Ai luat decizia de a-ti cumpara o locuinta noua? Iata cateva aspecte pe care este important sa le ai in vedere!

Una dintre cele mai importante investitii pe care le facem de-a lungul vietii este fara doar si poate cea cu privire la locuinta si acest lucru nu se datoreaza in special valorii investitiei, ci mai degraba faptului ca o locuinta este un lucru fara de care nu am putea sa ne concepem viata. Decizia de a achizitiona o locuinta noua este asadar una cat se poate de importanta, astfel ca deciziile pe care va trebui sa le iei nu sunt unele tocmai usoare si intr-o oarecare masura este firesc ca lucrurile sa fie intocmai in conditiile in care vorbim despre o investitie atat de importanta. Oricat de dificil sau de imposibil ar parea acest lucru, cu siguranta o locuinta noua, spatioasa, compartimentata exact pe gustul tau reprezinta unul dintre lucrurile la care ai visat mereu. In trecut lucrurile erau intr-adevar ceva mai complicate, insa astazi avem la indemana posibilitati multiple prin care putem ajunge mult mai rapid si mai usor la rezultatul scontat. 

Pentru ca timpul nostru este din ce in ce mai limitat, tot mai multi oameni isi indreapta astazi atentia inspre serviciile oferite de agentiile imobiliare atunci cand se afla in cautarea unei noi locuinte. Astfel, daca esti in cautarea unui apartament nou in Cluj sau in orice alt oras, cu siguranta colaborarea cu o agentie imobiliara te poate scuti de numeroase batai de cap. 

Iata insa cateva aspecte de care ar trebui sa tii cu strictete cont atunci cand vrei sa achizitionezi o noua locuinta. Localizarea/facilitatile zonei in care se afla locuinta.

Un aspect demn de avut in vedere atunci cand doresti sa achizitionezi o locuinta este localizarea acestia precum si facilitatile zonei in care aceasta se situeaza. Mai concret, este esential sa ai in vedere daca in zona exista cateva facilitati importante precum: strazi asfaltate, conectare la reteaua de apa sau gaze, apropierea  fata de principalele mijloace de transport, supermarket-uri etc. Toate acestea sunt lucruri care cu siguranta te vor interesa in mod deosebit din motive cat se poate de evidente. 

Investitiile pe care trebuie sa le faci ulterior.

Faptul ca ai achizitionat o locuinta noua nu te va scuti in mod cert de investitii ulterioare avand in vedere ca este destul de putin probabil ca absolut totul in noua locuinta sa se regaseasca intr-o armonie uluitoare. Spre exemplu, s-ar putea sa fie necesar sa alegi noi usi de interior, pentru simplul fapt ca cele existente nu sunt pe gustul tau. In alta ordine de idei, este esential sa dispui de un buget cu ajutorul caruia sa poti face investitii ulterioare, daca este cazul desigur. 

Facilitatile oferite de locuinta.Simultan insa, este desigur important sa iei in calcul si facilitatile oferite de catre locuinta. Numarul de camere, compartimentarea, spatiozitatea sunt doar cateva dintre aspectele pe care ar trebui sa le folosesti sub forma de criterii de selectie atunci cand doresti sa achizitionezi o locuinta noua. Cu siguranta aceste lucruri te vor ajuta sa restrangi considerabil aria cautarilor dupa locuinta perfecta.

www.rbcimobiliare.ro

www.usi-bune.ro/mbeny-producator-de-usi/usi-interior-lemn-masiv/