Ce trebuie să știi despre albirea dinților?

Albirea dinților este procedeul care ajută la îndepărtarea petelor de pe dinți, făcându-i mai albi și mai strălucitori pentru un aspect de  . Conform National Center for Biotechnology Information, este una dintre cele mai solicitate proceduri din cabinetele de stomatologie, tocmai datorită faptului că îmbunătățește în mod considerabil aspectul danturii și, totodată, caliatea vieții.

Tratamentele de albire a dinților realizate la un cabinet stomatologic profesionist (https://dentocalm.ro) sunt rapide şi eficiente, iar rezultatul este vizibil imediat. Cabinetul stomatologic recomandat pentru rezultate garantate este Dentocalm din Cluj-Napoca datorită tehnologiei avansate și personalului experimentat. 
Proceduri dentare care trebuie aplicate înainte de albirea dinților 
Înainte de a începe un tratament pentru albirea dinţilor este necesar un consult stomatologic în urmă căruia medicul va stabili dacă este indicat să îți albești dinții. 
În plus, este important să tratezi toate probleme deja existente ale dinţilor şi gingiilor, deoarece pot afecta rezultatul tratamentului. În cazul cariilor, soluţia pentru albire poate să pătrundă în zonele afectate, ajungând până în părţile interne ale dintelui și să cauzeze complicațiii dentare. 
 Dacă suferi de retracţie gingivală, este posibil ca zonele în care rădăcina dintelui este expusă să capete o nuanţă de galben, iar produsele pentru albirea dinţilor nu vor putea să rezolve această problemă. În plus, în urma tratamentului, dinţii pot deveni sensibili.

Tratamentele profesionale pentru albirea dinţilor
•    albirea externă cu lumină polarizantă sau laser – înainte de începerea tratamentului, medicul va izola gingiile cu un gel sau cu un o bandă de cauciuc pentru a le proteja. Apoi va aplica gelul cu peroxid de hidrogen şi, cu ajutorul unei lămpi, va proiecta lumină polarizantă sau laser timp de o oră sau două, în funcţie de metoda aleasă. Albirea profesională cu laser este nedureroasă și este considerat cel mai eficient tratament, însă este cel mai costisitor și prețul poate ajunge până la aproximativ 1.000 de lei. Tratamentul poate fi repetat de două sau trei ori, iar dinţii vor fi cu până la opt nuanţe mai albi, în funcţie de gradul de îngălbenire a acestora și preferințele pacientului. Rezultatul este imediat, poate dura până la doi şi trei ani şi poate fi repetat abia după această perioadă. 
•    albirea dinților cu Philips Zoom WhiteSpeed – acesta este un aparat care, spre deosebire de alte sisteme, folosește o lumină LED care accelerează albirea dinților, durata unei sesiuni de tratament fiind de numai 45 de minute. În cazul tratamentului cu acest aparat, este necesară o singură vizită la cabinet, iar dinții pot deveni cu până la opt nuanțe mai albi. 
•    albirea internă a dinţilor – acest tratament este efectuat numai în cazul persoanelor care au fost supuse anterior unui tratament endodontic, adică de extragere sau tratare a nervului. Lipsa nervului poate favoriza colorarea canalului radicular şi necesită o albire internă, pe lângă cea externă a dintelui
Cine nu poate apela la tratamentele de albire profesională?
Tratamentele pentru albirea dinţilor nu pot fi făcute în următoarele cazuri:
•    femeile însărcinate sau care alăptează;
•    persoanele cu gingii şi dinţi sensibili;
•    persoanele care sunt alergice la peroxid;
•    persoanele care au carii, retracţie gingivală sau smalţ erodat;
•    persoanele care au dinţi din ceramică, deoarece aceasta nu poate fi albită;
•    persoanele care încă nu au împlinit vârsta de 16 ani, deoarece dantura încă nu este dezvoltată complet