Bohemian Rhapsody, un film excelent pentru melomani

Daca nu ati mai fost de ceva vreme la cinema, aveti un motiv cat se poate de serios sa va rezervati cateva ore si sa mergeti la Bohemian Rhapsody! La orice mall deja ruleaza de pe la sfarsitul lui octombrie 2018 filmul ce prezinta biografia trupei Queen si a lui Freddie Mercury in special.

Un film foarte bine realizat, cu actori de exceptie intre care amintim pe Rami Malek in dificilul rol al lui Freddie Mercury sau Gwilym Lee in rolul chitaristului Brian May, Bohemian Rhapsody este un film care cu siguranta (daca esti sincer!) iti va smulge cel putin o lacrima! Filmul isi incepe povestea inca din tineretile lui Freddie, de pe vremea cand trupa Queen inca nu se nascuse, ci membrii cantau sub numele “Smile”.

Respectand indeaproape adevarul, filmul prezinta toate emotiile traite de Freddie, toate urcusurile si coborasurile existentei unui super-star. Si nu doar aceasta latura trebuie apreciata, ci si chestiunile de ordin scenografic, de decor, costumatie, machiaj, inclusiv proteza incisivilor lui Freddie. Totul este gandit si pus intr-o lumina extraordinara, melodiile alese perfect, astfel incat spectatorii sa poata savura un film de exceptie, cum nu ai ocazia sa vezi in fiecare an!

Singurul repros (dar se poate corecta intr-un Bohemian Rhapsody part 2) ar fi sfarsitul filmului care parca este prea brusc, fara sa poti spune daca are un happy-end sau sad-ending… Personal, cred ca puteau prezenta perioada ultimilor 3-4 ani din viata lui Freddie, lupta cu boala si ultimele sale creatii influentate de starea sa de sanatate – Made in Heaven, The show must go on, Innuendo, etc. Sau, eventual, sa marcheze discret si momentul decesului urmat de imaginea lui Freddie Mercury care ramane vie si in zilele noastre prin muzica sa in cafenele, supermarketuri, la meciuri de fotbal cand se aude We are the Champions sau la o intalnire romantica unde el ii canta ei Love of my life…