Ce riscuri presupune conducerea masinii atunci cand ai consumat alcool?

De ce nu trebuie sa consumi alcool absolut DELOC atunci cand vrei sa conduci masina? Care sunt riscurile atat din punct de vedere penal, cat si civil?

“O gura de bere nu iese!” sau “Daca mananci ceva dupa… n-are nimic!” atunci cand vine vorba de soferie sunt iluzii foarte pacatoase care va pot costa o viata intreaga! De ce? Ne explica avocatii de la AvocatAccident.ro , avocati specializati in obtinerea de despagubiri RCA din accidente rutiere:

“Unui sofer beat care doar a fost implicat intr-un accident rutier (fara sa fie neaparat vinovat) din start i se va socoti o culpa comuna, alaturi de celalalt sofer implicat in accident. Dar cand vine vorba si de victime, situatia se complica si mai tare – daca soferul vinovat se afla sub influenta bauturilor alcoolice la momentul producerii faptei, chiar daca victima necesita mai putin de 90 de zile de ingrijiri medicale, fapta soferului vinovat va fi considerata infractiune. Pe cand daca nu ar fi consumat alcool, chiar daca vatama vreo persoana ce avea nevoie de sub 90 de zile de ingrijiri medicale, nu ar fi fost cercetat pentru savarsirea vreunei infractiuni.

In plus, sub aspect civil, partea responsabila civilmente – firma de asigurari RCA nu va mai plati despagubirea in locul soferului vinovat daca accesta a produs accidentul in stare de ebrietate sau drogat, la fel cum nu despagubste nici daca soferul nu detine permis de conducere sau autoturismul nu are ITP valabil.”

Asadar, dragi prieteni, nu e de joaca! Macar sub aspect civil ganditi-va! Riscati sa ajungeti in situatia de a fi obligati sa platiti sute de mii de euro victimelor unui accident!…