Amenzile rutiere din Olanda – o sperietoare pentru transportatori?

Nu! Nu este o sperietoare sau daca ghinionul il atinge pe transportator, acesta trebuie sa stie care este solutia salvatoare!

Am participat de curand la o conferinta pe teme financiare si acolo am purtat o discutie cu echipa Priboi si Asociatii – firma de avocatura si recuperari creante transport – care ne-a marturisit ca mitul referitor la amenzile usturatoare aplicate de autoritatile olandeze ce nu pot fi anulate ramane totusi un mit! Ei ne povesteau ca de curand un client le solicitase anularea unui proces-verbal emis de autoritatile rutiere din Doordrecht prin care clientului i se aplicase o amenda de peste 24000 euro. Motivul? Utilizarea cardului de condus al altui sofer si nerespectarea timpilor de condus. Fara a mai ajunge in fata instantelor, pe calea negocierilor directe in fata autoritatilor din Olanda, Dordrecht – Nederlandse Voedsel – en Warenautoriteit (NVWA) – echipa Priboi si Asociatii a reusit anularea amenzii uriase si repunerea clientului in situatia anterioara, plus recuperarea cardului de sofer initial confiscat.

Asadar iata ca o interventie de specialitate si la timp poate evita fara stres atat amenda imensa de cateva zeci de mii de euro cat si un eventual proces de lunga durata. In plus, bine de stiut este ca acelasi regim sanctionator sever regasim si in celelalte state Benelux – Belgia si Luxemburg. Drum bun dragi soferi si fiti pe faza!