de învățare! Înainte de a utiliza zgarda electrică pentru câini trebuie să ne asigurăm că câinele nostru este capabil să asocieze stimularea negativă a zgărzii și deprinderea pe care dorim să o oprim. Numai atunci câinele va evita comportamentul sau va deprinde vreo comandă pe care ne dorim să îl învățăm.
De asemenea, va sugerăm să luați în considerarea și găsirea unei curelușe cu grosimea potrivită pentru fizicul câinelui. Este foarte important să nu traumăm cumva un câine care e în creștere și zgarda fie e prea groasă, fie e prea strânsă. Tocmai de aceea, va propunem să alegeți o zgarda modernă care are mărime ajustabilă, asigurând astfel o potrivire adecvată pentru necesitățile câinelui.

RECOMANDAREA VETERINARILOR CU PRIVIRE AL ZGARDA ELECTRONICĂ PENTRU CÂINI
Majoritatea specialiștilor care au testat cum se comportă o zgarda electrică pentru câini, recomandă utilizarea lor după vârstă de 6 luni. Însă doar tu o să hotărăști dacă acest termen se potrivește și în cazul vostru sau este necesar să mai așteptați câteva luni.
Dacă te gândești să îi pui o zgarda simplă, în jurul a 5 luni de viață, să știi că ar fi o practică bună. În așa mod, aceasta ar fi o practică bună de a obișnui câinele pentru a purta o zgarda de dresaj pe viitor. Acest lucru se va produce natural, fără a stresa sau incomodă brusc câinele cu purtarea unor accesorii noi pentru el.
Zgărzile electrice sunt o formă excelență de a-ți obișnui cățelușul cu noi comportamente. Aceste accesorii, fiind combinate cu grijă și pasiune, pot obține un rezultat pe care ar fi invidioși mulți specialiști din domeniul de dresaj al câinilor.

DE CE O SĂ ADORI ZGĂRZILE ELECTRICE?
Ele sunt ușor de folosit, practice și sigure pentru cățelușul tău!
Dacă deții un câine, veți avea de-a face cu puțin lătrat din când în când. Totuși, unii câini tind să latre mai mult decât alții, și uneori poate deveni o problema dacă locuiești la bloc, sau chiar și la casă pe pământ, poate deranja vecinii. Dresarea câinelui tău pentru a opri lătratul pe comandă este o opțiune, dar nu ar fi mai bine dacă ai putea să îl controlezi, oarecum, pentru a nu latră la orice timp?
Fiecare câine este unic și este posibil că să nu știi cum va reacționa la o zgarda până când nu vei începe să folosești una. Unii câini vor răspunde mai eficient la impulsuri electrostatice, în timp ce pentru alții vibrațiile sunt suficiente.
Un câine mai mare poate avea nevoie de un impuls mai intens decât un câine mai micuț, precum unii câini deprind mai repede un comportament decât alții.
Acum pe piață au apărut zgărzi pentru toate rasele și, important, pentru gustul și bugetul fiecăruia. Ai grijă de cățelușul tău și oferă-i nu doar timp, dar și accesorii potrivite și sigure pentru un comportament de invidiat!

Perspectivele noi de cooperare şi investiţii: Moldova şi India

Ion Vînaga, omul de afaceri, investitorul şi fondatorul mai multor companii naționale şi internationale, a avut pe 4 decembrie 2018, la Londra, o intrevedere cu Cyrus Vandrevala, co-fondator și vicepreședinte al Intrepid Capital Partners LLC, investitor în companii private, fondator al mai multor companii din Statele Unite, Rusia, India și Orientul Mijlociu, un bine-cunoscut filantrop international, co-fondator al Fundației Vandrevala.

În cadrul acestei întâlniri s-a dat startul negocierilor şi au fost identificate principalele obiective pentru perioada următoare. O atenție deosebită în timpul dialogului a fost acordată stabilirei relațiilor comercial-economice între Republica Moldova şi India, fiind accentuat potențialul existent și propuse acțiuni concrete în acest segment. A fost discutată posibilitatea intrării producătorului din Moldova pe piaţa fructelor şi a vinului din India. La moment, principalul furnizor al pieţei indiene de mere este Polonia, care exportă în jur de 100 mii de tone anual. “Am încercat să prezint toate caracteristicile pozitive ale produsului moldovenesc, care face faţă nu numai pe piaţa locala, dar şi peste hotare. Prin consolidarea producătorilor autohtoni şi stabilirea unui mechanism efectiv de export putem asigura realizarea a 100 mii tone de mere anual pentru consumătorul indian”, a declarat dnul Ion Vînaga.

În context, s-a discutat şi perspective creării unui centru logistic regional inovativ care ar reuni într-un singur loc toate etapele prelucrării produselor agricole și, astfel, ar rezolva multe probleme cu care se confruntă producătorii și furnizorii noștri locali în fiecare an. În acest centru vor fi aplicate toate tehnologiile inovatoare și instalate echipamente pentru sortare, calibrare, ambalare, înghețare șoc, frigidere pentru depozitare și prelucrare simultană de la 15 la 20 mii tone de produse.

O altă prioritate ar fi crearea unui centru de cercetare avansată în domeniul IT, care ar permite consolidarea tinerilor specialiști IT, va oferi posibilitatea de a efectua instruirea și recalificarea diferitelor specialiști din sectorul privat și public, astfel încât să țină pasul cu timpul și să însuşească noile tehnologii. Totodată, acest centru ar face posibile exportul serviciilor IT,  dezvoltarea aplicațiilor digitale și programelor de testare pentru AI, asigurarea securității cibernetice în procesul de schimb de date digitale, atât între companiile private, cât și cu agențiile guvernamentale.

În acest sens crearea unei  platforme de atragere a investiţiilor în RM, despre care s-a discutat şi s-a stabilit la întrevedere, ar fi una foarte oportună şi benefică pentru ţara noastră în mai multe domenii, cum ar fi sectoarele IT, bancar, de asigurări. “Sarcina noastră primordială este în atragerea investiţiilor şi crearea unei atmosphere antreprenoriale favorabile pentru investitorii. Avem nevoie de măsuri concrete pentru stimularea activităţii de întreprinzător şi ameliorarea climatului investiţional, care reflecta atractivitatea investiţională a unei ţări, precum şi imaginea ei pe plan internaţional. Exprimăm interesul pentru preluarea experienței dlui Vandrevala şi companiilor sale în diferite domenii. Cred că această experienţă ar încuraja comunitatea afacerilor din Moldova şi ar focusa asupra ei atenţia investitorilor străini”, a subliniat dnul Ion Vînaga.

La rândul său, dnul Cyrus Vandrevala a reiterat deschiderea sa în stabilirea relaţiilor de cooperare. „În atragerea investiţiilor se pune accent pe amplasarea geografică a ţării, forţa de muncă calificată, solurile fertile, participarea ţării în zonele de comerţ, etc. Suntem gata să fim alături de Republica Moldova şi să atragem investiţii începând de la 100 milioane şi până la 1 miliard USD pentru dezvoltarea domeniului agroindustrial, bancar, IT, cultural, sportiv, ştiinţific”, a menţionat dnul Vandrevala.

Părţile au convenit să participe împreună la Forumul Economic Mondial din Davos care va avea loc în perioada 22 -25 ianuarie 2019.

La sfârșitul discuţiei dnul Vandrevala a ţinut să felicite poporul Moldovei cu sărbătorile de iarnă.

www.ionvinaga.com/ro/

iBanFirst strânge alte fonduri în valoare de €15 Milioane

iBanFirst, care oferă întreprinderilor o platformă de conversie monetară online și transfer de bani, strânge 15 milione de Euro de la miliardarul Xavier Niel şi de la fondurile cu capital de risc, Serena şi Breega, pentru a deveni liderul european în servicii financiare pentru companiile cu operaţiuni globale.

Într-un mediu tot mai complex, corporaţiile se străduiesc să-şi controleze tranzacţiile financiare globale.

Ca rezultat al volatilităţii, ratelor crescute, războaielor monetare, devalorizării competitive şi globalizării pieţei, corporaţiile cu operaţiuni globale se confruntă cu o creştere a complexităţii. De exemplu, de la punctul său cel mai scăzut, în 2017, până la punctul cel mai ridicat, în 2018, Euro s-a apreciat cu 20% comparativ cu dolarul.
În timp ce competitivitatea preţurilor reprezintă un aspect esenţial, operaţiunile financiare trebuie să fie sub un control absolut în ceea ce priveşte asigurarea riscului valutar, managementul tranzacţiilor şi comisioanelor de schimb valutar, managementul numerarului, operaţiunile de finanţare sau plăţile efectuate în orice monedă etc.
Aceste companii, care au fost susţinute, în mod traditional, de băncile comerciale în acest sens, se străduiesc în prezent să acceseze servicii globale pentru operaţiunile lor financiare.

Prin strângerea a 15 milioane de Euro, iBanFirst a devenit principala platformă de servicii financiare din toate domeniile.
La doi ani după ce a strâns pentru prima dată fonduri în valoare de 10 milioane de Euro de la miliardarul Xavier Niel, iBanFirst a strâns alte 15 milioane de Euro în fonduri de la investitorul său pe termen lung, precum şi de la fondurile cu capital de risc, Serena (care a condus această tranzacţie) şi Breega. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru cercetare şi dezvoltare, lansând servicii noi şi întărind prezenţa globală a companiei iBanFirst. România se numără printre țările vizate pentru dezvoltare. Prin intermediul platformei noastre, disponibilă în limba română, aveți acces la rate de schimb valutar în timp real pentru EUR / RON, USD / RON, GBP / RON și multe altele.
De la înfiinţarea sa în 2013, iBanFirst a depăşit toate obstacolele referitoare la plăţi şi transferuri de bani în monedă străină şi a devenit agregatorul principal în servicii financiare prin obţinerea acordurilor AISP şi PISP, care sunt esenţiale pentru acest tip de afacere. Datorită platformei sale, aceasta combină, în prezent, expertiza tehnologică, financiară şi de reglementare şi relaţiile de încredere cu marile bănci.

În mod specific, totul este centralizat pe aceeaşi interfaţă, serviciul său este transparent (clientul poate accesa cursul valutar aplicat în timp real, precum şi cursul interbancar), preţurile sale sunt competitive (clienţii economisesc până la 70% în costurile de schimb valutar), iar serviciile sale sunt globale. De fapt,  principiul Procesării Directe (PD) permite companiei iBanFirst să proceseze fluxurile de informaţii în mod continuu şi automat, cu intervenţie umană minimă, oferind fluiditate şi fiabilitate clienţilor săi. Obiectivul? Vizualizarea tuturor tranzacţiilor financiare în acelaşi timp.
Conform declaraţiilor lui Pierre-Antoine Dusoulier, fondatorul iBanFirst, „Datorită acestor noi fonduri, contextului favorabil în condiţiile PSD2, adâncimii curente a pieţei şi datelor cumulative de la 2500 de clienţi şi 20,000 de furnizori din toată lumea, potenţialul nostru de extindere este enorm. Ambiţia noastră este de a ne dezvolta constant platforma cu noi servicii. Am început în 2018 cu oferta noastră online de acoperire, garantând un curs de schimb valutar, IBAN-uri personalizate, agregarea conturilor externe, urmărirea plăţii cu Swift GPI etc.” Acesta a continuat: „De fapt, nu există limite pentru noi atunci când vine vorba despre revoluţionarea universului financiar al corporaţiilor. În viitorul apropiat, vom oferi acces la noi monede, finanţarea datoriilor, investiţii în numerar şi soluţii de schimb la termen chiar mai sofisticate.”

Ben Marrel, co-fondatorul companiei Breega, a explicat, „Câteva întreprinderi întrevăd întreaga gamă de posibilităţi oferite de schimbarea reglementării PSD2. Precum în cazul telecomunicaţiilor şi energiei, acum este posibil să construim o proporţie incomparabilă de valoare, deasupra infrastructurii bancare. Aceasta este ceea ce iBanFirst dezvoltă prin viziunea sa metabancară pentru corporaţiile globale şi acesta este motivul pentru care suntem încântaţi să luăm parte în această aventură. Suntem cu toţii entuziasmaţi cu privire la realizarea obiectivului comun de a construi un lider european!”
„iBanFirst este doar la începutul expansiunii sale şi oferă deja o valoare semnificativă clienţilor săi. Prin transparenţa în timp real a preţurilor, caracteristicile de top în industrie şi experienţa impecabilă a clienţilor, suntem încrezători în capacitatea companiei de a deveni un lider european pe această piaţă. Fondatorul şi echipa sa de management sunt experţi în domeniul lor şi au ca obiectiv dezvoltarea unui furnizor principal de servicii financiare pentru companiile cu operaţiuni globale” a explicat Bertrand Diard, partenerul companiei Serena.

Apa Kangen – Apa vie, ionizatoare pentru trup si minte

Te intrebi ce te poate ajuta sa fii sanatos mereu? Evident, cu totii stim raspunsul: un stil de viata sanatos, miscare regulata si mai putin stres dezadaptativ. Ne chinuim deseori sa obtinem acest echilibru si constatam ca ne alegm cu fel de fel de probleme. Secretul sanatatii este implementarea simpla, dincolo de tipul strategiilor.

Apa Kangen te poate ajuta sa iti mentii sau sa cultivi un stil de viata sanatos. O folosesti la gatit, drept apa alcalina, la dezinfectat, alegand apa acida, in proceduri de ingrijire si… la orice.

Descopera beneficiile apei Kangen si pastreaza-ti mai usor sanatatea si frumusetea. Iata doar cateva dintre efectele pozitive ale apei Kangen.

Apa alcalina ionizata Kangen – baza sanatatii
Daca vrei sa te bucuri de usurinta pastrarii bunelor practici pentru sanatate, alege apa alcalina. Prepara mancarea cu ajutorul apei alcaline ionizate si prelungeste proprietatiile benefice ale alimentelor. Poti sa sporesti aroma legumelor si mirodeniilor daca gatesti cu apa alcalina. Mai mult, poti fierbe legumele si orezul mai repede.

Aroma si omogenitatea alimentelor este potentata cu ajutorul apei alcaline Kangen. Pe langa amplificarea proprietatilor legate de gust si textura, sporesti si accesibilitatea substantelor nutritive, folosind apa Kangen.
Ingrijeste plantele cu apa alcalina Kangen

Apa alcalina ionizata Kangen imbunatateste viata plantelor, stimuleaza germinarea si dezvoltarea mugurilor si semintelor. Poti sa o folosesti pentru a avea plante mai sanatoase si mai frumoase, fie in casa, fie in gradina. Apa ionizata pare sa fie un izvor de sanatate pentru oameni si pentru plante, iar efectele sale benefice sunt incontestabile.

Efect anti-aging dat de apa ionizata
Tinerete fara batranete – iata un cliseu. Nimic nu ne readuce tineretea, insa putem sa incetinim efectele batranetii. Apa alcalina ionizata Kangen reduce efectul radicalii liberi care cauzeaza  imbatranirea prematura. Avand un efect antioxidant, apa Kangen contribuie la reducerea ridurilor si imbunatateste elasticitatea pielii.

Este un aliat de nadejde in ritualul tau de frumusete. Poti sa o folosesti pentru amestecurile cu creme naturale sau pur si simplu o poti pulveriza pe fata si corp pentru un efect de imbunatatire a tonusului pielii. In timpul verii, are un efect tonifiant si racoritor, fiind pulverizata pe corp si pe fata.

Apa acida – ideala pentru dezinfectat
Foloseste apa acida pentru a dezinfecta, marina, spala parul animalelor si propriul par. In plus, apa acida Kangen poate fi un ajutor de nadejde in igiena dentara.

Desi nu este folosita pentru uz intern, apa acida are proprietati benefice in ceea ce priveste ingijirea intima. Poate fi folosita direct pentru prevenirea petelor cauzate de soare sau pentru igiena intima. In plus, apa acida Kangen, pare sa fie eficienta si in tratarea dermatitei atopice. Cu toate acestea, un consult de specialitate este necesar.

Apa Kangen, in forma acida sau alcalina, contribuie la mentinerea sanatatii, prevenirea ridurilor, ingrijirea parului, precum si dezinfectarea casei. Mai multe detalii despre apa Kangen si aparatele Kangen pe: www.kangencluj.ro

Colanti imblaniti si lenjerie modelatoare la preturi promo pe Topya

Iti doresti un trup suplu de sarbatori? Vrei sa fii in forma, ai luat masurile necesare, dar tot mai ai cativa colacei de ascuns? Nu trebuie sa iti mai faci griji, iti rezolvi usor problema cu ajutorul unui corset modelator sau a unei centuri de slabit.

Silueta clepsida se poate obtine cu putin ajutor din partea lenjeriei modelatoare. Pe Topya gasesti zeci de modele de corsete modelatoare si centuri de slabit, precum si vesta sau colanti de slabit. Tinteste zona-problema si elimina mai usor celulita si kilogramele in plus.

Modelatoare la preturi de sarbatori
De Sarbatori, simte-te bine in pielea ta. Ce poate fi mai feminin decat o rochie sirena sau o rochie scurta care sa iti puna in valoare formele? Daca iti faci griji cu privire la cele cateva kilograme in plus, tot ce trebuie sa faci este sa porti un corset invizibill. Mascheaza cu usurinta colaceii si poti sa te simiti bine in propria piele, vhiar daca ai cateva kilograme in plus.

Pe Topya gasesti si corsete modelatoare pe care sa le porti si ca piesa vestimentara in sine. Fie ca le porti la sala ca sa topesti kilogramele in plus, fie ca alegi sa le porti cand iesi in oras, fii sigura ca iti vei modela talia pe tot parcursul zilei. Astfel, ai duble beneficii.

Colanti imblaniti pentru outfit-ul de iarna
Chiar daca temperaturile scad constant, nu trebuie sa iti faci griji ca trebuie sa porti prea multe straturi de haine care iti compromit eleganta tinutei. Colantii imblaniti sunt solutia ideala. Sunt confortabili, elastici si merg perfect in cadrul unei tinute casual. Ii poti imbraca rapid cand nu ai chef sa pierzi timp alegand hainele intr-o dimineata grabita.

Gaseste cele mai confortabile modele de colanti imbalniti pe Topya. Fie ca optezi pentru colantii retro sau pentru colantii vatuiti fara cusatura, sau colantii imblaniti imitatie de piele, esti sigura mereu ca ai la indemana o optiune practica, atunci cand vine vorba de tinuta de zi cu zi, chiar si in sezonul hainelor groase. Nu e cazul doar sa te infololesti si sa iti compromiti tinuta preferata. Ai rezolvat problema cu colantii imblaniti.

Lenjerie modelatoare pentru un look atragator
De ce sa renunti la lenjeria atragatoare doar pentru ca ai cateva kilograme in plus? Opteaza pentru un body modelator forte si subtiaza-ti talia zi de zi. Poate iti doresti sa arati tonifiata in jeansii preferati. Acum nu mai este nicio problema. Iti comanzi un body modelator si nu mai trebuie sa renunti o tinuta seducatoare.

Gaseste modelul preferat de chiloti modelatori sau chiar sutien push-up si pune-ti in valoare trasaturile feminine fara sa sacrifici frumusetea personala. Nu lasa cateva kilograme in plus sau cativa colacei sa iti compromita atractivitatea. Pe Topya, gasesti modele variate de body-uri de slabit si lenjerie modelatoare cu efect de sustinere a feselor si aplatizare a abdomenului.

Mai multe detalii despre promotii gasesti pe:  www.topya-boutique.ro

Descoperiti comori ascuse, decoratiuni cu personalitate si obiecte de colectie la Targul de obiecte de arta si antichitati Antique Market

Descoperiti comori ascuse, decoratiuni cu personalitate si obiecte de colectie la Targul de obiecte de arta si antichitati Antique Market (7-9 decembrie 2018, Romexpo)

Antique Market este un eveniment cu o indelungata traditie in peisajul manifestarilor expozitionale dedicate obiectelor de arta si antichitatilor care ofera vizitatorilor si expozantilor posibilitatea de expunere si evaluare a pieselor de mobilier si a decoratiunilor interioare, arta plastica, obiecte personale si de colectie, argintarie si portelanuri, bijuterii vechi, jucarii, vehicule de epoca si multe altele. In perioada 7-9 decembrie 2018 Romexpo va invita la Bucuresti pentru a descoperi comori ascunse ce pot deveni cadouri unice ori obiecte ale unor noi colectii.

Piata antichitaților în Romania cunoaste o crestere importanta in ultimii ani, acesta datorandu-se si interesului acordat de designeri noului trend cu tendinte vintage in amenajarile interioare. In plus, investitia in obiecte de arta, in obiecte vechi de valoare, este tot mai mult privita ca o oportunitate care, in conditiile unor evaluari corecte, ofera posibilitatea unor profituri generoase.

Din ce in ce mai multi romani sunt posesorii unor colectii de obiecte valoroase mai vechi sau mai noi – de la timbre sau ilustrate la tablouri de patrimoniu ceea ce confera acestei manifestari un interes ridicat si un public avizat numeros.

Antique Market este un eveniment de amploare, in care diferitele domenii din tematica se completeaza reciproc, aducandu-si fiecare propriul segment de public.

Va asteptam in pavilioanele C4 si C5 din cadrul Romexpo. Intrarea este gratuita!